Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njfhskf

jak dobrze gospodarowac pieniedzmi???

Polecane posty

Gość njfhskf

Czesc jestem mloda kobieta i nie dlugo mieszkam sama. Chcialam zapytac bardziej doswiadczonych kobiet jak dobrze gospodarowac pieniedzmi,zeby ich nie brakowalo:)

Gość njfhskf
zadnych rad?

Gość najlepsza metoda
Pieniądze niestety mają to do siebie, że nigdy ich za wiele. JA od lat stosuję jedną metodę i się nie zawiodłam dotąd na niej. To co mam do dyspozycji dysponuję w kolejności od spraw najkonieczniejszych, czyli OPŁATY ( wszystko, łącznie z ratami itp.), to co mi zostaje dzielę na 4 (tygodnie). Wiadomo, że może coś wyskoczyć zawsze, jakieś leki, czy inne pi

Gość njfhskf
ja poki co mam ten sposo:) ale wlasnie trafia sie leki i juz tej stowki brakuje

Gość najlepsza metoda
urwało mi posta:-o No nic, próbuję raz jeszcze... opłaty i inne przewidziane wydatki sumujesz, jak masz sporą kwotę do dyspozycji - od razu załóż kwotę rezerwową (jak zostanie-masz oszczędności), reszta na życie - dzielisz na 4 i masz budżet na tydzień. Tym staraj się tak dysponować, by na weekend mieć większą kwotę na wydanie (o ile potrzebujesz, ja mając 4 osobową rodzinę na zakupy weekendowe zawsze więcej wydaję). Jak nie wydasz na jedzenie i chemię, masz z tygodnia oszczędności i możesz odłożyć, np. na jakiś kosmetyk, czy ubranie. Ja tak robię i się sprawdza. Na życie nie brakuje.

Gość najlepsza metoda
no to do podstawowych wydatków doliczaj kwotę np. 100 zł, na nieprzewidziane sprawy, jak zostanie to masz już oszczędność. A jak coś wypadnie, to i tak masz zaplanowane.

Gość njfhskf
Masz racje,sprobuje dzieki:)

Gość 123414141!2321
1) zaplacic obowiazkowe zobowiązania jako pierwsza czynność po wypłacie 2) unikac zobowiązań typu abonament na telefon 3) nie brać pożyczek ani kredytów