Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata86525236715698

dziewczyny,pomóżcie! proszę!

Polecane posty

Gość agata86525236715698

Z ogolnego temat został usunięty-może i dobrze,bo tam aż roi się od podszywów! Otóż od dłuższego czasu moim problemem są białe,gładkie,lepkie,kremowe upławy. Non stop,oprócz okresu i dni płodnych. Paru lekarzy zaliczyłam już,dawali leki na grzybice (ale wtedy był świad,zaczerwienienie i opuchlizna),wkurzyłam się,bo przepisywali na oko,no i zażadałam wymazu-wyszedł grzybek (dał pimafucin) przeszło,ale upławy pozostały. Mam też nadzerkę (dostałam przeciwzapalne,lekarz stwierdził że przed ciążą nic z tym nierobić). Może któraś przez to przeszła i zasugeruje mi coś? Mam też pytanie-co ten wymaz oprócz grzybka może jeszcze wykryć?

Gość ja1234321
też mam coś takiego :O

Gość agata86525236715698
I? Robisz coś z tym? Mąż mi mówi tylko,że bywam tam kwaśnia,no ale to chyba normalne. Miesiączkuję od 15 lat- gdyby to było związane z cyklem to chyba byłoby tak od zawsze,a trwa to z pięć? Okres mam regularny,trwa 3dni (ale tak miałam zawsze).

Gość ja1234321
Też byłam u lekarza i też mi jakiegoś grzyba wykrył, leki chyba nawet te same co Ty dostałam... Nic nie robie, planuję wybrać się do kolejnego lekarza, bo niezdatne. Przychodzą takie dni-zwłaszcza po owulacji, że czuję, że mi to cieknie. Okopne uczucie... Nie wiem czy to dalej grzybica, bo jak kiedyś miałam to okropnie mnie swędziało i ta wydzielina była inna taka serowata :O a teraz też mam taką gładką, białą...

Gość agata86525236715698
A długo to trwa u ciebie? Ja też czasem czuję jak leci. Nie śmierdzi,nie piecze... Kurde,a ja się o dziecko staram:-(

Gość ja1234321
Z dwa lata na pewno. Wcześniej może i też to miałam, ale nie przeszkadzało mi. Teraz jak idę się wysikać i podcieram się to pełno tej wydzieliny na papierze zostaje :/ Często też bolą mnie jajniki (pomijając oczywiście ból owulacyjny i miesiączkowy) może to ma jakiś związek?

Gość agata86525236715698
Ja też je czuję czasem,kurde może coś rzeczywiście nie tak:-( W październiku miałam łyżeczkowanie,po obumarłej ciąży i na kontroli okazało się że jest nadżerka i zapalenie przydatków. Jakiś czas mnie bolało przy seksie,teraz już nie (lekarz twierdził że to psychika), 14.04 miałam usg,wszystko ok,oprócz mięśniaka (11 na 9 mm),ale to też po tej ciąży,bo nim zaszłam w maju też robiłam komplet badań i było ok.

Gość ja1234321
Ja byłam u dwóch lekarzy w tym raz prywatnie, no i oni twierdzą, że te bóle to taki 'mój urok' już, wszystko w środku zdrowe. Na tę wydzielinę nic nie mówią, tylko raz mi dała właśnie te leki na grzybicę. No i też mam nadżerkę i nie wiem co mam zrobić, bo lekarze mówią, że po ciąży się to usuwa, a tu na kafe czytałam, że na odwrót :O Wiesz co, czasem mam wrażenie, że oni gówno wiedzą i siedzą tam, żeby tylko odbębnić swoją robotę :/

Gość agata86525236715698
Myślałam że może od nadżerki,ale ja te upławy już z 5lat mam,a o nadżerce dowiedziałam się,jak cyt.robiłam w listopadzie. (lekarz,który ciążę mi prowadził w zasadzie używa tylko usg,po co się ma męczyć i grzebać,nie? Ciągle ino kasa,kasa a efektów 0.

Gość agata86525236715698
Dziewczyny,może któraś ma więcej doświadczenia niż my! Może któraś wie też,co może taki wymaz wykryć?

Gość malinowka
ja tez tak mam :-( upławy gęste w zasadzie caly cykl :-( lekarz mnie leczyl na grzybice - Nystatyną ale to nie jest grzybica bo kiedys miałam taka poantybiotykową i wtedy mnie piekło i szczypalo a teraz doslownie nie, tez mam nadzerke ale staram sie o dziecko i dopiero po porodzie bedziemy leczyc bo mam dobra cytologie :-)

Gość agata86525236715698
JJa mam PAP 2 i stan zapalny,dostałam leki przeciwzapalne,pytałam czy powtarzać,gin stwierdził że nie. No i sama już niewiem.

mi pomógł flukonazol, globulki dopochwowe i lacibios femina non stop. ale wyszedł grzybek, nadżerki brak, i niestety brak lactobacillusów. może powinnaś zrobić taki super dokładny posiew z określeniem i pH, i bakterii kwasu mlekowego i bakterii beztlenowych, tlenowych, grzybów, rzęsistka, chlamydii, mycoplasmy, ureoplasmy itd? uczulenie to na pewno nie jest?