Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abcd efgh mnop uwyz

Spytać czy nie?

Polecane posty

Gość Abcd efgh mnop uwyz

Witam!Jestem ze swoim partnerem już sporo czasu.Wszystko jest teoretycznie dobrze,ale zastanawiam się czy on mnie kocha-czuję,że sama stwarzam sobie problem.Wszystko jest OK-gdy jesteśmy razem jest cudownie.Przez smsy bywa oschły.Już dawno nie powiedział mi takiego prostego aczkolwiek miłego słowa jak ,,Kocham Cię".Jest czuły,czuję się z nim dobrze i bardzo go kocham.Dziś miałam wrażenie,że seks totalnie nie wychodził-pomyślałam,że może go nie podniecam.Moje pytanko brzmi czy spytać co się stało dziś i co do mnie czuje czy poczekać ażeby czegoś nie popsuć?Od razu pragnę powiedzieć,że nie jestem głupią małolatą i nie piszę głupot.Pozdrawiam.

Gość Mała mi jest wielka
pewnie że rozmowa to dobry pomysł w związku..po co masz się męczyć skoro widzisz że coś nie gra? Porozmawiaj o wszystkim co nie gra wg. Ciebie, nie tylko o jednym zdarzeniu, albo jednym wieczorze.

Hej moim skromnym zdaniem powinnaś zapytać czy wszystko u niego w porządku, jak tam w pracy czy ewentualnie w innym miejscu jakim lubi przebywać może go coś trapi. Ja z własnego doświadczenia wiem, że nie powinnaś pytać od razu o jego uczucia w stosunku do Ciebie bo mężczyźni nie są zbyt wylewni i może coś w złości powiedzieć lub być nie szczery. Lepiej spróbuj najpierw wybadać czy coś się zmieniło w jego sferze nie związanej z Tobą. Życzę powodzenia

Gość Abcd efgh mnop uwyz
Dziękuję bardzo za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie: jak dyskretnie ale zarazem dosadnie można o to spytać? Nie bardzo wiem jak bym miała to zrobić. I czy taktownym jest abym wysłała mu smsa z takim zapytaniem?

Absolutnie nie rób tego przez sms-a, wiem że pewnie chciałabyś mieć to za sobą jak najszybciej ale o takich rzeczach nawet przez telefon się nie gada. Najlepiej z nim usiądź zrób jakąś aromatyczną herbatkę i nie mów tekstu z cyklu " musimy poważnie porozmawiać" bo to nie brzmi najlepiej... Ja pytam tak " Kochanie czy coś Cię trapi, masz jakiś problem może spróbujemy znaleźć jakieś rozwiązanie" ( i wtedy on widzi, że nie masz pretensji tylko się nim interesujesz a faceci to lubią:) Mam nadzieje że troszkę pomogłam. Pozdrawiam

Gość Abcd efgh mnop uwyz
W tym jedyny problem,że z nami z pozoru jest wszystko Ok. Ja mam jednak wrażenie,że np seks stał się ważniejszą częścią naszego związku niż np rozmowa. Kiedyś już o to spytałam to było mu przykro,że tak myślę. Powiedział,że moemy tego nie robić i tak będziemy razem.