Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikappppppppp

Jeszcze raz o wiosennym ubieraniu, dziewczyny odpowiedzcie proszę.

Polecane posty

Gość kasza jeczmiennna
a kto tu pisze o miesiecznych dzieciach?

Gość paplitos
Ja byłam dziś z małym (13 mcy) na placu zabaw, ładna pogoda, dzieci od roczku do 5-6 lat- wszystkie właściwie w spodenkach (albo dziewczynki- rajstopy i spódnice), podkoszulek+ bluza albo bluzeczka, i tylko co poniektóre miały chusteczki od słońca, jeden chłopczyk w cienkiej czapce... Ja swojemu wzięłam bluzę i bezrękawnik, ale nie dałam ani jednego ani drugiego bo było mu ciepło- jak nie mam wyczucia to właśnie tak robię, wrzucam dodatkowo czapkę i bezrękawnik do kosza wózka i w razie czego jest. Albo zakładam polarek i zdejmuję jak widzę że młodemu za ciepło. ALe jeszcze 2-3 tyg. temu przy podobnej pogodzie widywałam dzieci w zimowych kurtkach i czapkach, a jeszcze przedwczoraj niemowlęta w wózkach w kombinezonach... Nie interesuje mnie temperatura, pora roku i to jak inne dzieci są ubranke, interesuje mnie to czy synek jest zmarznięty albo przegrzany. Sam nie lubi być zbyt ciepło ubrany. Skoro w domu chodzi w spodenkach, długim body i podkoszulku, to nie widzę potrzeby przebierać go skoro na zewnątrz jest taka sama temperatura. Wszystkie zasady są do niczego- ubierać tak jak siebie? Ale ja rajstop do spodni nigdy nie noszę, a czapkę nosiłam tylko przy największych mrozach. Jedną warstwę więcej- też bez sensu, musiałabym mu dzisiaj kurtkę i rajstopy zakładać. Więc mogę doradzić tylko "macanie" dziecka- po karku, plecach, klatce piersiowej. Generalnie widać i bez macania, zgrzane dziecko jest czerwone i spocone, a zmarzsnięte blade, z gęsią skórką i chłodne, i tyle... A co do owiania- grr, choroby są od wirusów i bakterii, a nie od wiatru... Rozumiem że jak ktoś jest zgrzany i owieje go zimny wiatr, może mieć problem z zatokami, sama lubię nosić chustę na dekolcie jak jest chłodno. ALe zapalenie ucha od wiatru to bzdura... owszem, paskudne, bolesne i nierzadkie wśród dzieci, ale co ma wspólnego z wiatrem to nie wiem.

Gość mysle zeeeeeee
gdy raz dostaniesz nerwobolu od przewiania to bedziesz inaczej gadala :P

Gość co za debbilki tu siedzą
i pierdolą, ze uszu nie można przewiać ? :O:O

ja mieszkam prawie nad morzem tzn. 30 km od morza ale caly czas tu wieje,a moje dziecko odkad skonczylo 9 miesiecy nie nosi czapki jesli jest temp. powyzej 10 stopni i nigdy jej uszu nie przewialo. jesli jest ponizej 10 to kaptur od kurtki na glowe, a czpke zakladam dopiero w okolicach 5 stopni i ponizej

Gość w Egipcie byloby ponad 30
to tylko ci współczuć

Gość czapkowa mamuśka
A mój syn właśnie chodzi w te ciepłe dni w czapce. Zawsze ma czapkę o ile nie jedzie w wózku. Ale taką baesballówkę,żeby go chroniła przed słońcem. W życiu latem nie puszczę dziecka z gołą głową!

ja zawsze wychylam głowę przez okno,u nas było 17 ale wiało to mojemu ubrałam spodnie dresowe,bluzka z krótkim rękawem i bluza z kapturem no iskarpetkii buty,widziałam dzieci nawet w cieplejszych kurtkach i rajstopach :D i nie piszę tu o dzieciach mających kilka tygodni a o ponad rocznych i dwulatkach :) mój nawet czapki na głowie nie miał,wczoraj za to widziałam dziecko przykryte kocem w wózku i jeszcze dzieci w kombinezonach widuje :D

ale nie dziwię się,moja teściowa mówiła bym mojemu założyła szal bo wieje (było 11stopni) w zimę gdy było 0 nie nosił a ponad 10 mialabym zalozyc hehe

Gość nooo iiiiiiiiii
i nastepna jebnieta :D:D mądra matka kocem przykryła, a jebaka się smieje :D:O

Pewnie, że jeszcze tak ubierają dzieci grubo choć słońce grzeje fajnie a potem się dziwią że chorują co chwile:/ Moja szwagierka córce (w zimie) ubierała rajstopy pod spodnie nawet w domu!!!! No bez przesady:/

Gość góraleczkaaa
"Czasem mamy wkładają maluchowi czapeczkę, żeby "nie zawiało" mu uszu. To nie ma sensu. Zapalenie ucha nie bierze się z wiatru, lecz jest skutkiem rozszerzającej się infekcji nosogardła. Powodować je mogą np. niedoleczone katary. Czapkę dziecko powinno nosić w chłodne dni dla ochrony przed zimnem" - znalazłam to w sieci, mniej więcej to samo powiedziała pediatra mojej córki...