Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulapapula

nie pomogli mi - torbiel

Polecane posty

Gość ulapapula

mam torbiel 5 na 6 cm na jajniku. powiedzieli ze nie beda operowac, mam poczekac z miesiac dwa. ale mam liczyc sie z tym ze torbiel moze peknac i mam wtedy jechac do szpitala bo grozi to zapaleniem otrzewnej. tak sie boje!!! mieszkam w malej miejscowosci i nie odratuja mnie z takiego zapalenia. czy faktycznie mam sie czego bac?

Gość czemu nei chcą operować
dostajesz tabletki na zmniejszenie ?

Gość .m,Akldmas
jezu co za bzdury ? kto ci tak powiedział?

Gość agnichcha:)
mialam iedentyczny przypadek...! a za tydzien wyjezdzalam doniemiec na ogorki-gdzie lezy sie na brzychu....:O Dostalam antybiotyki...,nic sie nie stalo ,wszystko bylook. Nawet brzuch mnie nie bolal... Jesl masz skolonnosc do torbieli ,to musisz pilnowac by miec okres w miare regularnie...To tyle:)

Gość KNOPERSSSSSSIK
ZMIEN LEKARZY! A NAJLEPIEJ JEDZ DO INNEGO SZPITALA! WEZ SKIEROWANIE OD LEKARZA 1 KONTAKTU, A TAKIE SKIEROWANIE WAZNE JEST NA CALYM TERENIE TWOJEGO WOJEWODZTWA.

Gość agnichcha:)
ludzie ,nie przesadzajcie.... Gdyby mieli operowac kazda taka torbiel,to 3 \ 4 kobiet bylaby pocieta....:O Ja poszlam na rutynowa kontrole...,nic mnie nie bolalo...wy nawet nie wiecie,ze macie torbiele,ktore sie potem same wchlaniaja...

Gość .m,Akldmas
do ginekologa nie potrzeba skierowania....

Gość ulapapula
mnie to boli, przy siadaniu , wstawaniu mnie boli, okresu od 4 tyg nie mam i wczesniej od 4 mies mialam nieregularne, narazie nie mam zadnych lekow. wyszlam ze szpitala 3 dni temu. mam isc do gin za 2 tyg

Gość ulapapula
do szpitala skierowal mnie moj ginekolog , powiedzial ze trzeba to usunac. a w szpitalu nie chcieli usuwac. i wrocilam do domu po 4 dniach lezenia.

Gość ulapapula
powiedzeli ze lada dzien musze dostac okres i moze zejdzie z okresem ale ze tez moze peknac podczas okresu.., nie boje sie tego ze bede z tym chodzila jakis czas ale tym peknieciem mnie przestraszyli

Gość MobbyDick
Jedź do innego szpitala. Taka torbiel to ryzyko pęknięcia albo np. skrętu wokół jajnika. Wtedy tylko operacja ze statusem, o ile się nie mylę, ratując życie. Tak duże torbiele jesli lekami nie schodzą powinno się usunąc (najczęściej laparoskopowo). Nie wiele Cię to będzie kosztować w porównaniu do tego, co może się stać. Koniecznie idź do innego szpitala, nawet prywatnie.

Gość czemu nei chcą operować
z tak dużymi torbielami na ma żartów, jak coś pójdzie nie tak w efekcie możesz stracić jajnik jacyś idioci w tym szpitalu, prawdopodobnie nei zapłaciłaś łapówki więc nie było chętnych do operacji teraz to standard, nie masz lekarza, do którego chodzisz prywatnie to na dobrą opiekę i leczenie nei masz co liczyć na badania nie skierują, zabiegów nei zrobią tylko będą wmawiać że wszystko samo przejdzie albo że w ogóle nie ma problemu

Gość ulapapula
powiedzieli ze mam poczekac miesiac dwa i sama sie wchlonie , jak nie to wtedy zabieg ale i tak mi to odradzaja bo moze to obnizyc plodnosc . i przed zabiegiem radza jeszcze sprobowac leki