Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szcześliwamama

7 tygodniowe Niemowlę po szczepionce normalnej (3 wkucia)

Polecane posty

Gość szcześliwamama

Witam! Wczoraj byłam ze swoim dzieckiem na szczepionce i od tej pory dziwnie się zachowuje ciągle śpi i budzi się z płaczem :( Przed szczepieniem normalnie bardzo mało spi i jest pogodnym dzieckiem . Czy to jest normalne?? I czy siniak który zrobił się 2 godziny po szczepieniu na nóżce oznacza coś złego ??? Czy powinnam sie martwić?? Prosze o pomoc.

Gość junn
na siniak to okład z altacetu pomoże. co do zachowania to może tak być po szczepieniu.

Nam pediatra poleciła smarować altacetem nóżkę a jeżeli dziecko byłoby marudne to mieliśmy podać pedi... coś tam, jakiś taki paracetamol dla dzieci. Myślę, że jak to nie pomoże, jeżeli pojawi się temperatura to należałoby to skonsultować z lekarzem.

Gość a czy dziecko
ma goraczke?jak tak to mozesz podac czopek. a na sina nozke/opuchnieta nam polecili zrobic oklad z sody spozywczej.w letniej wodzie(pol szklanki)wymieszac lyzke sody.nalozyc kilka razy na dziecka nozke ten oklad i powinno byc lepiej.my nie musielismy na szczescie korzystac z tego sposobu.

hej mamusiu:) my wczoraj tez bylismy ale na drugim juz szczepieniu. po pierwszym moj maluch miał identycznie jak twój. ale przespał noc i było dobrze na drugi dzien. lekarz kazal smarowac faktycznie altacetem miejsca wkłuc i tak robiłam i bylo ok. temperatury nie miał po pierwszym szczepieniu za to teraz po 2 ma. i daje mu czopki dla niemowląt. paracetamol fermina. jak twoj maluch bedzie mial ponad 37 stopni to daj mu czopek.

Gość mamama27
daj paracetamol tak czy siak - nawet bez gorączki bo pewnie go boli ta noga - to niech mu zadziała przeciwbólowo - no i altacetem smaruj