Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...i dalej nic nie wiemy

Jaki krem na słońce dla niemowlaka ?

Polecane posty

Moja córka za kilka dni skończy 9 miesięcy. Ma bardzo, bardzo delikatną skórę. W piątek jak byłyśmy na dwugodzinnym spacerze złapalo ją słońce - buzia wygląda ślicznie, jest taka rumiana, ale skóra niestety się podrażniła, stała się sucha na policzkach. Na co dzień smaruje jej twarz kremem Oillatum, ale na takie wypady w słoneczne dni przydałoby się coś z filtrami. Jaki krem na słońce, by nie napisać do opalania polecacie dla takiego maluszka ? Macie jakieś sprawdzone ? Czekam na opinie. Na pewno cos wybiorę :) Dziękuję !

Gość grzenia potrafisz czytać
ze zrozumieniem?:O ona pyta o krem z filtrem...

Słuchaj nie pamiętam dokładnie składu tego kremu, a zresztą i innych nie koduje sobie w głowie, piszę który sprawdził sie w przypadku mojej córki i który ją "ochraniał". A o ile mi wiadomo to nie Twój wątek, więc jeżeli autorka będzie miała "ale" to ok. Nie przypominam sobie żebym pisała do Ciebie:p

Gość ppppppooooo
grzenia yebnij sie w leb. jezeli nivea to na slonce z filtrem.

Miałam/mam ten Nivea na każdą pogodę, na którym pisze, że chroni delikatną skórę dziecka przed mrozem, chłodem i wiatrem, o słońcu ani słowa, ale nawet jakby to i tak się nie sprawdził i sama go używam jako krem do rąk bo szkoda wyrzucić. Może ktoś jeszcze ?

Gość chyba zwariuje z niewyspania
jest z nivea krem na slonce z faktorem 30. Ja wlasnie tez czegos szukam, z tym, ze moja corka ma niecale pol roku. Kurcze juz sama nie wiem czy lepszy krem 30, czy 50- bloker

no błagam cię autorko ten - przecież napisałam, że się nie nadaje.

Gość mango__
po prostu BABYDREAM na słońce z rossmana (w żółtym opakowaniu). ma bardzo duży filt (chyba 50) i bardzo mało syfiastych substancji w sobie. :)

Gość haninka
Zerknij sobie na kremy z iwostinu albo z Flosleka, my stosujemy ich kremy dla dzieci mają kremy na różną pogodą i z filtrami.

Byłam nastawiona na zakup z Rossmana i byłam też ciekawa czy ktoś go poleci, jedna osoba jest :D Heh, jednak nadal nie ma zadnej przewagi w wyborze.

Gość mmaammaa w domu
ziajka jest z filtrami

Gość gfdsdfgh
ja tez kupiłam BABYDREAM...

Dobrze jest popytac o krem z filtrem w aptece, bo dla tak małego dziecka filtr powinien byc mineralny a nie chemiczny - więc warto spytac o to kogos, kto sie na tym zna.

Gość tak jakby teges
nivea na slońce ma filtr 30, ale zostawia białą warstwę na skórze. Mam, ale go nie lubię i nie lubię nim smarować. Ktoś mi kiedyś opiewał krem z Yves-Rocher. Linomag Sun ponoć też dobry. Kosmetyki rossmanowe babydream lubię i polecam, ale ze słonecznym nie mialam do czynienia.

Gość ja miałam ziajkę ale tylko
z filtrem 6, bo nadaje się na wioesenne dni, na lato nie. Moja córa ma alergiczną skórę a ziajkę toleruje bez problemu. Teraz też spróbuje ziajkę ale z filtrem 30

Gość ja kupilam
z firmy bioderma z filtrem 50.

Gość gabriolka
Ja filtr kupuję zazwyczaj w aptece , bo jakos mam największe zaufanie do P20, którego w ogóle nie widać na skórze tak dobrze się wchłania

Gość gość
Używam kremu Ziaja z filtrem 50.

Gość gość
Polecam Iwostin spf50. Jest to dermokosmetyk,równiez dla alergików. Cena ok. 25-30 zł. Nadaje się dla niemowlaków od 6-mca życia. Ja kupuję na allegro krem do buzi i emulsję do ciala.

Gość gość
bardzo dobry jest spray Lichtena Sole Bimbi z faktorem 50+, nie podrażnia skóry, nawilża i świetnie chroni przed słońcem :) no i można go stosować już u niemowlaków :)

Gość gość
kremy na słońce są rakotwórcze, unikajcie słońca w godzinach 12-15, ta cała nagonka żeby używać kremów jest lobby koncernów kosmetycznych, im więcej aplikujecie na niemowle środków chemicznych tym szybciej fuundujecie mu raka, woda i szare mydło + olej kokosowy - pielęgnacja wystarczająca i bezpieczna

Gość gość
gość dziś Można kupić taniej lepsze albo równie dobre, np. Alphanowa czy Alverde.

Gość gość
gość polecisz jakies konkretne ?