Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kate211

tresura Twojego pupila- ankieta

Polecane posty

Witam.Bardzo będę wdzięczna za wasze szczerze odpowiedzi. Czy gdybym w waszym mieście organozowane były kursy tresury waszych pupili uczesniczylibyscie w tym?? Kurs prowadziłaby osoba która skończyła kurs przewodnika i tresury psów służbowych. Przykładowo grupa ludzi spotyka się na obrzezach miasta na łonie natury , przyjeżdza ze swoimi pupilami... Na miejscu czeka Pan który przez 1 godzine będzie Wami i waszymi pupilami się zajmować;) Tzn pokaże jak postepować z psiakiem by nas słuchał, jak wydawać polecenia, nauczy psiaki by wykonywały nasze polecenia itd. Uświadomi co robimy żle itd... Co powinnismy poprawić itd... Cena za 1 godzine to koszt 20zł. Bardzo proszę o odp czy zgłosilibysci się na takie spotkania??Pozdrawiam!Kate

Do kogoś świeżo po kursie napewno bym nie poszła, to musi być ktoś kto zna specyfike rasy psa z którym przychodze, ktoś doświadczony. Jak dla mnie przynajmniej. Ale ja bym chętnie chodziła na godzine dla zabawy z psami dla samej pracy z psem, z tym że moje psy sa już po szkoleniach więc to by była jedynie rozrywka, wybieganie psów, itegracja z innymi psami. 20zł to nie dużó.

A swoja drogą szkolenie psa świetna sprawa, bardzo zbliża człowieka ze swoim zwierzęciem do siebie, uczy dobrych zachowań. Polecam.

Gość ladnadziewczyna
Jestem za:D

Gość komendanteeeeeee
Na Twoim miejscu nie nazywałbym tego tresurą, po pierwsze ludzie będą oczekiwali cudów a w godzinę się nie da, a po drugie, to Ci ograniczy ilość uczestników, bo wielu kojarzy tresurę z zajęciami wyłącznie dla szczeniaków

Co najmniej z ciekawości bym poszła, żeby pies poznał nowy plac i tam popracował. Ale ja siedzę w temacie i jestem wybredna. Z kilku szkół wybrałam jedną i będę się jej trzymać z kolejnymi psami. :) Za to bez względu na szkołę, zawsze skorzystałabym z możliwości pracy psa z innym pozorantem. Ale musiałby to być pozorant z prawdziwego zdarzenia a nie amator, bo taki zepsuje psa.

Gość ja bym nie poszla...
Cale zycie mam psy przerozne, opiekuje sie nimi, znam je lepiej niz ktokolwiek inny. Nie sadze bym uslyszala cos cennego, a na podawaniu lapy mi nie zalezy ;)

Ona chyba nie miała na myśli pracy psa z pozorantem, skoro ma to korygować złe nawyki. No na prace z pozorantem to w życiu bym nie poszła do niesprawdzonej szkoły.

mój mąż jest żolnierzem, ukończył kurs przewodnika i tresury psów słuzbowych. Tam każdy miał swojego owczarka którego uczyli wszystkiego..polecenia itd.. Po tym kursie mój mąż kupił sobie owczarka i wszystkiego go nauczył;) Ja byłam w szoku!!Przykładowo gdy piesek stoi przy nim i on da jedną nogę do przodu to piesek wie ze to polecenie " leżec" Lub jest kiełbaska na ziemi i piesek do tej pory jej nie zje dopóki nie dostanie pozwolenia;)Tresura psów jest bardzo droga 1 spotkanie potrafi kosztować ok 100zł. Ja by m chciała by mój mąż np zebrał grupę zainteresowanych ludzi i 1 grupowe spotkanie kosztowało by tylko 20zł. mój mąż ma do tego serce, po tym kursie stał się innym człowiekiem, psy stały się jego wielką pasją;)) Myślicie ż eto mogłoby mieć sens?? Dlatego pytałam was o zdanie;)

Ma pewnie że ma. Każda praca z psem sie przydaje. A 4nogi będa mogły się nauczyć czegoś nowego. Jesli tego chce i ma ochote to czemu nie. Zebrac grupe i spróbować.

Ale na szkoleniu nie uczy się podawania łapy. Jak ktoś chce sztuczki, musi to robić we własnym zakresie. A po co? To sport dla psa (i właściciela). Pies też potrzebuje rozrywki i jakichś zadań. :) Do niesprawdzonego pozoranta się nie idzie, pewnie że tak. Ale jakby jakaś szkółka się rozkręciła a byli zainteresowani, to ktoś może przyjechać, łatwiej się umówić i o kontakty. W każdym razie bardziej tu zarysowuję obszary zainteresowań ewentualnych kursantów niż piszę poważnie, bo ja tam do kogo kierować się mam, nawet jeśli chciałabym jeździć po całej Polsce.

Kate, to skoro szkolenie stało się pasją dla twojego męża, niech to potwierdzi zdanymi egzaminami z jakimś psem i wejściem w środowisko osób szkolących. Wtedy zorientuje się co jest potrzebne żeby zaistnieć. Jaka jest potrzebna wiedza i gdzie potwierdzona, jaki plac, jacy współpracownicy, gdzie reklama, do kogo kierowana, z jaką treścią. Inaczej grozi to taką amatorszczyzną jak w skrajnej sytuacji na tym filmiku.

Gość ja bym nie poszla...
Dlaego napisalam, ze nie interesuja mnie sztuczki. Sama dbam o wychowanie swojego psa. A ze nikt nie zna go bardziej ode mnie to nikkt tego nie zrobi lepiej ode mnie ;)

szkolenie 1 godzina pojedynczo 100zł. według mnei to bardzo duzo. a ostatnio ogladałam program w tv i widziałam Pana który zebrał grupę zainteresowanych ludzi i pokazał im co robią zle, jak prawidłowo powinni wydawac polecenia by pies ich słuchał itd.Widziałam że do tego Pana zgłaszały się też osoby które miały problem z agresją pieska( pies bywał agresywny gdy widział inne psy) I on pomagał im rozwiązywać te problemy;)) Mój mąż myślał o szkólce jednak jak to wojsko... zlikwidowali jednostke i musiał się przenieść:/ ja obecnie jestem w małopolsce a on w wielkopolsce.. przyjezdza tylko na weekendy:/ więc z planów nici..Pytałam o ten pomysł poniewaz zamierzam się do niego przeprowadzić i chciałabym by zrealizował to o czym kiedyś marzył;)