Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwonnnaaaa

Kolor włosów-dziewczyny,BURZA MÓZGÓW! Pomóżcie.

Polecane posty

Gość iwonnnaaaa

Mam ogromny problem z dobraniem odpowiedniego koloru włosów dla siebie. Mieszkam w małej miejscowości i nie ma tutaj zbyt kreatywnych fryzjerek, które mogłyby mi doradzic. Mój naturalny kolor włosów, to taki popielaty brąz-mysi brąz (różnie na to mówią). Obecnie włosy mam zafarbowane na czekoladowy brąz ( ciemny brąz, z refleksami rudego w słońcu). To nie jest raczej MÓJ kolor, chyba jest zbyt ciemny. Mam 24 lata, ale wyglądam bardzo młodo (średnio dają mi 18 lat). Nie wiem co jeszcze napisac...jestem raczej blada, moja cera jest ziemista ( jasna z pigmentem "brudnej" żółci). Mam brązowe oczy- są BARDZO ciemne. Jestem gotowa nawet na radykalną zmianę. Jaki kolor włosów pasowałby mi najbardziej? P.s Włosy mam dość długie-do łopatek.

Gość iwonnnaaaa
OK, dzięki.

Gość zigaziga
Nie dziwię Ci się, że ten kolor który masz teraz nie jest "Twoim" ponieważ piszesz, że naturalne masz z popielatym odcieniem, więc raczej będą pasowały Ci odcienie chłodne, a nie ciepłe. Jak bedziesz kupowała farby to wybieraj te które po przecinku mają 1 lub 2 np 7.1, 8. 12

Gość iwonnnaaaa
No właśnie, dlatego piszę :). A mogłabyś mi polecic coś konkretnie? Mogłabyś wkleic jakis link z przykładowym kolorem, żeby bardziej mnie nakierowac? Byłabym wdzięczna:)

Gość iwonnnaaaa
Jeszcze jedno... Czy nie będzę wyglądała "za szaro", kiedy włosy bedę miała też w chłodnym odcieniu? Pofarbowałam się na ten czekoladowy brąz,bo chciałam ożywic moją twarz...

Gość zigaziga
Nie będziesz wygladała szaro, masz taki typ urody, a jaki odcien chcesz uzyskac??? brąz, blond???

Gość iwonnnaaaa
Sama nie wiem. Jak widzisz, nigdy nie trafiam z doborem koloru. Chciałabym po prostu,żeby mi pasował. Bez różnicy czy blond,czy brąz. Jak myślisz? Właśnie, co kiedy kolor farby jest numerowany np 560, 359 a nie 8.12- "po kropce"?

Gość iwonnnaaaa
Jakbys mogła, to wklej jakies linki odcieniami blondu i brązu, które by mi pasowały.

Gość zigaziga
No właśnie taką numerację jak podalaś mają zazwyczaj farby skepowe, a w takich fryzjerskich 1 po przecinku oznacza odcień popielaty 2 po przecinku oznacza odcien perłowy 3 po przecinku oznacza odcień złoty 4 po przecinku oznacza chyba miedziany itd itd, a dalej nie pamietam , bo interesyje mnie tylko 1 i 2 po przecinku, bo w innych odcieniach wyglądam strasznie, no i ogólnie jak chcesz uzyskac zimny odcień włosów to farby drogeryjne sobie daruj, bo nic z tego nie wyjdzie, a uwierz mi, że te fryzjerskie wcale drozej nie wychodza. jesli bedziesz chciala blond to bedziesz musiała rozjaśnic lub zrobić kąpiel rozjaśniającą. a z brązów proponowałabym cos takiego http://www.zeberka.pl/art.php?id=14840 http://img.styl.fm/img94506.fryzury.207063.jpg a z blondu http://fryzury.info/typ-kolorystyczny-lato/zdjecie/1093/ http://fryzury.info/typ-kolorystyczny-lato/zdjecie/1101/

Gość zigaziga
a może ombre hair??

Gość iwonnnaaaa
Bardzo ładne kolory... I teraz dylemat, czy iśc bardziej w brąz czy w blond. Jaką firmę poleciłabys, jezeli chodzi o te farby fryzjerskie? Zależały mi też na tym, żeby dobrze pokrywała siwe włosy, bo niestety już się takich dorobiłam...i to sporo

Gość iwonnnaaaa
ombre hair, nie. Wole jednolite. Na czym polega ta kapiel rozjaśniająca?

Gość zigaziga
Jak nie chcesz badzo niszczyc włosów to brąz bedzie lepszy, ale jak Ci wszystko jedno to poszalej z blondem;)) Ja moge Ci polecić farbę Loreal Majirel i londe( ale fryzjerską) a odradzam Ce-Ce i Matrix so color, bo kolory szybko sie spierają;/ http://allegro.pl/loreal-majirel-farba-oxydant-szampon-zestaw-i2225152200.html tu masz palete loreal, przejrzyj sobie, może Ci cos w oko wpadnie;)

Gość iwonnnaaaa
super:). Bardzo mi pomogłaś!:)

Gość zigaziga
- rozjaśniacz (niebieski proszek) - trochę szamponu, żeby się pieniło (tyle ile do mycia włosów) - troszę wody utlenionej 3% - tak łyżkę - uzupełnić wrzątkiem do konsystencji majonezu i tym myjesz wosy jak szamponem, ona tak bardzo nie niszczy włosów jak zwykłe rozjasnianie.

Gość iwonnnaaaa
wow, nie słyszałam o tym:). Spróbuję.

Gość zigaziga
mozesz sobie kupic jeszcze taki rozjaśniacz w sparyu joanny, on jest trudno dostępny, ale może w takich osiedłowych drogeriach go dostaniesz. nim sie prayska włosy i on je rozjasnia stopniowo. poczytaj sobie, wpisz w gogle rozjaśniacz w spayu Joanna, dziewczyny go polecają.

Gość iwonnnaaaa
Poszukam. Dzięki za pomoc:)

Gość zigaziga
nie ma za co, lece spac i udanego farbowania;))))

Gość iwonnnaaaa
Mam nadzieję,że w końcu będę zadowolona z koloru moich włosów. Dobranoc:).