Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALLEGRO PYTANIE

ALLEGRO PYTANIE

Polecane posty

Gość ALLEGRO PYTANIE

Ile czasu od zaksięgowania wpłaty sprzedający ma czasu na wysłanie zamówienia? Minął wczoraj dokładnie tydzień odkąd kupiłam. A w ogłoszeniu napisał: "Przybliżony czas realizacji: do 3 dni "

Gość KTOŚ JEST Z ZAMOŚCIA?
zadzwoń i się upominaj o swoje. albo pisz maile. ja tak robię i skutkuje.

Gość fgvdsdfsd
nie prościej zapytać sprzedającego dlaczego się opierdala? :P

Gość ALLEGRO PYTANIE
Chyba w tym opisie czasu realizacji i miało być 13 dni :o

Gość ALLEGRO PYTANIE
Napisałam ale zapewne: "w sobotę nie pracuję". Jest jakiś regulaminowy czas?

Jeśli w aukcji nie było napisane, że wysyłka może opóźnić się z powodu urlopu, wyjazdu itp. to sprzedający powinien wysłać kupiony przedmiot niezwłocznie po zaksięgowaniu wpłaty. Napisz do sprzedającego, dopytaj, bo jeśli wysyła dużo przedmiotów dziennie mogło dojść do pomyłki.

Gość ALLEGRO PYTANIE
mp-30 irytuje mnie takie coś. Człowiek wybiera sprzedawcę, który ma krótki czas realizacji, wybiera przesyłkę poleconą priorytetową a zamówienie i tak "idzie" tydzień :o

Gość ALLEGRO PYTANIE
Heh żeby było ciekawiej w tej chwili nie sprzedaje więc tak ciężko mu pamiętać o jednym przedmiocie? :o

Też czasami jestem zawiedziona jak kupię coś na allegro, czekam z nadzieją, że przyjdzie w ciągu 3 czy 4 dni, a przesyłki nie ma ponad tydzień. W takim wypadku dopytuje sprzedającego o datę wysyłki i numer nadania żebym mogła sprawdzić na poczcie.

Gość ALLEGRO PYTANIE
Effi31 nawet jeśli w czasie realizacji podał 3 dni? mp-30 ostatnio tez czekałam 11 dni, okazało się że nie ma zamówionego koloru :o Jakby nie mógł wcześniej napisać, ze nie ma. Oddał mi kasę i zamówiłam u innego.

''nie sprzedaje więc tak ciężko mu pamiętać o jednym przedmiocie?'' To może poczta nawaliła ( oni zazwyczaj nie spieszą się nawet z listem priorytetowym).

Gość allegrowicz juz dlugo
zalezy jaka to miala byc przesylka, reakcja do trzech dni to przewaznie wyslanie do trzech dni, a jesli przesylka zwykla to jeszcze trzy, minus dni wolne czyli sobota i niedziela i robi sie 8 dni

wg regulaminu ma 14 dni, później mozesz zglosić to do allegro , przez rozstrzygnięcie sporu, w regulaminie wszystko jest opisane ps. a nr tel nie podal??

Gość ALLEGRO PYTANIE
mp-30 możliwe :o No nic. Muszę czekać na @ od sprzedawcy.

Gość ALLEGRO PYTANIE
allegrowicz juz dlugo napisał że wysyła w ciągu 2 dni. Nawet jakby kasa była we wtorek a on w środę wysłał to w piątek powinno byc. Effi31 pewnie podał, nie sprawdzałam, pisałam @. To drobny przedmiot, gra, za 20 zł :P Nie będę wydzwaniać.

Gość Za takie coś negatyw
Ja miałam taką sytuację, że ponad tydzień od zapłaty, gdzie opłaciłam specjalnie kuriera, żeby przesyłka doszła jak najszybciej, zapłaciłam natychmiast po zakupie i jeszcze wysłałam maila z prośbą o szybko wysyłkę, dostaje maila od sprzedającego, że właśnie wysłali towar, gdzie ja już 4 dzień wyglądałam kuriera. Napisałam do nich, że rychło wczas i co sobie wyobrażają, że w swoim regulaminie piszą o max 5 dniach realizacji, pani odpisała natychmiast, że przesyłka poszła już dawno, a ona tylko standardowe maile wysyła. W rezultacie paczka przyszła w ostatniej chwili przed dniem, na który była przeznaczona, kurier powiedział, ze była nadana na dzień przed tym, jak mi wysłała maila z potwierdzeniem nadania, czyli ponad 7 dni od zakupu i w dodatku źle nadana co mi pokazał i tylko dzięki profesjonalizmowi firmy kurierskiej doszła na czas. W dodatku okazało się, że przyszło co innego niż zamawiałam. Więc znów piszę maila do baby,że nigdy (to prawda) od tylu lat jak kupuje nikt mnie tak nie potraktował, ze to co piszą na stronie o mnie to bzdury, bo klienta mają w dupie i że chyba mieli dość czasu, aby wysłać prawidłową paczkę, a mimo tego jest zła, odpisała, że mam sobie zostawić towar, a ona w ramach gratisu wyśle prawidłowy na swój koszt. Już drugi miesiąc czekam na ten gratis. Będę do niej pisać, a jak nie, to walnę takiego negatywa, ze się nie pozbiera. Ale popełniłam jeden zasadniczy błąd, którego do tej pory udawało mi się uniknąć, nie sprawdziłam komentarzy przed zakupem, bo mi się towar tak spodobał, a tam wszystkie negatywy i neutrale za czas realizacji, a neutrale były tylko dlatego, że ta pani właśnie jakieś gratisy powysyłała. Przede wszystkim czytajcie opinię!