Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgg

ILE ZA REMONT MAŁEGO MIESZKANIA OD ZERA?

Polecane posty

Gość hgg

Mam możliwość kupienia kawalerki po okazyjnej cenie, wymaga on jednak remontu "od zera", trzeba zrobić po prostu wsyzstko,postawić ścianki działowe, wylewki, podłogi, okna, łazienka, cały sprzęt AGD, meble. Po prostu wszystko. Ile mniej więcej taki remont (mieszkanie 30m2) może kosztować z robocizną i ze wszystkim? Żeby to wszystko sensownie wyglądało, ale najtańszymi materiałami?

Gość Wszystko łącznie z łazienką
może kosztować ok 80 tys. zł

płyty rygips to koszt kilkunastu zł za jedną, fachowiec za zrobienie metalowej konstrukcji przykrecenie zagipsowanie i przygotowanie pod malowanie wezmie pewnie ok 30 zł za metr. do tego materiał, wylewki samopoziomujace bo to najszybciej i najprosciej ok 40 zł za 25 kg, 2 kg na m2 na każdy mm grubosci, łatwo da sie obliczyć, panele podłogowe ok. 40 zł za m2 plus robocizna, listwy, przygotowanie pod ułożenie, okna kilka stówek za jedno, łazienka to chyba najwiekszy koszt, no i pamietaj ze w starych mieszkaniach zawsze wychodzi cos w praniu, a to sciany krzywe bedzie trzeba równac rygipsami a to elekrytka jakies przeróbki itd, najlepiej szukac ogłoszen i pytac pytac pytac, ile za taka usługe, orientować sie w cenach, wtedy bedziesz miec rozeznanie

Gość hgg
spodziewałam się do 50 tysięcy, na samą łazienkę 15. Meble do sypialni znalazłam za 1000 zł/komplet, salon za 1500.

bedziesz w stanie sie zmiescic w 50 tys moim zdaniem, to małe mieszkanko, duzo mozna zaoszczedzic robiąc część rzeczy samemu:)

Gość hgg
sama nic nie zrobię, bo nie umiem ;(

eee, to daleko, jakbys byla z malopolskego to bym ci zorganizowała tania ekipe

Gość hgg
a da radę w 35tys? to już byłoby super

Gość malina789
udubudu- jak masz namiary to ja chetnie wezme. Tylko nie pijacych hehe

malina789 jak jestes z krakowa lub okolic to mam fachowców pod ręka ;) ja jestem dekoratorem wnetrz, moj facet jest elektrykiem i robi monitoring, kuzyn montuje panele i drzwi, wujek robi łazienki i rygipsy ;) do wyboru do koloru ;)

Gość malina789
tak jestem z Krakowa. Scisle centrum mozesz podac tu namiary czy mam dac meilq?

Gość hgg
prosze jeszcze o jakieś rady, co do remontu pomieszczen, zapomniałam jeszcze że trzeba kupoić meble do kuchni-drogie jak cholera ;/

no tak, meble sa drogie, powinnas sobie wszystko wymierzyc, zapytac różnych fachowców o ceny wziąć karteczke i policzyc, mebli do kuchni nei kupowałabym najtanszych, przy wysokich temperaturach i wigoci zwłaszcza przy kuchence lub przy zlewie zacznie ci sie odklejać okleina, patrz czy bron boze nie sa skladane na kołki, albo od razu zaopatrz sie w solidny zapas kleju do drewna.

Gość maturks4
Przy takim zakresie wolałbym kupić nowe do wykończenia. W starym - wiadomo- ruszy się jedno, sypie pięć innych.