Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika rottati

Nie wykorzystany urlop a koniec umowy?

Polecane posty

Gość weronika rottati

Na koniec kwietnia konczy mi sie umowa.Mam osiem dni urlopu. Z czego wiem moj zaklad pracy nie wyplaca kasy za zalegly urlop tylko kaze go wykorzystac. A jak to jest w praktyce tego niewiem. WQiec kiedy powinnam wykorzystac ten urlop przed koncem umowy czy moge tez jak umowa mi sie skonczy?>>> BO newiem co dalej czy zostaje w pracy czy nie przedluza umowy.

jeżeli stosunek pracy ustanie (umowa sie skończy) to nie masz już możliwości wybrac urlopu- zakład Ci go wypłaci.Ogólnie porozmawiaj z kierownikiem czy będziesz miał ciąg dalszy umowy bo powiedz że jak coś to chcesz urlop wybrac aby zostac na zero

Gość weronika rottati
dzis byla taka sytaucja ze kilka psob dostalo wypowiedzenie.I przelozona kazala im isc do kadrowej zobaczyc ile maja urlopu.I zeby go wykorzystaly do konca umowy. Nie przed;luza mi umowy ok. Mam nie wykorzystany urlop.Zaplaca mi. Wiec jestem na zero.I w nowej pracy od nowa zaczynaja naliczac urlop???

tak, jeżeli np podjęłabys pracę dopiero po wakacjach to obliczą Ci proporcjonalnie do końca roku.Oczywiście nie jest tak że w każdej pracy masz 20/26 dni urlopu tylko to jest liczone proporcjonalnie.

Gość weronika rottati
u mnie w pracy naliczany jest urlp miesiecxznie. za kazdy misiac przepracowany mam poltora dnia urlopu.

masz umowę o pracę ???ogólnie z tego co piszesz to masz 20 dni na rok...jezeli masz więcej niż 10 lat pracy (wraz ze szkołą) to masz 26 dni urlopu czyli praktycznie 2 na miesiąc.jeżeli pracujesz przez agencję pośrednictwa pracy to masz 2 dni miesięcznie.Z tego co napisałas to pracodawca i tak musiał Ci wyliczyc ile masz urlopu w danym roku.ogólnie wychodzi 1,66 dnia za kazdy miesiąc w przypadku gdy nie masz przepracowane 10 lat. Więc łatwo można sobie obliczyc ile Ci zostało

Gość weronika rottati
a wlasnie co sie wlicza do wyliczenia wymiaru urlopu wypoczynkowego? Wiem ze okres nauki w szkole tez ale jaka to musi byc szkola?

Do okresu pracy, od którego zależy wymiar urlopu, wlicza się z tytułu ukończenia:zasadniczej lub innej równorzędnej szkoły zawodowej przewidziany programem nauczania czas trwania nauki, nie więcej jednak niż 3 lata, średniej szkoły zawodowej przewidziany programem nauczania czas trwania nauki, nie więcej jednak niż 5 lat, średniej szkoły zawodowej dla absolwentów zasadniczych (równorzędnych) szkół zawodowych 5 lat, średniej szkoły ogólnokształcącej 4 lata, szkoły policealnej 6 lat, szkoły wyższej 8 lat. Okresy nauki, o których mowa w pkt 16, nie podlegają sumowaniu.

Gość weronika rottati
wiec jesli ja ukonczylam liceum totez siewlicza? Bo wiem ze jesli chodzilam do szkoly- studium poliecalne a w tym czasie pracowalam to liczy sie tylko praca? A jeszcze wazna sprawa ile ja mam przepracowane lat i na jaki zaasilke sie lapie. Pracuje od 29 maj 2005 do 31 listopad 2005 stazz up. 1 grudnia2005 do 31 listopad 200 7 caly etat. 1 grudnia 200 7 do 3 pazdzdziernik 2010 caly etat. 4 pazdziernik 2010 do 31 kwietnia 2012 caky etat. Ile mam lat przepracowanych i na jaki zasilke sie lapie????

Gość weronika rottati
1 grudnia2005 do 31 listopad 200 7 caly etat . blad pol etatu ma byc.

Gość weronika rottati
up