Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jogurttt

Nietolerancja jogurtu? Tylko tego produktu - możliwe to?

Polecane posty

Gość jogurttt

Jak w temacie - czy któraś z was zaobserwowała lub była stwierdzona u waszych dzieci nietolerancja na jogurt? Chodzi o dziecko zdrowe - bez alergii (na mleko mm/krowie, gluten, laktoze itp). Jednyny odczyn jaki zaobserwowałam to lekka wysypka na brzuchu po truskawkach, a tak to wszystko ok. Dziecko ma w tej chwili prawie 15miesięcy, stwierdzony wcześniej refluks - obecnie już opanowany i w 99% zażegnany, czasem się zdarzy ale sporadycznie przy podawaniu grudek (przez ten refluks jesteśmy dopiero na wprowadzaniu kawałków większych a i tak wystepuja jeszcze papki) i właśnie przy lub po spożyciu jogurtu. Dziwi mnie to troche że po jogurcie takie coś się zdarza tzn wymioty jednak nie wiem czy to wina jogurtu czy refluksu? Czytałam ze nawet przy alergiach na mleka właśnie jogurty są dozwolone i brak reakcji alergicznych np przy nietolerancji laktozy a na to wygląda że u nas jest odwrotnie. A wiem na 100% że na mleko nie jest uczulona a w każdym razie nie wymiotuje po nim (jadła budyń, kaszki na zwykłym mleku krowim oczywiście w malutkich ilościach bo podstawą jest i tak mm ale sam fakt - nic sie nie działo). Powiem szczerze, że zgłupiałam...

Gość jogurttt
Nikt sie nie spotkał z takim przypadkiem?