Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onna-niikt

Jak długo Polacy wytrzymają? Topik nie dla mediamarkt-idiotów

Polecane posty

Gość Onna-niikt

Proszę, by nie zabierali głosu ci, których to nie dotyczy... Ciekawa jestem jak długo Polacy będą znosić te wszystkie obciążenia i pseudo reformy??Jak długo można ogłupiać społeczeństwo? Jak długo ludzie będą wierzyć w to, ze jest dobrze i tak powinno być? Podnoszenie wieku emerytalnego każdego z nas dotknie, coraz wyższe ceny widoczne przy każdych zakupach, ceny paliwa za każdym kolejnym tankowaniem wyższe, reforma w edukacji zmierza do tego, by ogłupić? Prokuratury ścigają alimenciarzy, bądź jeżdżących po pijaku na rowerze, albo tych, którzy" posiadają"...a ci, którzy ewidentnie są winni, albo mają pieniądze na adwokatów są bezkarni...? Ciągle coś się dzieje przeciwko nam. Dlaczego na to pozwalamy?

Gość Onna-niikt
Dla dobra ojczyzny Donald musi zostać zabity😠

Gość zumbo
bo większość rządzi i większość zagłosowała na partie ryżego i oto tego efekty plebs nie powinien iść do wyborów

Gość zumbo
Niesiołowski też musi umrzeć 😡

Gość zumbo
eee.. podszyw weź życie odbierać może tylko bóg a co do polityków wszystkich partii powinni w weekend zapierdzielać w kamieniołomach żeby zobaczyli co czuje szary polak

Gość cokolwiekja
nie długo. ja z lubym wyjechaliśmy z polski w połowie stycznia i chociaż ja jeszcze nie mam pracy, żyjemy na o wiele większym poziomie niż w polsce, gdzie razem zarabialiśmy 5tyś zł. w głowie się nie mieści! a ja już dostaję zaproszenia na rozmowy kwalifikacyjne i będziemy żyli jeszcze lepiej! czemu wyjechalismy? oboje nas wychujali w naszych firmach i w końcu mieliśmy dosyć polskich cwaniaczków i ludzi, którzy mają się za nie wiadomo kogo, prowadząc malutką firmę na przedmieściach. polska to zło. chcemy tam wrócić dopiero wtedy, kiedy nie będzie nam się ten kraj kojarzyć z szarością i wkurwieniem na cały świat. polecam wyjechać. bardzo dobrze robi :)

Gość Onna-niikt
Czy na coraz wyższe ceny paliwa Polacy też mają wyjebae? Albo na to, ze będą pracować do usranej śmierci??

Gość pisz tu zaraz
a umowy śmieciowe?

Gość cokolwiekja
zumbo - :D siedzieć w polsce, oglądać wiadomości i narzekać na rząd i ceny paliwa jest łatwo. mieć jaja, wyjechać i mieć lepsze życie jest trudno, oj trudno...

Gość kakadyn
W Polsce jest tak że jak ukradniesz batonik w sklepie to jesteś złodziejem ale jak ukradniesz miliony złotych to jesteś biznesmenem.

Gość Onna-niikt
Wcale się nie dziwię, ze wyjeżdżacie. Ale gdzie są ci, którzy zostają i na to się godzą? Niektórzy nie mają możliwości wyjechać.

Gość hare hare
mam nadzieję, że długo to nie potrwa, w najgorszym wypadku 8-10 lat, do czasu bankructwa ZUSu

Gość Onna-niikt
kakadyn, tak jest ale dlaczego to takie proste i się temu poddajesz?

Gość cokolwiekja
nie mają możliwości wyjechać chyba tylko rodziny z małymi dziećmi, i tu ich w zupełności rozumiem. ale inni? zaczynaliśmy myjąc kible i szklanki w pensjonacie w alpach, a teraz mój luby pracuje za biurkiem w firmie transportowej, a ja mam rozmowę o menagera sieci sklepów muzycznych. cholera, da się! nie ma czegoś takiego jak siedzenie na dupie i narzekanie na to, jak wysokie są ceny i jak chujowo jest w polsce! nie namawiam wszystkich polaków do opuszczenia kraju, bo my też w przyszłości chcemy wrócić i z zaoszczędzonych pieniędzy otworzyć własny biznes, ale jeżeli polska nie daje wam możliwości rozwoju i pracy na waszym poziomie edukacji + umiejętności, po co tam tkwić?

Gość zumbo
cokolwiekja-----> jesteś zwykłym pasożytem no sorry ale sprząta kible tylko plebs no cóż pasożyt z ciebie bo chcesz czerpać od polski a dawać to już nie zauważ że polska nie będzie się rozwijała jak ludzie będą ciekać za granice

Gość cokolwiekja
czerpać od polski? o przepraszam! poszłam w polsce na bezrobocie - nie pobierałam zasiłku. teraz wyjechałam za granicę, nie czerpię nic od tego państwa w sensie materialnym. wrócę po paru latach, przywiozę pieniądze zza granicy i otworzę dzięki nim biznes, który choć trochę ruszy polską gospodarkę. ja czerpię? śmiać mi się chce! :D

Gość zumbo
nawet zrozumieć nie potrafisz :O IQ szczura masz no cóż moim zdaniem nie powinnaś wracać do TEGO KRAJU który jest dla niektórych ojczyzną

Gość cokolwiekja
czego nie rozumiem? proszę, wytłumacz mi.

Gość Onna-niikt
Chyba polacy( specjalnie piszę z małej litery) mają TERAZ mentalność szczura! Uciekają z tonącego okrętu. Kiedyś walczyli...

Gość zumbo
wytłumaczyć jaśniej nie potrafię po prostu nie umiem się zniżyć do twojego poziomu proszę cię nie przyjeżdżaj do Polski już mamy dużo tu osób twojego pokroju z IQ szczura

Gość mentaI cut
dla mnie Polska też jest ojczyzną, ale nie widzę powodu płacić podatków na tych pierdolonych złodziei i kłamców. więc dlaczego się czepiasz?

Gość inteligentny czlowiek ma
pojecie o świecie i widzi, co sie na nim dzieje, a nie kreci sie dookoła wlasnego ogona.A niby jak jest teraz na swiecie? Wszystko tanieje? Skracaja wiek emerytalny? W dodatku porownujecie sie z najbardziej rowinietymi ( od stuleci!!) krajami swiata. Zyje juz dosc dlugo i stwierdzam,ze nigdy jeszcze w Polsce tak dobrze nie było. Bo kiedy?- proszę o konkretna odpowiedz!

Gość Kosmaty ukasz
będą znosić do samej śmierci i ani dnia dłużej!!!

Gość cokolwiekja
walczyć? jak? o co? ukończyłam studia, zero pracy. przez prawie rok. potem dobra praca, przez rok. potem problemy z wypłatą, bo szef nie chce, bo ma wydzimisię, bo kupił nowe auto. a jak mu mówiłam, że pójdę do sądu, to śmiał mi się w twarz. w dupie mam taką rzeczywistość! tutaj, gdzie mieszkamy, nie do pomyślenia jest, żeby pracownik zastraszał pracowadawcę. a czemu? bo pracodawca nie daje takiej możliwości. bo wszystko jest jak należy. bo nie trzeba straszyć, żeby uzyskać, co się chce. polska też jest moją ojczyzną. ale dopóki będzie mi się w niej źle żyło, to tam nie wrócę.

Gość zumbo
cokolwiekja----> daj boże żebyś nie wracała i zdechła na obczyźnie pasożycie ty jeden

Gość Onna-niikt
Przeraża mnie mentalność co po niektórych. Spierdalam, jak mi się nie układa. A potem wrócę do "Krainy Szczęśliwości'. A w tej krainie szczęśliwości czyjś ojciec zdechnie zaraz po emeryturze z przepracowania , a ty na tym zbudujesz nowe życie. Tfu.

Gość Samancia
z moronami od takich tematów to szkoda dyskutować strata czasu dla nich im gorzej tym lepiej bo 'walczyć' mogą :D ale coś zrobić to broń boże spoci się jeszcze od tego jest 'plebs' mają klapki na oczach miej inne zdanie to od razu wyzwiskami rzucają

Gość Onna-niikt
A ty samancia jakie zdanie masz? Bo nie zrozumiałam wypowiedzi?;)

Gość Samancia
w telegraficznym skrócie nigdy w histori polski nie żyło się tak dobrze jak teraz :)