Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naiwna ?

Zakochałam się w swoim "Sponsorze"

Polecane posty

Gość Naiwna ?

Chciałam prosic o realistyczne spojrzenie innych kobiet. Mam 26 lat i 3 letnią córeczkę. Jestem po rozwodzie. Mąż mnie oszukał finansowo i opuścił. W tym czasie byłam załamana, nie wiązałam końca z końcem a musiałam jeszcze zadbać o dziecko. Koleżanka ze studiów namówiła mnie na danie ogłoszenia i znalezienie sponsora. Poznałam go półtora roku temu. W zasadzie prawie, że jednorazowo pomógł mi wyjść z dołka. Później spotykałam się z nim, bo sprawiało mi to przyjemność. Sama dawałam sobie rade. Pracuję i utrzymuję się sama. Jakiś czas temu zdałam sobie sprawe, że się zakochałam. On ma 40 lat, jest rozwodnikiem, ma dwójke dzieci (8 lat dziewczynka i 18 lat chłopiec). Mieszka sam, żona utrudnia mu kontakty z dziećmi. Są już po rozwodzie 6lat. Ona sobie kogoś znalazła i mieszka z nowym partnerem i dziećmi. Co mogę jeszcze napisać? często wyjeżdża, taką ma prace. Troszczy się o mnie dopytuje, czy wszystko u mnie jest ok, czy nic nie potrzebuje. Chciałabym poznac jego dzieci. on mojej córki jeszcze nie widział. Chciałabym przestac się nakręcać i spojrzeć na to inaczej, ale zakochałam się. Kiedy wyjeżdża, czekam aż wróci. Czekam na każde spotkanie i tęsknie. Wiem, że mu na mnie zależy, ale jak bardzo? jak się przekonać. Boję się powiedzieć co czuję, żeby nie zakończyć tego. Boję się tez, że gdybym usłyszała, że owszem zależy mu, ale chodzi tylko o seks, to nie potrafiłabym i tak zrezygnowac ze spotkań z nim. Jak się porzekonać i sprawdzić cokolwiek? Czy to, aż tak wielka głupota z mojej strony? Proszę o szczere odpowiedzi. Nie szukam krytyki za moje początkowe postępowanie i szukanie takich rozwiązań. Jednak teraz to wszystko wygląda jak normalny związek i nikt za nic mi nie płaci, ani nie dostaje żadnych prezentów. Jesteśmy teraz dwójką ludzi spotykających się razem, bo miło spędzamy czas.

Gość to jest duza suma
ja cie rozumiem autorko. A powiedz mi po czym stwierdzasz,ze jemu zalezy na tobie? jaki jest w stosunku do ciebie? czym cie ujął?

Gość Naiwna ?
Po prostu sama nie wiem czy to sa objawy tego, że mu zależy. Jak się spotykamy bardzo troszczy się o wszystko żeby mi pasowało. Ciągle dopytuje się o to co się u mnie dzieje. Czy potrzebuje jakiejść pomocy. Jest czuły i kochany. Jak wyjeżdża, to tez pisze dopytując się czy wszystko wporządku jest, że chciałby się spotkać i niedługo wróci... Sama nie wiem... czy się ludzic czy zakończyć to.

Gość Naiwna ?
Ile razy mam tłumaczyc, że za nic mi nie płaci?? Dostałam raz pieniądze po pierwszym spotkaniu i od półtora roku spotykamy się i nic nie dostaje! Ciężko to zrozumiec?

Gość zawsze odpowiadaj ze nie
jedyne rozwiazanie to z nim szczerze pogadac bo ile mozna zyc i sie zastanawiac?

Gość to jest duza suma
jak będziecie sami w takiej dośc intymnej atmosferze,np będziecie lezeć przytuleni to porozmawiaj z nim. powiedz mu otwarcie,ze ci na nim zalezy,bo ujął cie tym,ze się o ciebie troszczy itp cechami. kazdy ma uczucia i trudno się nie zakochac w takiej sytuacji. ja jestem bardzo wrazliwą uczuciową kobietą i podejrzewam,ze też zapałałabym jakimiś uczuciami do takiego męzczyzny,jezeli by sie o mnie troszczył i dbał,zeby było mi dobrze. to zaden wstyd porozmawiać z nim na ten temat-uwazam--bo kazdy ma uczucia. musisz tylko zrobićć to dyskretnie i spokojnie. zobaczysz jakie jest jego stanowisko,co powie itp. z tego co piszesz to jest wrazliwym facetem.

Czy w takim układzie jest Ci dobrze ? Odpowiedz sobie na to pytanie. To facet po przejściach i jest zrażony do poważnych związków. Mimo ze troszczy sie o ciebie to pewnie odpowiada mu taki układ, taka swoboda. Brak zobowiązań. Czy to miłość z jego strony ? Nie wiadomo. Kakży dojrzały facet lubi sie opiekować, spełniać sie w takiej roli, to go dowartościowuje i nadaje sens jego zyciu. Napewno jesteś dla niego bardzo ważna.

Gość Naiwna ?
Jest taki... i strasznie kocha swoje dzieciaki. Wie, że ja poza swoja córka tez świata nie widze i tez często wypytuje co się u Nas dzieje, jak rośnie, czy nauczyła się czegoś nowego.

Gość Naiwna ?
ostatnio jeździłam z nim, bo prosił mnie o pomoc w znalezieniu nowego mieszkania. Daje mi projekty do przeglądania i każe wybierać. Nie wiem czy cos takiego może świadczyć o tym, że zalezy mu na moim zdaniu czy co?

Gość to jest duza suma
ja mysle,ze mu na tobie zależy. załozysz się ze mną;) ?

Gość to jest duza suma
jak będziecie lezeć przytuleni to nie mozesz wyszeptać mu do ucha: ZALEŻY MI NA TOBIE ? ja mysle,ze coś z tego będzie;)

Gość Naiwna ?
Wolę nie ;) Nie oszukuje sie, jestem bardzo krytyczna wobec siebie, poznał mnie w taki a nie inny sposób. Ale z drugiej strony nie jest dla niego problem zacząć spotykac się z kimkolwiek innycm zamiast mnie. Po co miałabym mu pomagać w podejmowaniu tak ważnych decyzji gdybym była zupełnie nikim. Jednak boi się konfrontacji rodzin.

Planujecie wspólne mieszkanie, to poważny krok :P Jesteś dla niego ważna. Skoro Cie pyta o opinie. Porozmawiaj z nim szczerze na Wasz temat :)

Gość zawsze odpowiadaj ze nie
kto nie ryzykuje ten nie wygrywa wiec... !

Gość to jest duza suma
są związki,które zaczynają w się w taki sposób,ze nikomu by do głowy nie przyszło,ze może coś z tego wyjśc--a jednak. ze poznał ciebie w taki sposób...no coż,widocznie tak miało być. moze poprostu jest mądrym facetem,wie,ze potrzebowałaś pieniędzy i nie ocenia cię źle--tak jak zaraz wszyscy inni by cię ocenili. czy będziecie razem zalezy tylko od was oboje,jezeli wam obojgu na sobie zalezy to warto dać sobie szansę. przecież jesteście sobie wierni--a to juz duzo swiadczy. ja bym próbowała. masz szansę ułozyć sobie zycie z wrazliwym,dobrym człowiekiem.

Gość luzak chester
powiem tak... miałam kiedyś sponsora, teraz ten facet jest moim narzeczonym :) Więc wiesz, wszystko jest możliwe :D

Gość zzzzuska
zakochiwanie się w sponsorze jest normalne. Wiadomo, że taki gość jest ustawiony w życiu, a więc jest to ktoś kogo każda z nas szuka.

Napisałam w cudzysłowiu w Sponsorze, ponieważ chodziło mi o podkreślenie sytuacji i sposobu w jaki się poznaliśmy. Chodziło o rzeczywiste przedstawienie sytuacji. Tak, za nic mi nie płaci, był to tylko jednorazowy incydent. Nie zakochałam się w nim, bo jest ustawiony. Znalazłam teraz bardzo dobra prace po studiach i dobrze mi się wiedzie. Mam swoje mieszkanie i nie narzekam na sytuacje finansową. Nie zakochałam się dlatego, że jest dobrze sytuowany. Zakochałam się może dlatego, bo jest jedynym mężyczna z jakim się spotykam i normalnie o mnie dba i martwi się.

Gość sylvia 007
powiedz mu Kochanie ,zycie jest takie przewrotne,szukalam czegos innego z roznych powodow,ale widze ze zycie przynioslo mi to o czym marzylam,odpowiedzialnego partnera ,ktorego kocham. jak ucieknie to znaczy ze sie toba bawil.

Gość mocnakawa5575
Obserwacje sponsoringu z punktu widzenia dziewczyny ktora byla sponsorowana. Blog dangerouslife777.blog.pl polecam

Ja bym z nim porozmawiała na ten temat. W rozmowie uwzględnij, że nie oczekujesz szybkiego obrotu akcji, że jeśli chce powoli, to powoli, bo miał, zarówno jak i ty, chaos w swym życiu i może nawet boi się znowu zaczynać coś od nowa. Faceci są na swój sposób dziwni. Niby prości, ale czasem ciężko zrozumieć ich obawy.