Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erfgrgrgeethh

Czy przedmioty trzeba wysyłac w kopertach???

Polecane posty

Gość erfgrgrgeethh

bede wysylala długa i waska torebke poczta, czy moge ja po prostu obkleic papierem i na to nalepic znaczek? czy to sie juz wtedy nazywa paczka??

Gość no przeciez wejdz na strone
poczty polskiej to bedziesz wszystko wiedziala:O jacy niektórzy ludzie są tempi:O

Gość mały smarkacz no
do 2kg jak byś nie zapakowała tę torebkę, a nakleisz znaczki, to będzie list i opłata jak za list tak? A jeśli zapakujesz w kopertę, a nakleisz nalepkę adresową taką żółto niebieską, czy beżową jeśli za pobraniem wysyłasz, czy tam inny kolor, kij z nim, to wtedy będzie paczka. Jedno ci doradzę, opakuj dobrze, żeby się nie zniszczyła w transporcie.

No nazywa, nazywa... waga odgrywa tu istotne znaczenie. Z kultury zapakowałabym pakunek w bąbelkową kopertę. Są różne wielkości. Będzie to jakoś w miarę wyglądało.

''czy moge ja po prostu obkleic papierem i na to nalepic znaczek? '' U mnie w mieście na poczcie Pani w okienku nie przyjęłyby takiego czegoś. Ma być albo w kopercie albo w pudełku. Jeśli jest w kopercie i waga jest do 2 kg - to można wysłać jako list. Jeśli jest w pudełku to niezależnie od wagi - jako paczka ( co zawsze mnie dziwiło dlaczego jak pudełko to już musi być paczka, skoro do mnie przychodzą w pudełkach przesyłki jako list).