Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość się zastanawiam

czy można karmić zwykłą kaszką??

Polecane posty

Gość mama - to ja
Albo nie nadążają za czasem.

Gość niektóre z was nie powinny
mieć dzieci :O co za ciemnogród :O i te debilne argumenty "ja tak robiłam i dziecko jest zdrowe", jasne, to jeszcze pal i pij w ciąży, bo może ci się uda urodzić zdrowe dziecko

Gość b.e.a.t.a
A tak wracajac do tematu - poza kaszka dla dzieci i manna sa jeszcze inne opcje: Mozesz ugotowac ryz, grysik kukurydziany albo platki owsiane na wodzie, dosypac mleko modyfikowane i dodac owoce. Ja tak karmie corke, z tym ze owsianke blenduje.

beta fajny pomysł z tą owsianka:) musze zapamiętać na przyszłość:) A co do tematu to ja karmiłam właśnie zwykłą manna błyskawiczną na zmiane z mąką ryżową a kukurydzianej córka nie lubiła:)

Gość mango__
oczywiście, ze zwykła kasza manna jest ok - jadłam całe dzieciństwo - babcia robiła mi z czekoladą (bardzo zdrowo :P) ale wprowadza się stopniowo. ja swojemu dziecku też czasem gotuję, nie bawiłam się wprawdzie we wprowadzanie typu ugotować na wodzie łyżkę kaszy i dać dziecku, bo uznałam to za zbyt wymyślne i bawienie się, więc zaczęłam od biszkopta albo dodawałam do kaszki ryżowej (te też nie są drogie!!!! ciągle są gdzieś promocje, opakowanie kaszki ryżowej bobovity kupuję średnio po ok. 4 zł) łyżkę kaszki glutenowej. a kiedyś raz - ludzie nie wiedzieli, dwa - nie było czego innego!

Gość xxxxxyyyyy
Teraz znowu wraca sie do jak najwczesniejszej ekspozycji na gluten a takze na kurze jajka , orzechy itp. bo wlasnie te zalecenia sprzed 10-5 lat spowodowaly, ze dzieci masowo zaczely chorowac na alergie - takie nieszczesne pokolenie krolikow doswiadczalnych - teraz juz wiadomo, ze im wczesniej wprowadzi sie te silne potencjalne alergeny tym wieksza szansa, ze dziecko sie nie uczuli - tak wiec od 5 miesiaca ekspozycja na gluten, na zoltko kurze (pare lat temu ok roku sie podawalo), ryby w 5 miesiacu, pomidory itp. wiadomo , ze nie daje sie dziecku na dzien dobry michy kaszy mannej z jajecznica z pomidorami cebula a na deser sloik masla orzechowego - ale wszystkie te produkty trzeba malych ilosciach, stopniowo wprowadzac jak najwczesniej .