Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rydgoria

CO MUSZE ZROBIC ZEBY 'SPALIC' SLOIK MASLA ORZECHOWEGO????????

Polecane posty

Gość rydgoria

TAK, PONIOSLO MNIE :o (chodzi o spalenie kalorii oczywiscie a nie sloika :)

Gość no to prawda
kupe :)

Gość wyrzygaj to
i tyle

Gość dietkaaaa
To będzie jakieś 400 km na rowerze

Gość rydgoria
ile??

Gość dietkaaaa
Sorry, to będzie jakieś 80 km na rowerze, źle policzyłam :)

Gość mam identyko
nic nie musisz robić, wystarczy że przestawisz myślenie, pomyśl, ze skoro je zjadłaś to Twój organizm potrzebował duży zastrzyk dobrego tłuszczu z orzechów i białka (masło ozrechowe jest zalecane wegetarianom ze względu na wieksza ilosc białka niż mięso) to bardzo dużo kalorii, ale bardzo bardzo zdrowe kalorie, więc się nie załamuj. Mówię Ci to ja, która nie jeden słoik juz pożarła :-D

Gość podszyw Jennifer
Rozpal ognisko i spal.

liczac, ze 100g tego masla ma 655kcal,a ty zjadlad caly sloik,czyli jakies 400g...to masz ponad 2400kcal..czyli jak juz nic dzis nie zjesz,to bedzie ok:P ale pociesz sie tym,ze w takim masle jest baaardzo duzo zdrowych tluszczow:)

Gość dietkaaaa
To nie są zdrowe kalorie, bo do tego masła dodają tłuszcz roślinny bardzo złej jakości, nie żaden zdrowy z pierwszego tłoczenia. Poza tym ilość białka w porównaniu do kaloryczności jest bardzo mała, wystarczyłoby 40 g takiego masła, a nie 400 g.

Gość mam identyko
400g??? chyba przesadziłes/aś nie mam akurat żadnego słoiczka masła, ale one mają chyba po 150g czy 200. Autorko sprawdź proszę na słoiczku, bo aż ciekawa jestem

Gość rydgoria
ja obliczylam ze to prawie 3 h jazdy na rowerze. hmm zobacyzmy co da sie zrobic :) pocieszam sie tym ze to zdrowe kalorie :P ale ostatnio mi apetyt straasznie wzrosl sama sie sobie dziwie ze tyle zmiescilam. no moze praiwe caly sloiczek (250g)

Gość mam identyko
to zalezy jakei sie masło kupuje. Moje masło jest bardzo zdrowe i zawsze sprawdzam etykiety na wszystkim, więc w tej kwestii mnie nie zagniesz.

Gość dietkaaaa
poza tym często to masło jest ze smażonych orzechów ziemnych (które tak naprawdę są fasolą) i po usmażeniu tłuszcze w nich zawarte stają się szkodliwe.

Gość rydgoria
250 gram ma a nie 4001 ło matko :P

Gość rydgoria
400*

Gość dietkaaaa
Słoik ma 400 g, bo masło jest gęste, więc 400 g masła orzechowego ma mniejszą objętość niż 400 g wody (400 ml)

Gość dietkaaaa
A jak ma 250 g, to na rowerze będzie ok. 50 km

Gość rydgoria
oj wydaje mi sie ze wiecje niz 50 km :( no ale trudno cos za cos

Gość dietkaaaa
Twoje masło jest bardzo zdrowe, mam identyko? A co takiego jest napisane na etykiecie, że tak twierdzisz, nie ma tam dodatku tłuszczu roślinnego?

aaaaa ok...250 to troche lepiej:P to nawet nie wiedzialam,ze tak cwaniacza,ale w sumie skoro margaryna juz nawet moze miec cholesterol,to mnie nic nie zdziwi :o

Gość dietkaaaa
20 km na rowerze to 600 kcal w dół

Gość mam identyko
skoro masz masło ozrechowe 500g :-O to lepiej go nie jedż, to sam syf, a następnymrazem czytaj etykiety przed kupnem

rzeczywiscie: orzeszki,olej roslinny,tluszcz roslinny i sol....no,ale troche tluszczu extra trzeba dodac,zeby sie lepiej rozsmarowywalo

Gość rydgoria
ja czasem sama robie maslo w domu i wiem ze jest zdrowe. i bez tluszczu!!! po prostu praze orzechy, skubie z tych gorzkich srodkow i miksuje z lyzka cukru, albo miodu :) do teog szcyzpta soli i wiem co jem. ale to akurat bylo kupne :(

Gość mam identyko
moje masło ma TYLKO: prażone na sucho orzeszki ziemne (bez tłuszczu), oliwa z oliwek, miód, sól. Ważnośc ok.3 miesiące, a nie 5 lat jak te inne

Gość mam identyko
jest tłuszcz roślinny - oliwa z oliwek,ale nie ma tego złego UTWARDZONEGO tłuszczu

Gość dietkaaaa
Jak jest olej z oliwek (oliwa) Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA to dobrze, a jak tłuszcz roślinny, to gorzej, bo to olej bardzo złej jakości tłoczony na ciepło (z któregoś z kolei tłoczenia)

Gość mam identyko
z tym że oliwa z oliwek to tylko 3% ale zgadzams się, najlepiej zrobić sobie masło samemu w domu. Ja tez czasem robię, dokładnie tak ja wyżej napisane, ael i tak musze dodać odrobiny oleju, bo inaczej nie wyjdzie gładka masa