Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannaMlodaZpieklaRodem

doradzcie- ślub

Polecane posty

witam jak w temacie mam pytanie, czy jako goscie weselni badz tyez Państwo Młodzi, lepiej bawiliście się na weselach gdzie miejsce do tańca bylo w tej samej sali w ,ktorej podawano posilki? mam dylemat ponieważ osobiscie uwazam,ze lepiesza jest jedna sala-nie dwie, a miejsce na ,ktore chcemy sie zdecydowac ma dwie polaczone sale-osobna stolowa i osobna taneczna :/ Wasze zdanie bedzie pomocne-bo chce aby wszyscy sie dobrze bawili z gory dziekuje

Gość paniusia 66666
Wesele mojej córki odbywało się w takich dwóch połączonych salach. To było dobre rozwiązanie. Nikt nie skakał jedzącym nad talerzami;) W sali ze stolikami było trochę ciszej. Tańczący też czuli się swobodnie, żadne stare ciotki nie obcinały ich krytycznym wzrokiem;) No, ale ja nie mam porównania, bo rzadko bywam na weselach.

dziekuje za opinie, narzeczony wlasnie twierdzi,ze w takim wypadku jest komfort-poniewaz mozna przy stole spokojnie porozmawiac, ja mam jednak obiekcje-poniewaz wesele jest po to aby sie bawic..dlatego sama nie wiem, a musimy juz rezerwowac sale, bo zostal ostatni termin na wakacje 2013, dodam,ze na wszytskich weselach na ktorych bylismy -byla jedna sala

Gość uważam, że
zdecydowanie lepiej, kiedy jest jedna sala- goście bawią się zdecydowanie lepiej i dłużej

Gość ja miałam wesele na dwóch
połączonych salach i uważam że tak jest ok. Jak ktoś wyżej napisał nikt nikomu nie skacze nad talerzem i można spokojnie porozmawiać. To że będzie na jednej sali nie oznacza że goście będą się lepiej bawić i dłużej. Może być wprost przeciwnie - pójdą wcześniej ze względu na duży hałas. U mnie goście bawili się do 6 rano. Bawić się to nie znaczy non stop tańczyć. Poza tym na weselu są osoby w różnym wieku i mogą nie wysiedzieć długo w takim hałasie.

juz sama nie wiem a w przyszłym tygodniu już ostecznie musimy sie zdecydowac- za przemawia miejsce i nie ukrywam cena.....ale troche mnie przeraza ten podzial, i to,ze co chcila (pierwszy tanie, tort itd) bedziemy wolac gosci do drugiej sali :/

mi się wydaje że lepiej jest jak jest jedna duża sala, nie zawsze goście muszą skakać nad talerzami, można to jakos inaczej zorganizować, w przypadku dwóch sal jest jakos tak sztywno.. idę za tydzień na wesele więc Wam powiem jak było, ma być jedna sala, o taka: www.staryzajazd.pl zakładka wesela

Gość paulinetta
Ja miałam dwie sale- takie połączone i yło super - goście zadowoleni - kto chciał mógł spokojnie porozmawiać przy stole i zjeść a reszta sobie szalała na sali tanecznej bez obaw ze wylądują komuś na plecahc:/

Gość paulinetta
I spokojnie ci którzy jedli widzieli wszystko co dzieje się na sali tanecznej:)

no wlasnie w miejscu,ktore rozwazamy sa dwie sale, ale polaczone poprostu przejsciem bez drzwi, niema widoku na sale taneczna- najwyzej 5 osob przy pierwszym stoliku moze sobie popatrzec-dlatego sie zastanawiam czy to ma sens

Gość ja miałam wesele na dwóch
wcale nie sztywno. muzykę z sali słychać. Jak wszyscy jedzą to orkiestra przechodziła na salę jadalną i przygrywała. Gości do stołów zapraszała orkiestra,kucharka tylko dawała znać że danie ciepłe jest podane na stół a oni śpiewali " a teraz idziemy na jednego" albo po prostu mówili że państwo młodzi zapraszają na ciepłe danie. Jak ktoś nie miał ochoty potańczyć a tylko popatrzeć na innych np. moja babcia;) to na sali tanecznej stało kilka krzesełek.

wiem, zdaje sobie sprawe,ze nie kazdemu dogodze, ale wolalabym aby przynajmniej wieksza czesc gosci miala mile wspomnienia, po to sie robi wesele,zeby sie bawic z rodzina w ten szczegolny dzien. chyba rozwiazanie z krzeselkami jest bardzo dobre ;-))

a dekoracja sali już zaplanowana? jeśli szukasz pomysłu, polecam zajrzeć na congee.pl, mają całą masę ozdób i ozdóbek na okazje wszelakie, w tym wesela oczywiście :)

hey Ja bralam slub w czerwcu i moge ci poweidziec jak bylo u mnie. My zdecydowalismy sie na wynajecie sali , zrezygnowalismy z restauracji. Mielismy jedna sale , do dekoracji wynajelismy dekoratora(osiwial przy mnie biedny bo musialo byc wszytko po mojemu). Alkohol kupowalismy sami, mielismy wynajety catering i jedzenie bylo super. Sale podzielilismy optycznie na czesc stolowa ze szwedzkim stolem i 4 grupami stolowymi( ale gdybym moglabym to zmienic bylby 1 duzy stol) i czesc na miejsce do tanczenia ze sprzetem.