Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majówka2012

czy są tu mamy które uniknęły nacięcia krocza?

Polecane posty

Gość zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezz
czy "nie naciete" nie sa za bardzo "rozluznione" po porodzie? to powazne pytanie, zwlaszcza , ze tyle tu sie mowi o tym, ze krocze nie jest takie samo po dziecku

Gość gssdfwgdwfgdfw
ja uniknelam przy 3 porodzie, mialam takie rozwarcie ze mala ladnie wyszla, lekarka wczesniej mi mowila ze dziecko jest bardzo dobrze ulozone do porodu, no i tak bylo, zadnego naciecia ani rozerwania, nic nie robilam, ale seks ze swoim facetem az do porodu uprawialismy, moze od tego, nie jestem tam w srodku jakos rozwalona, moj facet mowi ze nic sie nie zmienilo, dodam ze rodze duze dzieci

Gość gssdfwgdwfgdfw
a rodzilam pierwszy raz na takim specjalnym fotelu, lezalam jakos tak dziwnie , moze od tego

Gość gssdfwgdwfgdfw
lepiej peknac niz byc nacieta, szybciej sie goi i tak nie boli, po nacinaniu przez miesiac nie moglam usiasc, a po peknieciu na drugi dzien juz chodzilam i siedzialam, bol byl ale maly, szybko sie zagoilo,

Gość ghghjjk
1.Poród pierwszy 2. na łóżku porodowym 3. żadnych wcześniejszych przygotowań 4. połozna z dyżuru Jednak żałuję, że nie byłam nacinana, bo popękałam i miałam 8 szwów...

nie zgadzam sie z autorka powyzej.ja nie bylam nacinana tylko peklam.i to byl koszmar,bylam zszywana pod narkoza,przez kilka msc dochodzilam do siebie,szczerze powiem ze jeszcze wszystko nie jest w porzadku chociaz corka ma prawie 6,5 msc.jak za dlugo siedze to boli :( .osobiscie wolalabym byc nacinana,polozna niby masowala mi krocze podczas porodu ale to nie pomoglo no i dziecko tez jakies b,duze nie bylo 3600.

Gość chyba zwariuje z niewyspania
ja nie bylam nacinana ale peklam sama :O Pytalam poloznej czy bedzie nacinac a ona na to, ze wolalaby uniknac nacinania. Jak juz bylam w domu, to przyszla polozna (inna) obejrzec corke i mowila, ze podobno lepiej jak natna, bo szybciej sie goi. Nie wiem ile w tym prawdy ale ja sie dlugo meczylam- chyba z szesc tygodni zanim wszystko sie zagoilo ale ja mysle, ze podczas szycia za mocno mnie "posciagali", poszlam do lekarza z tym w koncu i jak tylko wyciagnal kilka szwow to od razu poczulam ulge. Same nie wiem kiedy by wyszly. Nie wiem jak jest po nacieciu ale ja z porodowki sama poszlam na sale, tzn, polozna mnie podtrzymywala (nie jechalam na wozku) co do pytan: porod pierwszy, pozycja- hmmm, najpierw na boku, pozniej na plecach, nogi na podporkach- czyli pewnie jak wiekszosc, nie przygotowywalam sie do porodu- zadnych cwiczen i masazy, polozna byla z dyzuru- nawet dwie mialam bo tak dlugo rodzilam, ze zdazyly sie zmienic :D

Gość ghghjjk
kasiulek797- " nie zgadzam sie z autorka powyzej.ja nie bylam nacinana tylko peklam.i to byl koszmar,bylam zszywana pod narkoza,przez kilka msc dochodzilam do siebie,szczerze powiem ze jeszcze wszystko nie jest w porzadku chociaz corka ma prawie 6,5 msc.jak za dlugo siedze to boli .osobiscie wolalabym byc nacinana,polozna niby masowala mi krocze podczas porodu ale to nie pomoglo no i dziecko tez jakies b,duze nie bylo 3600." totez napisałam, że popękałam...i byłam szyta...nacinana nie byłam....bo chyba o to autorka tematu pytała...naucz się czytać ze zrozumieniem...

Gość kwietnióweczka 2011
Ja uniknelam naciecia: 1. który to był poród - 1 2. w jakiej pozycji rodziłyście - klasycznej na łóżku 3. czy przygotowywałyście wcześniej krocze do porodu poprzez jakieś ćwiczenia, masaże etc - mniej więcej coś tam masowałam, ale nieregularnie 4. czy położna była wynajęta czy z dyżuru - z dyżuru córka urodziła sie w terminie, ważyła 2400, poród za granicą.

Gość kwietnióweczka 2011
i nie pękłam. Położna była bardzo zadowolona. ja tym bardziej.

Gość plora
rodzic na stojaco badz kucajaco i stosowac balonik epino na 3 tyg przed

Gość gość
Drugi porod. Nie bylam nacieta ani zszyta i mam szpare od pochwy az do odbytu - taka dluga. Nie wiem czy to sie zejdzie jestem zalamana. Wolalabym byc nacieta z boku i zszyta ladnie niz byc rozwalona az pod odbyt. Co mi po waskiej pochwie -mam mega silne miesnie skoro wejscie do pochwy jest wielkie

Gość gość
A jak się ma założony pessar, to można stosować rozciąganie krocza?