Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila4393

Dokarmianie...

Polecane posty

Gość kamila4393

Hej dziewczyny. Potrzebuje rady. Moja mala ma 4,5 miesiaca, do tej pory byla na piersi ale musze zaczac ja dokarmiac mm. Niemam pojecia jaka mam butelke wybrac??, tego tyle jest ze stalam sie zielona. Smoczek ma byc w jakim przepływem....???

Gość jcpenny
ja testowałam kilka butelek (Canpol, Tomy Tipi - czy jakoś tak, Lovela, NUK) i powiem ci ze najlepsza dla mnie jest AVENT. Chociaż moja siostra była zadowolona z Canpola, więc to indywidualna sprawa. Ja wybierałam smoczki te antykolkowe i przy każdej butelce albo za mocno dokręciłam i dziecku nie leciało, albo za słabo i ciekło mleko po butelce... szkoda gadać. Avent dla mnie bez zarzutu

Gość patrycja;)
tez jestem za avetem..

Gość dżizus mamy 21 wiek
lovela jak dla mnie najlepsza, na początek weź smoczek mini, mój dopiero niedawno przerzucił się na kolejny"slow" ( ma 6 mcy), bo wcześniej krztusił się. Przy 4,5 mcznym to juz raczej kolka nie straszna? :)

Gość Dalera
Hej, ja zaczęłam dokarmiać raz dziennie jak mala miała 3 miesiące. z butelką była kilkutygodniowy horror i walka, nie chciala butelki w ogole, a potem odrzucila butelki Canpol, Avet, zalapala Lovi, ale mialam wersje z prawie niewidoczną podzialka i w koncu udalo sie z Tomee Tipii Smoczki- zobacz przy zakupie butelki, są oznaczone numerkami 1,2,3 lub znaczkami a poza tym jest napisane od ktorego do ktorego miesiaca np. 6m+ Ale to i tak orientacyjnie,sama bedziesz wiedziala kiedy zmienic na wiekszy.

Przy pierwszym synku używałam Aventu, teraz mam Tommee Tippee i jestem bardziej zadowolona z tych drugich. Avent ok, ale zdarzało się, że ciekło bokiem, trzeba uważnie zakręcać butelkę, zdecydowanie droższe. Co do Tommee Tippee na Allegro butelkę 260 ml kupisz za około 8 zł, antykolkowa za 15, w sklepach jest duuużo drożej. Fajny kształt, dużo łatwiej się myje, łatwiej się układa w dłoni. Próbowałam też zwykłych Canpol i Nuk, bez rewelacji, ot zwykłe butelki, długie, więc trudne do umycia, zzwyczajne.

Poza tym mam wrażenie, że Tommee Tippee ma bardziej naturalny kształt, wiele moich koleżanek karmiło piersią i z powodzeniem używało tych butelek, twierdziły że nie zaburzały one potem ssania. Co do smoczka, myślę, że możesz kupić z numerkiem 2 czyli od 3 miesiąca, ale sama zobaczysz.

Gość pyytającca mama
jeżeli dziecko ma skączone 5 miesięcy to kupic smoczek + czy mniejszy?? czy do herbatki macie osobna butelkę niż do mleka?? ile i w jakiej pojemności kupic butelek do dokarmiania? jesli mam butelki rożnych firm (Lovi, Avent, TT) - czy jest jakiś podgrzewacz, który pasował by do wszytkich?? Czy wogóle warto go kupować? Dokarmiać, lepiej w dzień czy w nocy?? Czy przy dokarmianiu mlekiem czy tam kaszką (?) dajecie jeszcze sloiczki?