Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dedertree

W żłobku półtoraroczny chłopczyk wypił płyn do zmywarki!!!!!!

Polecane posty

całe szczęście, że wyleczą to dziecko! przykro, że musi teraz tyle znosić no i rodzice

Tak, chodzi o klub małych odkrywców w Zielonkach. :-o Tylko nie wiem czy o ten na osiedlu Łokietka czy ten jak się jedzie do Bibic bo KMO ma kilka punktów.

KMO jest urządzony w domku jednorodzinnym (znam lepiej ten na os łokietka). Moim zdaniem dużo mu brakuje do bezpiecznych warunków jeśli chodzi o pomieszczenia dla maluchów. Kuchnia jest ogólnie dostępna dla dzieci. Dzieci jedzą w kuchni!!!!! A Panie sobie przelewają rożne rzeczy do malych buteleczek np plyn do naczyń do butelki po soczku kubuś itd więc nie wykluczone ze płyn do zmywarki byl też w jakiejś fajnej butelce po soczku! :-o Pewne żlobki i przedszkola powinny dawno zniknąć, albo przejść rutynową kontrolę is zereg zmian ale niestety stanie się tak dopiero wtedy kiedy ktoś powaznie ucierpi :-o

jezu co ci rodzice muszą przeżywac ... swoją drogą, prywatny żłobek a na 16 dzieci tylko dwie opiekunki ? Rozumiem przedszkole, ale w żłobku są malutkie dzieci i tak jak pisałam w pańswowym do którego chodzi moja córka jest 6 pań przydzielonych na 30 dzieci w grupie starszaków - gdzie połowa dzieci ma skończone 3 lata a druga połowa skończy niebawem .

prywatny czesne okolo 850 zl dwie panie są na dole do tych "starszych dzieci" czyli od 15 jmiesiecy w gorę. I jedna pani jest do maluszków takich co tylko leza (od 4 miesiąca przyjmują jeśli się nie mylę) wiec w sumie są 3 panie tylko ta jedna jest caly czas na gorze z maluchami i nie pomaga przy tych "starszych". Tak bylo przynajmniej do niedawna bo ostatnio nie interesowalam się żlobkami to nie wiem doklądnie czy coś się nie pozmieniało. Kadra na 100% się zmienila. No i nie wiem jak jest w tym drugim bo ja znam dokladnie tylko ten na os łokietka.

Gość kkkiiikkkaaa
Własnie wyczytałam, że do tego sameg szpitala trafiło dziecko, któe zjadło kreta... Z tymże we własnym domu. Tu link dla zainteresowanych: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11587183,Poltoraroczna_dziewczynka_poparzona__kretem_.html

Gość mamaaaa
ja pracuje w zlobku, we dwie mamy pod opieka 16 dzieci, dla mnie niedopuszczakne jest ze plyn byl w zasiegu dziecka. Takie rzeczy nie moga miec miejsca.

Gość fewfewrfwer
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,11841120,Nieprawidlowosci_w_zlobku__Dziecko_wypilo_plyn_do.html Czytałyście? Mały żyje ale spodziewałam się że sprawy będą się u niego miały lepiej. A o tym żłobku to szkoda słów. Prawo powinno potraktować właścicieli z najwyższą surowością.

Gość MMiki
Chciałabym się wypowiedzieć w temacie tego żłobka, gdyż sama nie wiem co mam już o tym calym wydarzeniu myśleć. Moja córeczka chodzi do tego żłobka od ponad 2 miesięcy i naprawdę to był jeden z wielu żłobkow, który bardzo sie nam spodobał, a zwłaszcza mojej córuniu. Panie są przesympatyczne i naprawde widać, ze świetnie zajmują się dzieciakami. Włascicielka, Pani Marzenka to osoba , która sprawia wrażenie osoby bardzo kompetentnej, więc o tym co piszą w gazetach jakoś nie chce mi sie pomieścić w głowie. Bardzo mi szkoda dziecka, które teraz cierpi i rodziców i mam nadzieję, że każdy wyciągnie wnioski z tego wydarzenia, a chłopczyk wyzdrowieje...trzymam za niego kciuki. Natomiast nikt z Nas nie powinien oceniać innych i wręcz ubliżać osobą, które tam pracują. Może sama zabiorę moje dziecko z tego żlobka, ale narazie nie znam faktów całego zdarzenia. Poczekajmy do rozwiązania całej sprawy. Wydaje mi się, że jakby było bardzo źle to żlobek byłby już zamknięty. Agresja, ktora jest w niektórych osobach na tym forum dopiero wydaje mi sie przerażająca, zwłaszcza niesmaczne komentarze... Kompletnie bez klasy.

Gość ubliżać osobOM analfabetko
skończyłaś choć podstawówkę??

Gość jestem przerażona
sama pracuję z dziećmi chociaż w innym charakterze i wiem jak niewiele trzeba żeby doszło do tragedii... ale chemia w zasięgu dziecka w żłobku wygląda mi na zaniedbanie. I jak półtoraroczne dziecko poszło same do kuchni? a panie usłyszały dopiero krzyk ;-( ktoś tu zawinił. Trudno oceniać, za mało faktów, ale jestem przerażona i zaniepokojona. Mam prawie półtoraroczną córkę, na razie mamy opiekunkę, ale rozważałam żłobki prywatne dla niej... Boję się, że nie zaufam żadnej instytucji, wszędzie coś się dzieje... a ten wpis o dzieciątku z Wlk Brytanii ;-( aż mi się łzy zakręciły. Skąd tyle nienawiści u kobiety/opiekunki??? Świat jest okrutny, niebezpieczny. Nie można popadać w paranoję, ale na prawdę ciężko się nie bać o bezpieczeństwo dziecka jak takie rzeczy się słyszy...