Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kos1234

Staracie się o dziecko? mam wejściówki..

Polecane posty

Gość kos1234

Czesc dziewczyny, mam do rozdania wejsciowki premium do nowego portalu dla kobiet starajacych sie o dziecko, który wyznacza dni płodne. Jest tam wszystko o staraniu, system wylicza dni plodne na podstawie codziennie wprowadzonych danych, ocenia cykle czy sa prawidlowe, pokazuje jakie moze byc prawdopodobienstwo ciazy itp. Jest bardzo fajnie zrobiony. Mam tylko 20 wejsciowek (trzeba kliknac na link) kto pierwszy ten lepszy...(po 20 rejestracjach link przestaje dzialac) http://ovufriend.pl/?code=ozitete Pozdrawiam wszystkie staraczki :)

Gość magdastar
Weszlam na ta stronie ovufriend.pl ale trzeba tam podac jakis kod polecajacy, o co chodzi?? z tej glownej strony wyglada to super, staramy sie z mezem od jakiegos czasu o dzidzie, ale chyba nie trafiamy z owulka, bo nic nam nie wychdozi....musze sprawdzic swoje cykle.

Gość kos1234
mialas kliknac na ten link a nie wpisac ovufriend.pl :) bo tak jak napisalam portal jest jeszcze zamkniety, dostepny tylko z tym linkiem zapraszajavym albo wlasnie kodem polecajacym. sprobuj z linkiem, mnie sie udalo zarejestrowac. jak dlugo sie staracie? bo ja juz 4 miesiacy i nas razie nic :(

Gość margaretta123
dzieki ,zalogowalam sie. bardzo fajny! skad masz te wejsciowki?

Gość kika579
Dzieki! fajne ten dzial wiedzy, duzo sie dowiedzialam.

"OvuFriend to portal, który pomaga kobietom zajść w ciążę dzięki zaawansowanym mechanizmom wyliczania dni płodnych oraz wykrywania owulacji. " :D:D:D Faktycznie nowość! Strona internetowa wykryje mi owulację :D:D:D

Gość kika579
Ja korzystam z takiej strony juz dlugi czas i sprawdzalam to z monitoringiem owulacji u lekarza i wszystko mi sie zgadzalo. Delilah Ty sie smiejesz bo moze nie wiesz, o co chodzi. Wykryje owulacje bo codziennie dostarczas tam informacje o swoim ciele - mierzysz temp, sprawdzasz sluz itp. a system analizuje to wszystko i bierze pod uwage rowniez twoje wczesniejsze cykle itp. no pewnie mozna latac co miesiac do gina, tlyko po co i ile to kosztuje..

Gość kika579
weszlam kiedys na to 28dni ale dla mnie to tam jest troche misz masz. tam chyba jest tak ze sama sobie musisz interpretowac cykl i wyznaczac owulacje. a mnie sie to nie chce bawic, szkoda mi na to czasu.

codziennie dostarczas tam informacje o swoim ciele - mierzysz temp, sprawdzasz sluz itp. a system analizuje to wszystko i bierze pod uwage rowniez twoje wczesniejsze cykle itp. Aha. Jeśli tak to przepraszam.

Gość wikki12349
Zrejestrowalam się dzieki, fajne miejsce, tylko gdzie ja mam meirzyc ta temperature? moge pod pachą?

wikki12349 nie nie pod pachą ani nie pod językiem bo w jamie ustnej w różnych miejscach może się wahać temperatura. albo w pochwie albo w odbycie codziennie o tej samej porze, bez wychodzenia z łóżka.

Gość wikki12349
Dzieki Klaydunka. dzis zmierzylam temperature ale musialam wstawac kilka razy w nocy do synka wiec nie wiem jak bardzo bedzie ona wiarygodna. Jeszcze jedno pytanko - czy to musi byc jakis specjalny termometr, czy moze byc zwylky elektroniczny? rozne opinie czytalam na te temat i troche mam mętliku w głowie.

Elektroniczny najlepszy byłby z dwoma miejscami po przecinku. Ja używałam zwykłego rtęciowego później też szklanego ale zamiast rtęci jakiś alkohol porównywałam z elektronicznym ale tylko z jednym miejscem po przecinku i było tak samo. Jeśli chcesz elektroniczny to warto zainwestować w ten z dwoma miejscami, wykresy będą pewniejsze - jak poszperasz trochę w necie to znajdziesz jakiej marki polecają ten termometr ja już nie pamiętam ale przymierzałam się do jego kupna kosztował jakoś 35 zł. Jeśli chodzi o wstawanie w nocy to nie wiem na ile to może zaburzyć temepraturę, polecam serwis www.28dni.pl tam może pomogą dziewczyny.

Gość wikki12349
Dzieki Klaudynka, kupilam sobie dzis rano taki z dwoma miejscami po przecinku, bo wyczytalam ze taki jest najlepszy. korzystalam kiedys z tego 28dni ale jakos mi srednio podpasowal, ciezko sie tam znalezc. Zapisalam sie do tego co podala kos. Owufriend.pl dzis mi wyznaczyl owulacje, wiec mam nadzieje ze nie ma znaczenia ze wstaje do dziecka. dzis zreszta na szczescie cala noc przespana, maluszek spal jak aniolek :)

Gość awydraaa
czy musze mierzyc temperature zeby system wyliczyl mi dni plodne? czy ktos sie orientuje?

Gość kos1234
Jesli nie mozesz mierzyc temperatury to mozesz jeszcze robic testy owulacyjne i sprawdzac sluz, ale najwiarygodniejszym sposobem jest pomiar temperatury.

Gość wikki12349
Czy ma znaczenie jaki test owulacyjny kupie, mozecie mi polecic sprawdzone, w przystepnej cenie marki testow owulacyjnych? czy ktos uzywa monitorów śliny, bo gdzies na forum czytalam ze tez jest dobre.

Gość kasiowasow
Raczej marka nie ma znaczenia, wszystkie testy działają podobnie, czyli wykrywają poziom hormonu lh we krwi i informują Cię ze owu nadchodzi a nie że faktycznie wystapila. wiec czasami moga wprowadzic czlowieka w błąd, bo cialo może przygotowywać sie do owulacji (czyli może być sluz płodny i podwyższony poziom lh) ale w ostatnim momencie np. w skutek sluzu do owulacji moze nie dojść, a test i tak wyjdzie pozytywny mimo że owu nie bedzie.

Gość czynapewno
Kasiowa jestes pewna, to znaczy ze test owulacyjny moze wyjsc pozytywny a owulacji moze nie byc? pierwszy raz slysze...

Dobrze pisze jeśli chodzi o hormony stężenie może wskazywać, że owulacja będzie a w ostatniej chwili jej nie będzie i będzie później. Np. w wyniku stresu, choroby itp. Teraz tylko trzeba wiedzieć jak czułe są te testy.

Gość czynapewno
czy tak samo działa monitor śliny?? bo on też chyba srpawdza poziom LH? czyli nie mierząc temperatury nie jestem w stanie potwierdzić owulacji? Zarejestrowałam się na tej stronce, super jest!

Gość zafasolkowanapytanie
Ja tez sie zarejestrowalam, dzieki. I chyba ovufriend przyniósł mi szczęscie bo ten cykl ktory tam prowadzilam okazal sie szczęśliwym :-) Jest tam coś takiego jak śledzenie ciąży czy cos w tym stylu, jak to można uaktywnić? wiecie może?

Gość kos1234
Zafasolkowana gratulacje!! Sledzenie ciazy z tego co wiem to jeszcze wogole nie jest aktywne, wiec chyba nie mozesz nic zrobic zeby to miec. wiem ze jakas dziewczyna juz o to pytala i napisala do nich i bedzie aktywne za ok miesiac - tak chyba odpowiedzieli. ale ciezko mi powiedziec, bo to informacja gdzies przeczytana. taki kalendarz ciazy w ciazy to super sprawa. Robiłas moze bete z krwi jak hcg Ci przyrasta? Powinien podwoic sie w dwa dni, to oznacza ze wszystko jest w porządku.

Gość zafasolkowanapytanie
Nie, nie robiłam. A powinnam???

Gość fajneee
oo jeszcze aktywne, zarejestrowałam się. Ciekawe czy bez tego linku jest płatne?