Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonymous100000000000000000000

anonimowosc w necie- co o tym wiecie

Polecane posty

mozna logowac sie przez anonimowe proxy, usuwac ciasteczka, zmienic przegladarke. czy jest mozliwosc namierzenia mimo to?

mozna namierzyc alterkonto jesli ktos kto posiada alter zachowuje podstawowe srodki bezpieczenstwa ktore zostaly wymienione powyzej?

Gość tylko TOR
proxy są niepewne i za dużo z nimi zachodu tor działa szybko i jest na dziś nierozpracowany ale musisz kasowac cookies w przeglądarce, poza tym zalezy do czego ci to potrzebne np sa serwisy bookmacherskie albo niektóre gry które instaluja sobie na dysku troche swoich plików i wtedy tor to za mało, potrzebujesz innego systemu na virtualboxie, innny system to inne id dysku, inna rozdzielczośc ekranu itd

Gość anonymous100000000000
a czy mozliwe jest ze jakis duzy portal sprawdza nie tylko ip ale i id dysku? czy to w porzadku ze strony portalu?

jezeli wysylam na portal np jakies zdjecia ze swego dysku to moga mnie zidentyfikowac po samych zdjeciach?

Gość to zależy jaki
jesli wchodzisz tam przez przeglądarke to nie sprawdzi id dysku, ale są serwisy oferujące bonusy dla nowo zapisujących się i wymagaja aby pobrac ich aplikacje, one wiedzą dużo więcej bo mają dostep do rejestru, dysku....z proxy to jets ten mankament że wiele z nich to ransparentne a więc prosty skrypt wykryje twoje prawdziwe IP, jesli zastosujesz high anonymous to nie wykryją ale są też strony które blokują proxy w obawie przed spamerami np wikipedia nie dopuszcza edycji przez proxy czy tora i stale uzupełniaja baze o nowe adresy IP proxy

Gość treeerte43534
ja wiem tylko tyle że mieszkańcy mojej wioski mnie szpiegują i obgadują ale mi to lata bo mam gdzieś ich opinie na mój temat. Nawet nie przejmuję się tym. Wiem że w dużych miastach też tak jest że szpiegują sąsiad sąsiada i robią donosy. Np. Mój sąsiad bez przerwy mnie szpiegował i nawet rościł sobie jakieś prawa co do mojego życia....prostak jeden. Ten prostak mieszka we Wrocku i nazywa się ppppeeeeennnnniiiiiiiiisssssssseeeeeekkk. Napisałem mu nie tak dawno parę maili ze wsi oddalonej o 600km od Wrocka to też mnie wyszpiegował( i namierzył) i jeszcze prostak miał jakieś uwagi..... - wygląda więc na to że oni mają ruch sieciowy z całej polski.

Gość to zależy jaki
po zdjęciach to raczej nie, mozna porównac daty powstania zdjęcia, niektóre zawierają dane aparatu ale to można wyczyścić, a zresztą komu by sie chcialo tak wszystkich sprawdzać

mam proxy anonymous i elite ale chyba sa stronki ktore i je potrafia wykryc? wiem ze ten portal nie potrafi wykryc nawet transp ale kiedys to sie moze zmienic... dzieki za normalne odpowiedzi i pozdro:)

Gość treeerte43534
ja wiem tylko tyle że mieszkańcy mojej wioski mnie szpiegują i obgadują ale mi to lata bo mam gdzieś ich opinie na mój temat. Nawet nie przejmuję się tym. Wiem że w dużych miastach też tak jest że szpiegują sąsiad sąsiada i robią donosy. Np. Mój sąsiad bez przerwy mnie szpiegował i nawet rościł sobie jakieś prawa co do mojego życia....prostak jeden. Ten prostak mieszka we Wrocku i nazywa się ppppeeeeennnnniiiiiiiiisssssssseeeeeekkk. Napisałem mu nie tak dawno parę maili ze wsi oddalonej o 600km od Wrocka to też mnie wyszpiegował( i namierzył) i jeszcze prostak miał jakieś uwagi..... - wygląda więc na to że oni mają ruch sieciowy z całej polski.

web master jest na mie strasznie ciety;/

a jezeli zakladam konto przez proxe X potem loguje sie tylko przez proxe Y i proxa X przestaje dzialac to ip na ktorym zalozylam konto pozostanie takie same? nie zmieni sie nagle na moje prawdziwe?