Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnulaa2112

Nie mam okresu! Pomocy!

Polecane posty

Gość czarnulaa2112

Witam.Pierwszy okres dostałam w 2006 roku.Dziś mam 18 lat.Od czerwca ubiegłego roku nie dostałam okresu.:( Odchudzałam się przez krótki okres tak na lato(niejedzenie kolacji,ograniczanie jedzenia+intensywny wysiłek).Wszyscy mowią mi że starsznie schudłam.Ważyłam wtedy 41 kg z ok.50.Obecnie moja waga wacha się około 48 kg.Od jakiegoś czasu moje menstruacje były bardzo nieregularne np.3 miesiące nie mialam wogóle,potem normalnie i za jakiś czas znowu miesiąc czy 2 bez okresu.Bagatelizowałam to. Teraz kiedy nie ma go od 11 miesiący wariuję.Dowiedziałam się od siostry że jej koleżanka też tak miała nieregularnie,a potem aż 5 miesięcy i poszła do lekarza i niedawno dostała i ma się jej uregulować. Jestem zdryzgotana i coraz bardziej się boje.Nawet wywoływałam go wiele razy "domowymi sposobami",ale bez efektu.Mama wie o tym,ale cały czas przekłada wizytę u ginekologa.To bedzie moja pierwsza.Mnie co miesiąc boli brzuch tak do okresu i nie wiem co jest.Tak mnie to wkurza,że codziennie piję krople walerianowe.Mam dość :(

Gość Powinnas isc do ginekologa jak
najszybciej!!!!!

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.