Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolkakarollka!

jakie brałyście witaminy w ciąży po 12 tygodniu?

Polecane posty

Gość lolkakarollka!

jw

Gość Zaniepokojona pati
Ja brałam od początku ciąży jak się dowiedziałam że jestem czyli od 6go tyg kwas foliowy i tabletki prenatal i to wszystko

Gość jolanielojalna
kwas foliowy...ale tez sie zastanawiam....czy czegos nie trzeba zmienic;/zapytam lekarza

Sa takie na 2 trymestr ciazy Femibion ale sa drogie i teraz biore Falvit mama

Gość kasiuliiinka
femibion to dawny feminatal bralam je ale mnie mdlilo po nich i mialam straszne zaparcia zmienilam na prenatal kupilam w internetowej aptece wszystkie dolegliwosci przeszly i sporoooooo zaoszczedzilam:)

Gość co wyobraźnia podpowie
ja brałam falvit mama, ale wymiotowałam po nich, teraz centrum materna- wychodzą niedrogo, gdy kupuje się opakowanie 90 tabl. płacę za nie ok 45 zł a starczają na 3 miesiące, w trzecim trymestrze dodatkowo biorę pregna 250 dha (ok. 17 zł za opakowanie które starcza na miesiąc)

Fambion natal 2 lub fembion classic co mi akurat ślubny kupił :P natal faktycznie bardzo drogii przez to że niby ma kwasy omega a skład prawie ten sam co classic a cena 2 razy niższa.

Gość miszkowata
Żadnych nie brałam. Dziecko zdrowe.

Gość Ale pierdoły
Centrum materna

Gość Podobnie
Żadnych, ale wyniki krwi miałam bardzo dobre i lekarz wyraził zgodę.

W PIERWSZYM TRYMESTRZE KWAS FOLIOWY I PRENATAL CLASSIC A W DRUGIM TRYMESTRZE BIOFER FOLIC ORAZ OMEGA MED PREGNA 500

Gość mamapooodluszka
pregna plus

Gość a ja////////////.
Feminatal N - 60 sztuk cena okolo 30 zl

Najpierw brałam długo przed ciążą kwas foliowy, potem żadnych witamin, bo lekarka powiedziała, że będzie mnie po nich tylko bardziej mdliło. Wyniki miałam dobre i dopiero chyba w 6-7 miesiącu zażywałam Vita-miner prenatal. A w 9 miesiącu żelazo, bo bardzo spadło.

Gość witaaaminkaaa
przed ciążą i w pierwszych miesiącach ciąży - FOLIK po 12 tygodniu ciąży - FEMIBION DHA

Gość sebillla9
Ja brałam w ciązy tylko kwas foliowy do 6mc. Potem nie było potrzeby przyjmowania nawet suplementów poniewaz dobrze sie odzywiałam.

ja do 5 miesiaca bralam femibion najpierw natal 1 później natal 2, ze wzgledu na cene teraz przeszlam na vita-miner prenatal z kwasami DHA. Cena w porównaniu do femibionu bardzo korzystna ( 22 zl. opakowanie 30 tabletek + 30 kapsułek )

Gość JustynkaK
Ja brałam Centrum Materne w ciąży, ale tą z DHA. Postanowiłam się wspomóc witaminami, bo gdzieś wyczytałam że powinno się brać w ciąży, m.in. kwas foliowy, wapń, magnez, cynk, żelazo... Każdy z tych składników jest niezbędny do prawidłowego rozwoju ciąży. Jeden wpływa na to, inny na coś innego. Ważne, żeby dostarczyć organizmowi tych składników.

Gość jes łel
nie wiedziałam że trzeba brać witaminy, a dzidzia jest w drodze.

Gość ania.doradca.ladeevit
Zdania są podzielone. Ja uważam, że bardzo trudno jest tak skomponować dietę, aby niczego nie zabrakło (witamin, minerałów, kw. omega). Nawet jedząc odpowiednią ilośc produktów, nie zawsze mamy wpływ na ich jakość.

jolanielojalna, kwas foliowy obowiązkowo. Ale lepszym rozwiązaniem jest suplement, który w jednej tabletce zawiera wszystko co potrzebne.

Gość hem hem
Ja brałam folik.. Jakoś koło 25tc przeszłam na pregna plus i tak do końca. Oprócz tego jeszcze żelazo przez całą ciążę ze względu na anemie

Nie lepiej przyjmować jeden preparat, który zawiera wszystko (kwas foliowy, żelazo, pozostałe witaminy i minerały)?

Gość asasasasa12335
ja przed ciąża brałam kwas foliowy w I i II trymestrze linocompleks czyli kwas foliowy i kwasy omega 3 i 4 i to wszystko lekarz powiedział ze jestem na tyle odżywiona ze nie musze brać chemii