Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .kaja.

Co to może byc? :-(

Polecane posty

Gość .kaja.

Cześć dziewczyny.Wczoraj na nodze u synka zauważyłam trzy krosty,a dzisiaj już ma na drugiej nodze kilka i dwie na brzuszku.Czy to może być ospa?Czy przy ospie albo różycce jest gorączka?Odpowiedzcie proszę.

Gość zdezorientowana12345
wszystko na to wskazuje ma podwyższoną temperaturę?

Gość .kaja.
Nie ma goraczki.A na uczulenie mi to nie wyglada.

Gość .kaja.
Słyszałam że te krostki swędzą,a nie widze żeby on sie drapał. Czerwone jabłko napisz mi prosze czy Twój syn też miał na początku ich pare,a pózniej więcej i czy go to swędziało?Bedę wdzięczna

Mój synek najpierw miał kilka i z dnia na dzień coraz więcej. Na początku się nie drapał ale jak miał więcej to było różnie . Przy ospie często wysypuje też głowę i po tym można poznać ospę (uczulenia nie występują pod włosami).

Gość .kaja.
Dziekuje czerwone jabłko,zobacze czy w soboty przyjmują u nas w przychodni,teraz wikend wiec do lekarza cieżko się będzie dostać,myślisz że jak sie do poniedziałku wstrzymam to nic się nie stanie?

Gość mamili
u mnie dokładnie jak u czerwonego jabłka - najpierw kilka nieswędzących krost, potem wysyp i świąd, i gorączka. No i włosy.... we włosach pełno.

Oglądaj dziecko czy bardziej go wysypuje , jutro powinno być już więcej. Jak oprócz wysypki nic nie będzie się działo to spokojnie możesz poczekać do poniedziałku.

Gość .kaja.
To na spacer nie moge z nim wychodzic?A co z kąpielą?

Jezeli to ospa to ze spacerami bym się wstrzymała. Co do kąpieli mówią różnie jedni aby nie kąpać tylko przemywać inni , że można kąpać w nadmanganianie potasu (ja kąpałam).

Gość .kaja.
Dziekuje za rady.Jak jutro przychodnia będzie czynna,to pójdę jutro,żeby lekarz potwierdził i coś przepisał,a jak nie to dopiero w poniedziałek.Taka piekna pogoda,a my będziemy w domu siedzieć:-(no ale co zrobic...

Gość gssdfwgdwfgdfw
u moich dzieci ospa objawiala sie takimi jakby babelkami w ktorych byla woda, po zdrapaniu zostawala blizna,

Gość .kaja.
A jak długo ta wysypka przy ospie utrzymuje się na ciele?