Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamiii...25

Lactovaginal...co z kapsulka,prosze o rade

Polecane posty

Gość malamiii...25

dziewczyny, mam nadzieje,ze uzywalyscie tych kapsulek i mozecie mi cos poradzic. od kilku dni biore je po leczeniu globulkami przeciwgrzyb. pierwszy raz stosuje kapsulki dopochwowe, mialam nieziemskie opory psychiczne przy wsuniecie ich do pochwy i caly czas martwie sie-co z ta kapsulka,przeciez to cialo obce:( bylam ciekawe jak w ona w srodku wyglada, otworzylam i wylecial bialy prosze, otoczka byla twarda i nie wyobrazam sobie,ze moze sie calkowicie w pochwie rozpuscic. stosowalam na noc i na dzien i nie mialam uplawow, czytalal,ze u niektorych dziewczyn kapsulka wyplywa z pochwy, u mnie praktycznie nic nie wyplywa, tzn wydzielina jest skapa, nie mowiac juz o kapsulce. boje sie,ze "to cos" zostalo w srodku i podraznia scianki pochwy, przyklei sie,ale bog wie jeszcze co. mozecie mi cos poradzic? dzieki

nie przesadzaj. zmocz rękę i złap w nią tabletkę, potrzymaj chwilę to się rozpuści. Tak samo jest w pochwie. I możesz stosować równie dobrze doustne probiotyki. Przy okazji zasiedlisz sobie ładnie jelito grube. Dopochwowe są przeżytkiem.

Gość smiech na saliiiiiiiiiiiiii
:O:o;D

Nie obawiaj się tych globulek, otoczka rozpuszcza się w pochwie a pałeczki kwasu mlekowego zawarte w lactovaginalu kolonizują pochwę, u mnie też czasami nie obserwuje wydzieliny ale to normalne tak mi powiedziała pani ginekolog więc nie ma co panikować.

Gość lady bronka
kapsułka lactovaginalu na pewno ci nie zaszkodzi, na 100% sie rozpuszcza w pochwie. niepotrzebnie sie stresujesz.