Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tsunammmyi

Poszlibyscie na KOMUNIE po takim zaproszeniu?

Polecane posty

Gość tsunammmyi

Za 2 tyg jest komunia bratanka mojego męża. My z nimi mamy rzadki kontakt mimo że nie mieszkamy aż tak daleko od siebie. Nie jesteśmy z nimi skłóceni ani nic po prostu bratowa męża jest dziwną osobą i widzimy się tylko z okazji uroczystości rodzinnych. Wczoraj byliśmy u teściów i teściowa mówi, że Marek z Edytą byli ostatnio i kazali nam przekazac, że Komunia jest w tym i w tym kościele a pózniej zapraszają na obiad do restauracji takiej i takiej. Czy wy przyjelibyście takie zaproszenia? nikt nawet do nas nie zadzwonił żeby choc słownie zaprosic tylko tak przez teściową. Z chęcią bym nigdzie nie poszła bo to dla mnie jakieś kpiny, ale pewnie i tak pójdziemy bo jak się nie zjawimy to wyjdziemy na tych złych. Co o tym myślicie? czy u was też się tak zaprasza? Już nawet nie mówie o pisemnym zaproszniu bo takiego nie wymagam ale ustne chyba by się należało a nie takie "podaj dalej"

Gość wszyscy_____kafeterianie
nie, bo my nie komuniści

Chyba bym nie poszła a raczej na pewno. Faktem jest że komunia to nie wesele, jednakże powinni jak już nie przyjśc osobiście to chociaz zadzwonić.

Gość hahaha - tak to jest z rodziną
ja na przykład nie zostałam zaproszona na ślub chrześniaka bo.. jak stwierdził, tyle razy rozmawialiśmy gdzie i co trzeba załatwić, że przeciez doskonale wiem, że ślub będzie.. a szczegółów przecież mogłam się dowiedzieć od jego mamy. I oburzony był, że się czepiam, że osobiście nie powiedział gdzie i o której

Na pewno nie, najwyżej poszłabym do kościoła i po mszy dałabym dziecku kartkę i upominek bo to nie dziecka wina że zaproszenie odbyło sie w tak głupi sposób. Ale na żadne przyjęcie na pewno bym nie poszła.

Gość czarna zuzanna
ja tak jak laura, poszłabym tylko do kościołą.

Gość tuturuttu
a ja bym kazała PRZEKAZAĆ, że za późno powiedzieli i że mamy już opłacony wyjazd i specjalnie gdzieś w tym czasie wyjechała :)

Gość to znaczy,ze czego od nas
NIE POSZŁABYM. A GDYBYŚCIE SIĘ NIE WIDZIELI Z TEŚCIAMI I BY WAM NIE PRZEKAZALI??????

Gość nie wiemmmm coooo
zartujesz?? oczywiscie ze bym nie poszła!!@ co za chamskie zachowanie brata i bratowej:-( jestem w szoku... w waszym przypadku sprawdza sie powiedzenie- z rodzina najlepiej na zdjeciach:-(

Gość Pustułka
poszłabym do kościoła,dała dziecku prezent i to wszystko!!!! żadnego przyjęcia bym nie zaliczyła!

Gość podobna sytuacja
Ciebie to chociaz zaprosili, a moj facet dostal zaproszenie do swojej bratanicy a o mnie nie bylo mowy, jeszcze nie jestesmy malzenstwem, ale jestesmy ze soba 6 lat, wiec chyba wypadalo by napisac chociaz z osoba towarzyszaca, ale do kosciola poszlam dla dziecka, nie dla nich

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
moja chrześnica wychodziła za mąż, pantoflowa pocztą wśród rodziny rozeszło się kiedy i jak, ale do mnie ani nie zadzwoniła, ani nie przyjechała z zaproszeniem.Na 2 tygodnie przed datą ślubu wysłała zaproszenia i zadzwoniła z zapytaniem czy doszły. Powiedziałam, że doszły ale trochę późno, jestem kompletnie nieprzygotowana bo dotąd nie czułam się zaproszona. Ostatecznie pojechałam na ślub i wesele, dałam spora kasę ale uraz pozostał i mam do niej żal za takie potraktowanie tematu.Innym razem w rodzinie męża szykowało się wesele, młodzi z rok wcześniej uprzedzili nas żebyśmy się szykowali na imprezę a zaproszenia przynieśli jakieś 1, 5 m-ca przed terminem.Myślę,że nie każdy ma klasę w życiu i nic z tym zrobic nie można, radziłabym pójśc do kościoła, wręczyc dziecku upominek a na imprezę się wypiąć.

Gość Ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja tez poszłabym do koscioła ale na przyjecie juz nie

Gość Marta

Ja mam taki problem dostałam zaproszenie na komunię gdzie nie jest napisane że z synkiem. Mały ma 9 miesięcy, gdy zadzwoniłam do ciotki stwierdziła że Go nie napisała bo to oczywiste że z Nim będę, a na sali maly nie jest liczony jako gość!!!! Sala sala, ale na zaproszeniu powinien byc moj synek. Ja chyba na tą komunię nie pójdę, co zrobili byście na moim miejscu?