Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efdeee

fotelik na przednim siedzeniu, a poduszka powietrzna

Polecane posty

Gość efdeee

Czytałam sprzeczne informacje na temat montowania fotelika (9-18kg) na przednim fotelu w samochodzie z poduszką powietrzną. Chodzi mi o fotelik ustawiony przodem do kierunku jazdy. Jak jest u Was, macie fotelik z przodu? Wyłączacie poduszkę?

Gość rgrwetgwret
Z tego co kojarzę to przepis jest jednoznaczny i rozsądek też wskazuje na jedno. Jak można założyć fotelik tam, gdzie w dziecko może wystrzelić poduszka powietrzna?

Gość mała mi jest wielka
tak, jest opcja wyłączenia poduszki i z niej trzeba korzystać gdy ustawia się tam fotelik.

Gość w samochodach poduszki są
zamontowane też z tyłu po bokach więc gdzie byś nie zamontowała fotelika w dziecko i tak uderzy poduszka

Gość efdeee
własnie rozwazam wyłaczenie tej poduszki i przełożenie fotelika na przód, ponieważ wybieram się z córką w podróż około 200km. siedząc obok miałaby raźniej, zazwyczaj z tyłu ktoś z nią siedzi i boję się, że sama będzie się nudzić.

Gość w moim samochdzie
instukcja zabrania montowania fotelika tyłem do kierunku jazdy przy włączonej poduszce, więc chyba przodem można?

Gość a nie możesz wejść na
komisariat lub gdzieś zapytać jakiegoś policjanta lub strażnika miejskiego? Oni ci udzielą pewnej informacji i w razie kontroli nie będziesz miała problemów.

Gość efdeee
bardziej mi chodzi o bezpieczeństwo dziecka niż o ewentualny mamdat, ale dzięki. Podzwonie i popytam, może policji a może w salonie gdzie był kupiony samochód będą wiedzieli.

Gość gość221
Bardzo fajne poduszki podróżne do fotelika dla dziecka kupiłam w tym sklepie https://minkycm.pl/poduszka-do-fotelika/poduszka-rogal/poduszka-zaglowek Zagłówek jest dobrze wyprofilowany, główka dziecka jest cały czas w naturalnej pozycji. Wypełnienie poduszki jest bardzo plastyczne i można je dopasować do wieku czy rodzaju fotelika samochodowego, także ja polecam