Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona233

blagam pomozcie! boje sie

Polecane posty

Mamamisia ..podobno plamka na czole jest wlasnie od patrzenia na ogien ,a nie wystraszenia..taka mala czerwona plamka moze byc..patrzylas na ogien?

Gość fefwrf
8/10, za to że znalazły się głupie które same przyznały się że wierzą w coś takiego jakby nie było dalszych wpisów autorki, zbyt przesadzonych, dałabym 9/10

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Mamo 21 wiek a w takie głupoty wierzycie.... Ostatnio była u mnie znajoma z dzieckiem właśnie z taką plamką nad okiem. Pytam co to jest? A ona, ze nie wie skąd to się wzięło, BO PRZECIEŻ JAK BYŁA W CIĄŻY TO SIĘ ANI NIE ZŁAPAŁA ZA TO MIEJSCE ANI NIC. Kurva baba po studiach na stanowisku a taka głupia...

ja też mogę stwierdzić, że coś w tym jest. ale tylko wtedy jak się przestraszy przy ogniu. od samego patrzenia to nic mi nie wiadomo. przez to taka czerwona plamka na ciele nazywa się płomienica. od ognia właśnie. moja ciotka tak miała, 2 lata temu jedna znajoma urodziła synka z taka plamą na plecach, teraz niedawno druga znajoma. same stwierdziły, że to od przestraszenia sie przy ogniu

Ale przy przestraszeniu sie przy ogniu zlapaly sie dokladnie w to miejsce,w ktorym dziecko ma ta plomienice? Ale to ,ze przestraszyly sie przy ogniu znaczy ,ze wystrasztly sie widoku ognia ,czy ,ze ktos wystraszyl je kiedy byly w poblizu?

Gość _Marta_21
Hahahaha :P przesądy potrafią rozbawić ;] Prędzej martwiłabym się na Twoim miejscu tym, że zmarzłaś.

Gość junn
a jak myślisz autorko skąd się wzięły te przesądy? ludzie dawniej jakoś musieli sobie tłumaczyć różne rzeczy jakie ich spotykały. ja proponuję wyluzować i się nie nakręcać bo stres szkodzi twojemu dziecku o wiele bardziej.

No niby to tylko przesady ,ale mimo 21 wieku wiele osob twierdzi,ze jakies znamiona u dzieci wynikaja wlasnie z tego ,ze sie zlapaly lub oparzyly..ja sama na poczatku ciazy kilka razy przestraszylam sie i zlapalam z tego co pamietam,ale nie zwracalam tak uwagi..ale terax tego ognia to naprawde sie boje !!!!!!

Gość mmLena07
i pewnie autorka wierzy w horoskopy :D normalnie ciemnota średniowieczna :D biedne dziecko będzie mieć głupią matkę

Gość mmLena07
moja mama jak była ze mną w ciąży mocno oparzyła się na szyi i dekoldzie, a jakoś nic w tym miejscu nie mam i nie miałam... dalej wierzcie w przesądy :P

Kobiety! Podejdźcie do sprawy racjonalnie, naukowo. Jesteś w ciąży ---> patrzysz w ogień ---> ogień, który widzisz odbierasz przez oczy ---> mózg rejestruje ten fakt ---> wiesz, że widzisz ogień. I koniec. Żeby to miało jakikolwiek wpływ na dziecko w twoim łonie, musiałaby zajść jakaś reakcja chemiczna, która bezpośrednio dotknie dziecka i sprawi, że pojawią się plamy na jego ciele. Wierzyć mi się nie chce, że piszę to do dorosłej kobiety spodziewającej się dziecka w XXI w.

Gość Masakraa
ja słyszałam, że od patrzenia w ogień rodzą się rude :)

Ale ja powaznie pytam...czy ktoras z was wpatrywala sie w ogien np na grillu lub.ognisku podczas ciazy i jest ok ? Dodam,ze dotykalam sie reka.na twarzy ..prawdopodobnie nawet podpieralam sobie twarz reka:-(:-(:-(

czy ty jesteś taka głupia czy udajesz?jak długo będziesz wałkować ten porąbany temat!lecz się i nie tylko u ginekologa!

Gość ja nie wiem,
bylam w 7 mies ciazy.pod IKEA na moich oczach jeden samochod wjechal w drugi(na parkingu)przestraszylam sie i odruchowo,nieswiadomie zlapalam sie za brzuch.dziecko urodzilo sie bez zadnych plamek na ciele.nie ma nic,nawet skrawka plamki czy nawet pieprzyka.obecnie ddziecko ma 7 mies.

o boze !! niezle!! moja corka ma pol roczku ale wlosy z przodu nie wypadly i ma dluga grzywke.no i widze ze malej wchodza w oczka.mowie tesciowej zetne troche bo zapalenia spojowek dostanie bo wchodza do oczu.a tesciowa o boze!!! rozum dziecku utniesz!! do roku nie wolno!!

Gość ja nie wiem,
a i na grilla chodzilam bo rodzilam we wrzesniu wiec od maja-do sierpnia chodzilam na grilla i nic sie nie stalo.kolezanka chodzila na ogniska w ciazy i tez nic jej dziecku nie jest.

Gość psychiatra juz na ciebie czeka
juz woła cie z daleka kretynko!!!

Gość ja tak miałam
jak autorka i dziecko urodziło sie martwe napewno od tego ze patrzyłam w ogień ? raczej tak no bo od czego skoro wpatrywałam sie w ognisko a przecież mądrzy ludzie radzą żeby tego nie robic, ciesz sie jak bedzie poplamione czerwone a nie martwe

do ja tak miałam jezu jak czytam komentarz niektorych z pan to flaki mi sie przewracaja!!dziewczyny mamy 2012 rok opamitajcie sie!!chyba ze to sa jakies durn eprowokacje a ja moze jestem za stara albo cos w tym stylu i czytam takie głupoty