Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bratanka

moczenie nocne u 6 latka

Polecane posty

Mam 6 letniego syna i mamy mały problem. Od stycznia tego roku Krzyś się moczy. W sumie to nie wiem kto był bardziej zdziwiony my czy on. Bardzo się tym przejmuje, wstydzi się nas. co możemy zrobić? przeczekać, a może do lekarza? Pytałam się innych matek czy tez maja taki problem i nic. Już sama nie wiem czy się nie przyznają czy mój syn tylko tak ma. O młodszych słyszałam ,ale w tym wieku...Może ktoś miał lub taki problem. podpowiedzcie mi coś.

Gość Proszę o poważne potraktowanie
za często sie masturbuje, idź z nim do psychiatry

Gość Palomaaaaa
Wyrośnie z tego. Póki co przypominaj mu, żeby odwiedził łazienkę przed snem i nie dawaj mu dużo pić wieczorem. A może dobrym rozwiązaniem byłyby te reklamowane majteczki dla dzieci które się moczą?

Gość to nie mocz
to sperma

Gość felicijja
Chłopiec ma jaki problem - może cos z przedszkolem, z kolegami, albo z rodzicami, albo tak z niczego. Przede wszystkim nie wolno go zawstydzać i mówić, ze dzieci w tym wieku nie powinny się moczyć - to jest najgorsze co można zrobić. Zapewnij go, że nic wstydliwego się nie dzieje, że innym dzieciom tez się to zdarza - niech nie ma z tego powodu poczucia winy. I proponowałabym jednak wizytę u lekarza.

Gość tesknotka
Idz do urynologa,moze bedzie musial miec zabieg stolejki albo tylko jakies leki.Znam problem.

Gość dzbanushek22
A co to za wiek, piszesz tak jakby dziecko było dorosłym. Zdarza się, że starsze dzieci moczą się w nocy, nawet nastolatki. Przyczyny mogą być różne, najważniejsze to nie świrować. Idziesz do lekarza, robisz podstawowe badania, sprawdzasz przyczynę. A może to bakterie w pęcherzu? Rozmawiaj z synem, może faktycznie jakiś stres? W przypadku nawrotów, bo rozumiem, że nie sikał, często problem ma podłoże chorobowe.

Gość elizkadolmel
Z tego co wiem, to i u starszych dzieci się to zdarza. Ja bym się nie ociągała tylko skonsultowała z lekarzem. Czasem przyczyną są bakterie. Czytałam kiedyś o przypadku kiedy problem wyleczono lekami z hormonami ale to pewnie pojedyncze przypadki. Najbardziej bawią mnie wpisy jak zdenerwowane mamy 3 - 4 latków panikują, że ich dziecko nadal z pieluchą w nocy śpi.

Gość ghtgrre
hm, zeby to zle nie zabrzmialo - jak ja bylam bita w dziecinstwie, to tez sie moczylam. i to kilka lat. moze zwyczajnie jest czyms zestresowany ?

Gość wsiowa babka
Moja córka tez tak miała ,poszłam do lekarza i sie okazało ,że ma jekis pęcherz z felerem .Dostała leki i po jakims czasie przeszło . Myślę,że powinnas pójść do lekarza ,bo dla dziecka w tym wieku to może byc duży problem. Tym bardziej ,że wcześniej nie było nocnych wypadków.

Gość bdfxbgdsb
moj brat moczyl sie do 16 roku zycia nie pomagaly terapie,leki nic problemem byl silny stres spowodowany ojcem alkoholikiem co sie wiaze z życiem pełnym wrażeń w złym tego słowa znaczeniu :o raz jak pojechal na kolonie to przez cale kolonie nie zesikal sie ani razu a jak tylko wrocil do domu to wszystko na nowo wrocilo

Gość słusznie :)
koniecznie do lekarza moze to byc stan zapalny układu moczowego lub podłoze psychiczne

Gość dzuliana
Może być to stres ale nie musi. Nie możemy tak generalizować wszystkich przypadków. Dość często przyczyną jest zakażenie bakteryjne układu moczowego a czytałam, że często jest przez rodziców niezauważalne. Porozmawiaj z dzieckiem, obserwuj może warto udać się na wizytę do psychologa? I nie ma się co obruszać, ani obrażać.