Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmammaa weronkkiiii

Jak sobie poradzic z z placzliwa 3- latka?

Polecane posty

Jak juz mam jej dosc.Na kadym kroku placz. Wszystko wymusza.Nic do niej nie dociera. Coraz czesciej ponosza mnie nerwy.

Gość przedszkolanka z rozsądku
a jak twoje nerwy sie objawiają?bijesz, krzyczysz,szarpiesz?? jak ciebie nerwy ponoszz to co sie dziwisz ze corka wtedy placze.dziecko sie zapewne boi i dlatego

Jedyną niezawodną sprawdzoną metodą na wymuszanie jest NIE ULEGAC ani NIE USTEPOWAC, i trzym,ac sie tego konsekwetnie.Nic nie dziala tak dobrze jak konsekwencja i upor w swojej stanowczosci, nie daj boze raz ulec i wszystko tzreba zaczynac od nowa.Ja pracuje w przedszkolu i ty myslsiz jakbym pod kazdy nacisk dziecka zaczynala ustepowac to co byu to bylo? a nie mam pod soba jednego dziecka ale 21 i trzeba w ryzach trzymac dzieci,a ze czasami wrzeszca,wymuszają cos histeria no to niestety nie ma zmiluj sie, tzreba byc twardym i nie ustepowac.Rowniez widze to po swoich dzieciach

nie ustepowac nie ulegac. Alew co zrobic kiedy zaczyna sie histeria w sklepie albo nie chce isc do domu- bo chce isc na kaczki czy golabki. albo nie chce spac?

no a jak myslisz? ustąpic i zrobic tak jak mala tego oczekuje? no chyba powyzej jaksno napisalam ze w zadnym wypadku nie ulegac ani ustepowac bo dziecko wten czas widzi jak swietnie moze tobą manipulowac poprze histerie.Zrobisz to jak ona chce wystarczy raz, to mozesz miec tego swiadomosc ze nastepone razy są nieuniknione , wlasnie poprzez twoje ustepstwa.Jasno powiedz ze teraz trzeba isc do domku, nie ma czasu na goląbki, czy kaczki, i zadna histeria twojego zdania nie zmieni, dodatkowo rowniez zagroz karą, i jesli nadal bedzie obstwaiac przy swoim to kara powinna byc nalozona tak jak obiecalas

co do spania to mam nadzieje ze dzieecko ma jedną pore kladzenia sie spac , w przeciwnym razie jest oglupiale.Jest jedna pora spania i koniec, kolacja, mycie sie, zaprowadzenie do lozka i dobranoc, a ze wpada w histerie no przykro mi, manifest jej zlosci musi nie miec odbioru.gdy wychodzi z lozka to zaprowadzasz ją do tej pory az wkoncu pojmie ze to ty rządzisz konspektem dnia a nie ona

Gość Mi sie podobało jak
Na plaży jeden tata na histeryczne wymuszanie kolejnego ciastka powiedział nie dostaniesz juz ciastka, płacz ci nic nie pomoże. Uspokoiła sie za chwilę i poszli sie pluskać do wody. On to do niej powiedział bardzo spokojnie ale stanowczo i podziałało. Ja byłam wtedy w ciąży a teraz tez tak mówię do swojej córki i działa.

Gość tftyfdtyfdf
a jaka jest twoja reakcja gdy zaczyna w histerie wpadac? ustepujesz jej czy jestes zawzieta?

Gość jajajajjajajajjajajajjajajjaj
mam dla ciebie radę ostatnio bardzo na czasie: rzuć ją głową o próg