Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hope3030

ANALOGI w walce z endometrioza-DECAPEPTYL DEPOT

Polecane posty

Witam wszystkie kobitki borykajace sie z problemem endometriozy i trudnosciami z zajsciem w ciążę. Zapraszam do dyskusji o analogach o ich skutkach ubocznych podczas stosowania, o samopoczuciu po odstawieniu no i wreszcie o szansach na ciaże po zakonczeniu leczenia. Obecnie jestem 13 tyg po ostatnim zastrzyki Decapeptyl Depot i czekam na @ by zacząć starania.

Ja mam endometriozę i teraz jestem w 8 tygodniu ciąży. Mój lekarz zastosował tylko metodę menopauzy. Przez 4 miesiące brałam hormony bez przerw,a póżniej przerwa na miesiączkę. Zaszłam w 1 cyklu po dostawieniu tabletek

oo, to zaszczepia we mnie optymizm, jestem juz bardzo zmeczona psychicznie i fizycznie bezowocnymi staraniami ( patrz moja stopka) :( a co bralas na menopauze i kiedy po odstawieniu przyszla @??

Ja brałam normalne tabletki anty (regulon). Niestety to nie można tylko raz,ja tak robiłam przez ponad rok. 4 miesiące brania tabletek bez żadnej przerwy, później 7 dni przerwy i następne 4 miesiące. W ciągu roku miesiączkę miałam 3 razy. Później odtawiłam tabletki i odrazu w pierwszym cyklu zaszłam. Wcześniej też było ciężko,dlatego lekarz zastosował tą metodę. Jeśli mieszkasz w Warszawie mogę plecić Ci świetnego specjalistę

Niestety to inny rodzaj kuracji. Analogi sa o wiele silniejsze, niz zwykle tabletki hormonalne..

Jestem po pierwszym zastrzyku, samopoczucie w miarę ok. Ten lek ma wyciszyć endo i przygotować mnie do in vitro w ciagu paru mies. Chętnie popisze z dziewczynami, które walczą z endometrioza, ja mam niestety IV stopień :-(

Do Olcia0105; Hej, choruje na endometrioze od dawna, w 2009 mialam laparoskopie, potem leczenie Decapeptylem. Leczylam sie we Wroclawiu. W 2010 roku zaszlam w ciaze, teraz jestem znow po strasznych przebojach zdrowotnych, znow dokucza mi endometrioza. Lekarze, ktorych odwiedzam, proponuja mi leczenie wkladka badz antykoncepcja, po ktorej czuje sie koszmarnie.Polecilabyc mi lekarza? Chetnie bym wrocila do Decapeptylu... Pozdrawiam goraco