Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goshialinka

Czy ktos mieszka poza granicami Polski i juz nigdy nie zamierza wrocic?

Polecane posty

Kilka lat temu wyprowadzilam sie z Polski. Rodzice juz dawno mieszkali za granica. Mieszkamy w innych krajach, dlatego na swieta jezdze do nich, jak mam dluzszy weekend to tez ich odwiedzam. Znajomi z Polski sie dziwia, ze nie przyjade do Polski w odwiedziny, ze planuje zostac na stale za granica a przeciez 'jestem Polka i powinnam mieszkac w Polsce' Czy jestem naprawde jedynym przypadkiem, ktory nie zamierza nawet na wakacje jechac do Polski? Bo i po co? ...

Gość frentii
tak z ciekawosci...skoro nie zamierzasz odwiedzac Polski, bo inne miejsca (czyli takze ludzie) sa dla ciebie bardzo interesujacy, to dlaczego spedzasz swoj wolny czas na polskim forum??:D

Gość masz rację nie wracaj
nie ma po co nawet w odwiedziny jechac

Na kafeterii udzielalam sie od kilku juz lat, zanim jeszcze wyjechalam z Polski. To ze nie mieszkam w Polsce oznacza, ze nie moge korzystac w polskich stron internetowych?

Gość to jest duza suma
a gdzie jesteś autorko? ja planuję wyjechac stąd w przyszłym roku(muszę pozamykać wszystkie sprawy tutaj i podszkolić język)

Gość to jest duza suma
tak bardzo mam ochotę stąd sie wynieść,ze nawet nie masz pojęcia. ale zrobię to,bo bardzo tego pragnę,osiągnę to co chcę,mimo,ze będzie mi cięzko się zorganizować. chcę wyjechać i sciągnąć rodzinę. ja myslę o Uk bo tam mam kuzyna--a to duzo. zawsze jakoś inaczej niż tak samemu na głęboką wodę skakać.

W Anglii jest coraz ciezej z praca, ale i tak zycie jest duzo latwiejsze niz w Polsce. Trzymam kciuki i zycze powodzenia!

frentii a co ma jedno z drugim?Autorka w Polsce nie ma rodziców więc kogo ma odwiedzać?I dlaczego Cie dziwi, że siedzi na polskich forach? Ja żyję w Grecji z rodzicami i tak samo nie odwiedzałam Polski ostatnio ale bardziej z braku czasu itp.Rok temu wyprowadziłam do narzeczonego urodziłam dziecko do tego studiuje.I zawsze coś wypada..Ale po ślubie w sierpniu będę chciała pojechać z mężem do Polski by zobaczył mój kraj:D

w uk od 7 lat, oczywiscie ze nie zamierzam wracac,nie jestem szalona,tu sie da zyc a w pl niestety nie.