Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brunhilda Pomidor

Termin za tydzien

Polecane posty

Ja czuje w srodku, ze zdarzy sie to baardzo niedlugo, chyba nawet przed terminem. Niewiem, czy sobie wmawiam, czy to mozliwe, ze ma sie takie przeczucie? a w ogole skoro juz urodzilas: powiedz jak wyglada sprawa z rostepami? ja ich jeszcze niemam, ale bardzo sie tego boje. smaruje sie codziennie chociaz wiem, ze jak maja byc to i tak beda...

kochana nie wiem czy uwierzysz ale nie mam rozstepow.ja cala ciaze i tez po smarowalam brzuch fissanem,nie chcialam za duzo przytyc bo przed ciaza wazylam 75 kg .odzywialam sie normalnie tylko nie jadlam slodyczy.przytylam 11 kg.teraz schudlam i waze mniej niz przed ciaza .moze przeczucie cie nie myli?i zaraz bedzie maluszek? ja mialam wywolywany porod wiec ci nie odpowiem

a czemu mialas wywolany, jesli wolno zapytac? pocieszylas mnie z tymi rozstepami :) ja ciagle tylko slysze, ze beda rozstepy, ale "dziecko wszystko wynagrodzi". w tej chwili nie jest to dla mnie pocieszeniem. jeszcze nie urodzilam, wiec mysle tez o sobie i o tym, ze chce byc atrakcyjna dla mojego mezczyzny :) ja tez duzo nie przytylam, wiec jestem zadowolona. smaruje sie bielenda

mi naprawde sie nie zrobily i w ciazy i po .mialam wywolywany bo od 14 tyg mialam skrocona szyjke macicy,mialam zakladany specjalny krazek na szyjke ktory zapobiegal jej skracaniu.po zdjeciu krazka szlo mi rozwarcie bez akcji skurczowej.mialam na 5 palcow jak mnie przyjmowali.a skurczy zero.cala ciaze pakowali we mnie leki przeciw skurczowe a pozniej malej sie nie spieszylo.ale udalo sie.:) urodzilam w 39 tyg 54 cm i 3600

Gratuluje :) napewno fajnie jest juz miec pocieche przy sobie i moc ja przytulic. Nie moge narzekac na przebieg mojej ciazy, ale juz i tak jestem zmeczona tym dzwiganiem...

nie martw sie :) wszystko przedtoba:) cork a wazy teraz 8,5 a czasami jak nie chce siedziec w wozku to w nosidelku ja targam plus wozek plus zakupy pewnie z 50kg:) jak nie wiecej

to dobrze ,nie chce ci prawic moralow ale do nosidelka mozna wlozyc dziecko ktore sztywno trzyma glowke wiec ok 3,5 - 4 msc

no to super.moja mala wczesniej np jezdzila w markecie w wozku ,tzn fotelik samochodowy byl wkaladany do metalowego wozka aleteraz juz to jej nie bawi ,chce wszedzie zajrzec zobaczyc dotknac.na dywanie rozlozylam jej 2 koce i teraz nie moge wyjsc do lazienki bo przypelznie za mna .chcialabym miec 2 dziecko boje sie ze znowu bede lezec. itd.wiec moj corcia to napewno jedynaczka :)

podobno latwiej jest, jak jest dwojka maluchow, bo wtedy zajmuja sie soba. ja jednak chce skupic sie na wychowaniu jednego i poswiecac mu duzo czasu :) jak to jest teraz, kiedy masz juz dzidzie? jest tak jak to sobie wyobrazalas, czy moze ciezej/latwiej?

myslalam ze jest ciezej .ale nie ma az tyle pracy.boze jak sobie pomysle te kopniaczki w brzuszek.az chcilabym miec 2 dziecko ale sie boje

Gość pozwole sobie odpowiedziec....
ja tuż przed porodem obawiałam sie tego nawalu obowiazkow, a dziecko tylko spalo, i zjadlo, i spalo, i przewinąć. Noworodek glownie spi, potem jest wg mnie gorzej, tzn wiecej czasu poswiecamy na zajmowanie sie dzieckiem powodzenia

to naprawde pocieszajace. wiadomo jak to sie mowi, ze niema czasu nawet porzadnie do toalety pojsc :) kasiulek: to naprawde super uczucie kiedy kopie. smiejemy sie, ze juz w brzuchu ma ADHD, bo sie nie zatrzymuje :) niema co sie bac, wszystko ulozylo sie dobrze z pierwszym dzieckiem, to teraz sie tez ulozy. niema co myslec na zapas o zlych rzeczach

Gość a ja mam termin na 7 maja
póki co 7 kilo przytyłam i zero rozstępów.

ojejku to swietnie, tylko 7kilo! ja tez przytylam malutko, bo 8kg. myslalam, ze w ciazy przytyje napewno z 15 :P a jesli chodzi o rozstepy, to nie chce zapeszac, bo nasluchalam sie, ze czasem po porodzie sie pojawiaja, wiec sie boje jeszcze jak sie czujesz? masz jakies przeczucia, ze moze przyjdzie wczesniej, albo ze pozniej? ja jestem pewna, ze urodze lada moment :)