Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slubkalubka

jaki obcas wybieracie (wysokosc)

Polecane posty

Gość slubkalubka

dziewczyny jakie obcasy bedziecie mialy w butach slubnych? ja chcialam 4 cm ale kolezanka mowi, ze to bardzo malo, tym bardziej ze jestem niska... napiszcie co wy wybieracie? ja wlasnie jestem na etapie zamawiania butow z neta (robia na zamowienie).

Moje miały koło 6-7cm (przy 175cm wzrostu). Nie mam jak sprawdzić, bo już się z nimi pożegnałam :) Były bardzo wygodne - obtańczyłam w nich kilka wesel.

Gość domi nika
Ja też wybieram malutki obcasik. Jestem wysoka, więc wzrostu dodawać sobie nie muszę. Do krótkich sukienek nigdy nie zakładam niskiego obcasa, bo bucika widać, ale do sukni ślubnej, gdzie w ogóle ich nie widać nie zamierzam się męczyć. W obcasach chodzę okazjonalnie także nogi obolałe byłyby na 100%. Zatem wybieram niski obcas nie wiem jeszcze ilu cm, ale na pewno nie 7 czy 10. Dużo mniejsze. i się tym nie przejmuję, bo w tym dniu chcą przetańczyć całą noc i czuć się na siłach, a cierpieć z powodu obolałych stóp. Wiele panien młodych po oczepinach biega na bosaka, bo nei daje rady lub zmienia buty na płaskie dla wygody. Ja wole od poczatku byc w jednych i nie zaprzatac sobie glowy kilkoma parami. Obcas bedzie maly, ale bucik bedzie zgrabny i ladny:) nie obchodzi mnie co kto powie, bo wazne, ze mi bedzie wygodnie. Mysle, ze gdybym smigala na codzien w obcasach to bym dala rade i na wlasnym weselu, ale ja preferuje styl sportowy wiec nie przepadam za obcasami. Mozliwe, ze w wysokich procz bolu nog to chodzilabym jak pokraka:P wole nie ryzykowac

Gość slubkalubka
no to powiedzcie jaki to jest "maly obcas", kolezanka upiera sie ze 6 cm to malo , mnie sie wydaje sporo, no nie wiem juz sama... chyba jeszcze sie wstrzymam z kupnem... wiem, ze platforma tak ladnie wyglada, noga jest taka zgrabna przy wysokim obcasie, ale ja nie dam rady. a czy przy 6 cm robi sie platforme?

Gość kjhgfghjk
platformy raczej od 8 cm... najczesciuej przy 10, 12

Ja mam taki przelicznik 4-5-6cm- niski obcas 6-8cm średni 9-10 wysoki 11-12-13 bardzo wysoki więc 6cm to mały obcas. ja mam jedne buty na 6cm i chodzi się w nich jak w kapciach. Przeważnie chodzę na takim 9-10cm. taki obcas jest dla mnie najlepszy i najładniej wygląda na nodze. Ostatnio sie przeliczyłam i kupiłam buty 13cm z platformą no i niestety nie wygodnie mi, może nawet nie chodzi o wysokośc ale są jakoś zle wyprofilowane. Na ślub mam zamiar kupic sobie na 8cm obcasie czyli takie średnie. Dałabym radę na na 9 i na 10cm ale po co skoro pod długą suknią i tak ich nie widac, ale 5 czy 6cm to już nie chcą bo są dla mnie jednak za niskie. Jesli nie lubisz chodzic w butach na obcasach to polecam ci własnie taki 6cm, jest niski ale nie pokraczny tak te 4cm

Gość slubkalubka
dzieki Wam dziewczyny:) fajny i praktyczny przelicznik Lipsss, dzieki:)

Gość taka jedna z wrzesnia
6 cm bo na wiekszym nie dałabym rady tancowac cala noc

Gość slubkalubka
to ja tez wezme 6 cm:)

Druga para jak najbardziej. Ja od 9.30 rano do 14 i od 15.30 do ok 19 szalalam w swoich butach a potem tanczylam boso.

Jeżeli traficie na dobrze wyprofilowane (dobrze leżące na nodze) buty to nawet wysoki obcas nie będzie przeszkadzał. Mam taki zwyczaj kupując szpilki - po włożeniu stopa musi się w nich dobrze czuć. Jeżeli muszę pochodzić albo mam jakiekolwiek wątpliwości to rezygnuję i szukam dalej.

Gość koleslaw 3
a ja chyba wybiore plaskie baleriny :) w obcasie bylbym wyzsza od nazeczonego!

Gość vedvgedfcwedgfevg
ja miałam jedne buty 5 cm, drugie 5,5. Pełne i sandały, tylko nie pamietam które były który obcas :-) dalam dadę do 6 rano

Gość Meena
Czemu dziewczyny nie ćwiczą chodzenia na obcasach, będąc nastolatkami? Żeby się przyzwyczaić. potrzeba lat. A potem wychodzi panna młoda w nowiutkich szpilkach, mimo że zawsze biegała w trampkach, i ma dość niemal na początku zabawy. Ja do ślubu na pewno pójdę w wysokich obcasach, w nich będę tańczyć i nie mam zamiaru zdejmować. Na studniówkach (byłam na dwóch pod rząd) miałam obcas 11,5 cm i tańczyłam do białego rana.

Gość zastanowmy sie...
moze dlatego, ze to diabelnie niezdrowe dla kregoslupa? Ale popieram, jesli sie nie jest przyzwyczajonym, trzeba zrezygnowac z niebotycznie wysokich obcasow

Wybierajac wysokosc obcasa trzeba przed wszytkim uwzglednic swoje zdolnosci w codzeniu w takich butach. Ja mialam 15 cm bo wiem ze czesto chodze w wysokich i mi to nie robilo roznicy. Lepiej z nizszym obcasem niz potem isc do oltarza jak kaczka np. Lub przynajmnie porzadnie rozchodzic buty przed slubem.

Gość nie do pojecia
Mozna kupic te buty do tanczenia, robione na zamowienie. Podobo bosko wygodne. Sama sie nad nimi zastanawiam bo w ogole nie moge znalezc wygodnych butow na obcasach. Na swoim slubie mialam kupione pantofle od Rylki, fason klasyczny zapinany w kostce - mniejsza szansa na obtarcie piety jesli nie jest sie osoba, ktora chodzi w obcasach na codzien. Po pru godzinach zmienilam na baleriny bo myslalam, ze umre. Dodam, ze nie zaszkodzi zapakowac skarpetek-stopek do torebki, chowaja sie w balerinach a ulga dla stop ... Dobrze dzialaja tez zelowe wkladki. Co do chodzenia na codzien w obcasach, moja mama chodzi i w wieku 55 lat ma problemy w kregoslupem chodz jest niska (153 wzrostu) i bardzo szczupla 45-48 kilo wagi. Ja jestem dosc wysoka, 175 wzrostu i od chodzenia w szpilkach bola mnie kolana. Moze kwestia przyzwyczajenia. Ale moja mama nie jest juz w stanie nalozyc plaskich butow.

Gość makatka03
ja mam 3 cm, ale tylko ze względu na to, żeby nie przewyższyć narzeczonego :) Gdybym nie miała tego ograniczenia wybrałabym 6-7 cm. W takich byłabym w stanie wytrzymać całą imprezę

Gość ja bede miala 6 cm
I nie umiem chodzic w obcasach. Po kilu godzinach bola mnie podbicia. Dlatego potem zaloze sobie biale buciki na niskiej koturnie. Takie szmaciaczki, ale czubek maja ladny wiec jak cos bedzie wystawac spod sukni to nie bedzie razic, a mnie bedzie wygodnie. Zamierzam zmienic jak tylko nogi zaczna mnie bolec. Buty tak czy siak postaram sie rozchodzic, ale nie wiem jak bedzie

Gość kuternoha
najlepszy taki obcas żeby teściowej w dupe wlazł,czyli jak nawiększy

Będę rozglądać się za czółenkami o obcasie co najmniej 7 cm. Dobrze wyglądam, mając na sobie obcasy, bardzo rzadko bolą mnie też nogi, o ile butki są dobrze dobrane, przetańczyłam już niejedną noc na wysokich obcasach :-) No i przede wszystkim lubię je, nawet jeśli to niezbyt zdrowe dla kręgosłupa...

Gość poweselna
Ja mam 170 cm wzrostu, a moje obcasy miały ok. 3-4 cm. Nie chodzę zbyt często w wysokich szpilkach, więc wolałam wybrać bezpieczną wysokość, żeby nie wyglądać jak pajac ;)

Gość a ja bede miala
2cm obcasik, mam 173 wzrostu, i tak tego spod kiecki nie widac a po co sie meczyc

Gość kuternoha
2 cm to teściowej w dupe nie wsadzisz