Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bidnaaa

zyc za 100 zl miesiecznie ? wejdzcie

Polecane posty

Gość bidnaaa

Czy da sie za tyle zyc ? Przykladowy jadlospis na caly miesiac prawie wszystko najtansze z biedronki . cztery chleby - 8zl dwie pasztetowe -4 zl , paczka cukru - 4 zl, herbata -2 zl dziesiec kilo ziemniakow 8zl, cztery paczki ryzu 8 zl , margaryna 2.5 zl , salatka obiadowa 3 zl, 10 jajek 5 zl, mleko 2zl, olej 5zl, platki do jedzenia tez na sucho 2.5 zl , sol 1 zl, cztery zupki chinskie 3 zl, parowki z kurczaka 6 zl, kg jablek 3 zl, steki spora paczka 6zl, ketchup 3 zl, cztery jogurty 8 zl, pomarancze 3zl

Gość /*********/
Do czego to doszło,zeby człowiek musiał zyć z ołówkiem wreku!!!Coraj wiecej jest podobnych tematów i to mnie wkurwia!Porabany kraj :O Autorko chcesz w ciagu miesiaca zjeść tylko 4 chleby?Czyli 1 chleb na tydzien???Nie wyzyjesz na tym swoim jadłospisie cały miesiac.Za mało tego :(

Gość No akurat chleba bym
sie nie czepiała :D Chleb na tydzien to wystarczająco, ja np nie jem więcej.

Biedronka nie jest juz najtanszym sklepem. Ja bym kupila duzo kasz i ryzow i tzw. wloszczyzny, koncentraty i mieso i porobila sosy.

Gość bidnaaa
zostaje jeszcze okolo 13 zl wiec moze za to : kilka plasterkow szynki 5 zl , mieszanka warzywna 3 zl , czekolada 2 zl, pomidory 3 zl. Cos byscie zmienili w tym jadlospisie. Prosze o porady , nie chce chodzic glodna ;(

Ja bym wywalila chleb, salatke, ketchup, pasztetowa, cukier i zupki chinskie i przestala kupowac w Biedronce, bo tam tak podrozalo, ze nawet w Aldim bywa taniej. Kup kasze, ryze, mieso, warzywa typu marchewka i pietruszka, koncentrat pomidorowy, cebule, olej, kiszona kapuste, make, jaja, moze zakwas na zur i kombinuj rozne zupy i sosy z miesem jogurty tylko naturalne po co czekolada jak oszczedzasz? Poza tym w Biedrze chyba jest tansza, ok. 1.30

Gość jak to czytam to kurwica mnie
bierze! Co to kurwa jest za pojebany kraj, żeby człowiek co do grosza i grama musiał planować zakup jedzenia!!!!!!!! To już nawet nie jest kraj 3 świata to jakie pierdolone piekło!

Gość wprawiona w boju
Słuchaj, 100 zł to jedno umycie okien w domu lub większym mieszkaniu. Nie lepiej skupić się na tym, jak dorobić? Dodatkowe 100 zł zobacz, jaką by Ci zrobiło różnicę w budżecie - 100% więcej na życie.

Gość mikrodermabrazja
w carrefourze widziałam kiedyś paczkę pierogów z truskawkami za 3zł - dobre są i starczą na dwa obiady

Gość bidnaaa
Tak jeden chleb na tydzien, musialabym oszczedzac , no wlasnie zapomnialam o ogorkach konserwowych . A czekolada to dlatego ze organizm potrzebuje czasami czegos slodkiego czy magnezu .

cukier masz w owocach i wiekszosci rzeczy kupnych lacznie z chlebem magnez tez w wielu rzeczach, juz kakao lepsze

Gość jestem pod wrazeniem
ze tak to wszystko rozpisalas i zaplanowalas. Sama musze oszczedzac, a stowa mi idzie na 2 dni:O W zyciu nie pomyslalabym, ze za to mozna przezyc miesiac.

Gość dsffdsdfddfgfghfgh
Kasze, płatki na wagę, kiszona kapusta i ogórki, sezonowe warzywa i owoce, ryby, o ile masz dostęp do niemrożonych (bo mrożone to w połowie woda), jogurt naturalny, kefir (mleko nie, bo to zabielana woda bez wapnia nawet), ziemniaki (więcej wit. C niż w cytrusach), podroby (np. wątróbka), kurczak zamiast steków, makaron, mąka, jaja. Ryż i kasze kupuj nie w woreczkach, bo przepłacasz. Bierz duże opakowania ("sypki" ryż/kasza). Odpuść wszelkie przetworzone rzeczy, zawsze na tym przepłacasz (sałatki, zupki chińskie).

Gość chleb na tydzien to sporo
wychodzi kilka kromek dziennie przeciez ja kilka lat temu za mniej pieniedzy zylam i to w warszawie, da sie, ale jestciezko. szukaj zarobku gdzie sie da.

Gość chleb na tydzien to sporo
widac ze nie bylyscie w takiej sytuacji jak ma sie 100 na miesiac to ma sie w duopie czy zdrowo, czy nie, byleby jakos przezyc i nie chdozic glodnym ja duuuzo pilam barszczykow instant winiary - naprawde zapychaja a wiele nie ksoztują. duzo makaronu, mozna sie nim najesc. cale studia tak zylam, bo nie mialam wyjscia i jakos sie udalo

Gość gość
gorzej jak masz te 100 zł na 4 osoby wtym 2 małych dzieci

Gość gość
nie no za taka kasę to się po prostu nie da

Gość gość
Witam. Chciałbym powiedzieć, że jeżeli chodzi o jedzenie to Polska jest najtańszym krajem w Europie i można się tu wyżywić za około 100zł miesiecznie. Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany. Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę). A więc przechodząc do jadłospisu za 100 zł. Aby przezyć miesiąc za 100 zł potrzeba: 1kg ryżu ok.3zł 1kg makaronu ok.2,5 zł 1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł 6kg ziemniaków ok.8zł 2kg margarany ok 5 zł 150 bułek około 50zł 10 paczek Chochoszoków ok. 20 15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł. Razem około 100zł. Zostało mi jescze 7 złotych z tej stówy. Nieźle. Jak to jemy? Rano zagtować gar sosu-mamy na 2 dni. Pierwszy tydzień-makaron. 5 bułek dziennie, pół paczki Chocoszoków. Drugi tydzień-ryż. 5 bułek dziennei, pół paczki Chocoszokw. Trzeci tyedzień-kasza jęczmienna, 5 bułek, pół paczki Chocoszokwó. Czwarty tydzień-6 kilo ziemniaków, 5 bułek , pół, paczki Chocoszoków. Zamiast Chocoszoków można kupować krem czekoladowy-400 gr za 2,5zł albo zwykle kulki czekoladowe, można nabyć za 1-2 zł 300 gramów. Także jadłsopsis jest sprawdzony i bardzo sycący-nawet zostało mi jeszcze trochę rużu i kaszy, bo kilogram na tydzień to naprawdę jest aż nadto. Brakowało mi jedynie serków, jogurtów i rybek. Ale bez problemu mogę taki miesiąc powtórzyć-mówię to jako osoba która lubi jeść, objadać się, czy nawet obżerać. Jeden Władysław Jagiełło i masz jedzenie na cały miesiąc. Warzywa są w sosach, a witaminy w Chocoszokach-wszystkie witaminy i składniki mineralne.Pozdrawiam.

Gość gość
Zdrowsze sa warzywa,niz pieczywo.Taka dieta niektorym zalecana jest dla zdrowia.