Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crazy mamuślka

pomozcie mamuski, bo juz nie wiem co robic../.

Polecane posty

Gość crazy mamuślka

otoz mam dwojke dzieci, starsza corka ma 10 lat, a syn 6... z mezem sie rozwiodlam zaraz po tym jak sie urodzila corka, syn jest z drugiego zwiazku, ale tez sie rozstalam z tym mezczyzna, nie utrzymujemy kontaktow w ogole. nie dostawalam nigdy od niego pieniedzy na syna, zawsze tylko alimenty od bylego meza na corke i jakos dawalismy sobie rade, chociaz bylo ciezko. teraz ja stracilam prace, redukcja etatow i siedze w domu juz prawie miesiac. najgorsze ze bylam zatrudniona na czarno wiec nie przysluguje mi zadna kuroniowka, mam tylko rodzinne, ale i tak bardzo niskie... i prosilam meza czy moglby dawac mi troche wiecej pieniedzy bo nie daje sobie rady? on powiedzial ze to przemysli po czym oznajmil mi ze wezmie w takim razie corke do siebie i ma zamiar zglosic sprawe do sadu, ze ja nie mam pieniedzy zeby sie zajmowac dwojka dzieci... juz sama nie wiem co mam robic, boje sie ze zabiora mi synka i wezma do domu dziecka... pomozcie prosze, dajcie jakies rady...

Gość alimenty dla syna
dlaczego były mąż ma utrzymywać nie swoje dziecko

Gość crazy mamuślka
mi nie chodzilo zeby on utrzymywal nie swoje dziecko... chodzilo zeby troche pomogl finansowo, dopki nie znajde jakiejs pracy, bo nie nalezy delikatnie mowiac do najbiedniejszych

Gość jhfwhf
ale masz almenty na dwoje dzieci? jaka kwota?

Gość crazy mamuślka
mam alimenty tylko na corke...

Gość nrsd
to dlaczego nie postarasz sie o alimenty na syna?

Gość crazy mamuślka
210 zl

Gość crazy mamuślka
dlatego ze jego ojciec ich nie placi, jest za granica, nawet nie wiem dokladnie gdzie, mam zasadzone ale ich nie dostaje

Gość nrsd
jako samotna mama chyba z mopsu jest po 170 zl na dziecko? dowiedz sie. w mopsie jakies zasilki okresowe, celowe. idz do opieki, tam zapytaj

Gość nrsd
jak masz zasądzone. to chyba fundusz alimentacyjny, lub komornik sciąga?

Gość crazy mamuślka
nie sciaga, bo nie ma z kogo sciagAC, on nie jest nigdzie zameldowany i wlasciwie nikt nie wie gdzie on jest

Gość kjdgfhiwugh
to wtedy chyba z funduszu? koniecznie idz do opieki spolecznej, cos dostaniesz. powodzenia

Gość crazy mamuślka
nie dostaje nic z funduszu... bylam w opiece kilka razy i zawsze mnie zbywali, twierdza ze trzeba czekac az sie on znajdzie

Gość opiopi
nie należy delikatnie mówiąc do najbiedniejszych i płaci 210zł na miesiac na utrzymanie dziecka? to śmiechu warte. Współczuję Ci autorko.

Gość crazy mamuślka
dziekuje... wiem ze to jest smieszne, kiedys placil wiecej, ale urodzilo mu sie jedno dziecko, potem drugie, ozenil sie... i zmniejszono mu kwote..

Gość kjdgfhiwugh
moze poszukaj jakiegos bezplatnego radcy prawnego, czasem w urzedach miasta przyjmują, i zapytaj jakie masz prawa. co, jak on sie nigdy nie znajdzie to co?

Gość crazy mamuślka
nie wiem, szczerze mwoiac to mi sie odechciewa wszystkiego patrzac na te wszystkie MILE panie z urzedu.. ktore tylko czekaja na to az ktos sie przyjdzie przed nimi plaszczyc, a potem i tak na nuc nie wyrazaja zgody

Gość zapytajaca
a mieszkasz sama? wynajmujesz?

Gość kjdgfhiwugh
no ale jak nie pojdziesz do urzedu to co? Twoją dumą nakarmisz dzieci? to jakich podpowiedzi od nas oczekujesz?

Gość crazy mamuślka
mieszkam sama z dziecmi w malym domu, ktory zaczelismy budowac z mezem, potem po rozwodzie skonczylam go z tamtym facetem

Gość crazy mamuślka
ale ja bylam w urzedzie... nie raz i nie dwa... wiele razy bylam, prosilam, na nic byly moje tlumaczenia, nie moglam sie w ogole z tymi ludzmi dogadac

Gość zapytajaca
utrzymanie domu i dzieci kosztuje. wiem też ze panie z mopsu lubią robić oględziny miejsca zamieszkania. pewnie doradzą ci coś sprzedać. może masz jakieś zbędne rzeczy? rodzice ci nie pomogą?

Gość zapytajaca
to ile dostajesz z mopsu?

Gość kjdgfhiwugh
mam na mysli prawnika, ktory sie zna na prawie, i ci moze podpowiedziec, co ci sie nalezy, jakie masz prawa. poszukaj bezplatnego

Gość kjdgfhiwugh
ja w tej chwili korzystam z opieki, i byla u mnie wizyta, nic nie kazali sprzedawac, jedynie przeszkoda jest samochod, jesli masz na siebie

Gość crazy mamuślka
u mnie jeszcze nie bylo takich ogledzin... poza tym... co ja mam sprzedac? lozka, meble?? nie mam zadnych zbednych rzeczy poza starym telewizorem, ale nie chce dzieciom odbierac jedynej uciechy jaka maja z zycia, bo o komputerze czy telefonie moga sobie pomarzyc...

Gość zapytajaca
często urządzone mieszkanie to dla opieki społecznej luksus. w końcu pijaczynie bardziej się należy bo w zgrzybiałym mieszkaniu nie ma zupełnie nic. idź do prawnika są faktycznie bezpłatne porady i dowiesz się jak rozwiązać problem alimentów

Chyba ?? na Twoim miejscu poszłabym do Opieki Społecznej sama, żeby zapytać o pomoc i w ogóle się pokazać, powiedzieć, ze masz problemy itd - żeby nikt Ci nie zarzucił potem, ze nie szukałaś pomocy. Po drugie na pewno zadbałabym o alimenty dla dzieci od ojców. Twój pierwszy mąż jest jednak bardzo w porządku w porównaniu do drugiego. Gdyby ten drugi nie płacił, to dostałabyś alimenty z Funduszu i zawsze to jakiś grosz. Wiec jak teraz masz czas , bo nie pracujesz to zjamij sie tymi papierkami ?

Gość kjdgfhiwugh
karitas, bank zywnosci, pck, masz internet- szukaj, chodz i pytaj.

Gość crazy mamuślka
dostaje 91 zł na każde dziecko