Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sanka202

Majówka, gdzie tym razem jechć???

Polecane posty

Witam! Potrzebuję pomocy. Konkretnie chodzi mi o jakiś dobry pomysł na kilkudniowy (5) odpoczynek majowy. Gdzie najlepiej jechać z samego centrum Polski. Lubimy zwiedzać, zobaczyć cos ciekawego. Siedzenie na tyłeczku nie jest dla nas. Niestety powoli kończą się pomysły gdzie można pojechać, najlepiej żeby jeszcze wyrobić się w jakiejś nie dużej sumie. Podróż może być samochodem, czy pociągiem. P O M O C Y ;):). Dodam tylko że chciałabym zobaczyć jakiś malowniczy kawałek Polskiej ziemi :).

Gość dfesewrtwerw
treza bylo wczesniej o tym myslec a nie 2 dni przed majowka.

Jeszcze jest troszkę czasu, bez przesady. Myślałam wcześniej ale nic nie było pewne z urlopem, a dziś już wiem, że bedzie wolne więc proszę o pomoc :).

Gość dfesewrtwerw
mauzury, nad morze, w góry, świętokrzyskie, góry stołowe, bieszczady, wroclaw i okolice.. a lbo za granice

My z facetem od wczoraj wykonaliśmy około 80 telefonów (naprawdę) i nie mogliśmy niczego znaleźć, bo albo zajęte albo ceny z kosmosu. Dopiero dzisiaj się udało, ale jedziemy w ciemno, nigdy tam nie byliśmy. Miejscowość Tylica, 6 km od Krynicy Zdrój. Ale zobaczymy, może będzie fajnie :)

Wiem, ze ciężko teraz będzie od tak sobie zadzwonić i coś wyszukać. My w ubiegłym roku byliśmy na Majówce w Kazimierzu Dolnym, też serdecznie polecam. Jeśli chodzi o nocleg to mogę podesłać kontakt gdzie mogą być jeszcze miejsca w rozsądnej cenie.

Ja jadę do Kudowy na calą majowkę:) Rezerwowałam miesiąc temu i wcale nie bylo lekko. Poźniej w czerwcu jest Boże Ciało- 4 dni, pojadę nad Czochę, a rezerwować będę jutro. Natomiast w wakacje powtorzę plan zeszloroczny- nad morze do Dźwirzyna ze znajomymi tym razem i też będę rezerwować już jutro, żeby najlepszy pokoj dostać:) w terminie, ktory mi odpowiada:)

Gość ja akurat jadę
do Wisły, na SPA 🖐️ 5 dni za 1110 zl :)

Kazimierz Dolny, mieszkaliśmy w Wierzchoniowie, na wsi :). Ale było pięknie i sympatycznie. Pokoje Gościnne i Aleksa 697501635 p. Anita

Gość hymhymmm
Druskienniki :) Byłam ostatnio kilka dni w Aquaparku i nie żałuję :) Nocowaliśmy w hotelu. Cena przystępna za niezłą frajdę :)

Gość hymhymmm
Ale to bardziej relaksacyjne i wypoczynkowe niz aktywne :)

To gdzieś na Litwie??? No kochani podzielcie się tym gdzie jedziecie na Majówkę, nie bądźcie tacy :).

Gość hejjjjooo kochani
do dypy na raki

Gość hymhymmm
Tak Litwa :) I serdecznie polecam.. Mozecie zahaczyć o Wilno, Troki a tam jest naprawdę swietnie :) I powiem Ci ze ceny wcale tak mocno nie odbiegaja od naszych. Doba w Aquaparku w Druskiennikach od osoby około 170 litów ze sniadaniem, parkingiem i całym planem SPA. W Wilnie zwiedzanie można powiedzieć ze za darmo tylko nocleg :) Ale obawiam sie ze jest ciut za pózno zeby cos tam znalezc. Nastepnym razem naprawdę ciepło polecam :)

Gość walinn
jak byłam małą to jeździłam na kolonie do Kłajpedy i Troków :) Bardzo fajne miasteczka :) Jeśli chodzi o majówkę to proponuję wyjątkowe miejsce w kraju - Głęboczek na pojezierzu brodnickim :) ładne tereny, winoterapia, bardzo sympatyczne atmosfera, Można też nauczyć się nurkować czy udać na spływ kajaku :)

Gość Turak
Ja proponuję Ci z własnego doświadczenia -( aby nie było, że coś/kogoś reklamuję ) ;) Bo teraz trudno takich odróżnić ;) wycieczkę z tego linka: http://familytour.pl/slowacja-poprad-majowka-termalne-zrodla-gorace-baseny-zdrowy-wypoczynek-spa-natura.html byłem z Żoną w tamtym roku- najlepsza majówka w życiu- nawet te za czasów dzieciaka :-) Stanowczo polecam- nie pożałujesz na pewno :)

Polska jest pięknym krajem, każdy jej region ma wiele do zaoferowania. Ja polecam Ojców- tanie noclegi, przepiękne widoki, trasy rowerowe i piesze po Parku Narodowym, jaskinie (Niedźwiedzia, Łokietka itd.). Z Ojcowa można pojechać samochodem do malowniczej Pieskowej Skały, Krakowa i Oświęcimia. W Krakowie wybierzcie się po dniu zwiedzania do aquaparku. Ja planuję taki wypad z moim chłopakiem;) Inne pomysły to np. Snowgliding w górach, kaplica wyłożona czaszkami w Czermnej w dolnośląskim, Domek do góry nogami w Szymbarku. Niedoceniana jest zazwyczaj Lubelszczyzna (podziemne miasto w Chełmie, zamek w Chełmie), polecam piękny gotycki Toruń i okoliczne miejscowości (Chełmno, miasto zakochanych). Jest w czym wybierać;)

poprawka, w Chełmie nie ma zamku, jest oczywiście w Lublinie. Jak tam będziecie spróbujcie lokalnego piwa niepasteryzowanego, Perły;)

Gość gość
Ja wybieram się tu: http://zoosafari.com.pl/ z tego co czytałam na ich stronie wynika, że zapewniają całą masę atrakcji dla dzieci począwszy do karmienia dzikich zwierząt, po sale zabaw.

Gość gość
Jeżeli wybieracie się na dalszą wycieczkę samochodem, warto pomyśleć o profesjonalnym boxie dachowym. Duże lub małe znajdziecie na http://www.norauto.pl/, fajny sprzęt, zwłaszcza dla większej odziny.

Gość gość
moja majowka byla taka objazdowa wycieczka po roznych miastach. Bylismy m.in. w Toruniu i tam sie zatrzymalismy w takim fajnym zajezdzie rytkowka www.rytkowka.pl/?p=oferta pod samym Toruniem. Bardzo fajne, klimatyczne miejsce z dobrym jedzeniem. Mozna tam m.in. zorganizowac grilla