Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bananowaaaa

od kiedy podawać banana?

Polecane posty

Gość bananowaaaa

witam. może wy drogie mamy mi pomożecie. znalazłam informację że banana podaję się po 5 miesiącu. ale banan z jabłkiem w słoiczku jest już od 4. więc jak to w końcu jest? mój maluch za 10 dni będzie miał 5 miesięcy i do tej pory z owoców jadł tylko jabłko i gruszkę bo nie mieszkam w Polsce a tu nie ma nic innego od 4 m-ca( chodzi o słoiczki). o świeże owoce ze sprawdzonego źródła też teraz ciężko. zastanawiam się czy mogę mu już podać trochę tego banana bo przecież nie będzie ciągle jadł gruszki. za 3 tygodnie będę w Polsce to zrobię zapasy innych deserków i obiadków ale teraz muszę sobie jakoś radzić..

Gość bananowaaaa
???

Gość jyuhgtfrdewtniu6j7hgt4rf3
ja pierwszego banana podałam dziekcu w gotowym deserku w słoiczku ,dopasowanego do miesiąca,a tak swiezego skrobanego pod koniec 7 miesiąca i dziecko zjadało całego banana na raz :) zaparac nie było

Ja dawałam jako jeden z pierwszych owoców, najpierw jabłko, a potem banany i maliny. Oczywiście najpierw po kilka łyżeczek. Synek miał wtedy skończone 4 mce, może bliżej 5. mca już było. Aha, i nie przestrasz się na początku jak po bananie takim świeżym zobaczysz w kupce ciemne nitki, ja się nie spodziewałam i już podejrzewałam jakieś pasożyty :) Tylko po jagodach synka przytkało, a jabłka czy banany przeszły obojętnie.

Gość mamama27
wszystko zależy gdzie mieszkasz i jakie czytasz stronki - jedne podają dawać po 4 inne po 5 - w angli podaje się wcześniej coś co tu nie - i na odwrót - ja dawałam jako jeden z pierwszych słoiczków

znowu słoiczki. nie lepiej dziecku dać po odrobince czegoś naturalnego niż pchać w niego to świństwo chemiowate z tych słoiczków???? ja banana dawałam po troszku skrobiąc łyżeczką przed 5 miesiącem. i nigdy zadnych słoików!!!

Gość kaftanik niebieski
masz racje Anetko