Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamnfjnfsff

Mam problemy z oddechem... Ciąża i poród -zagrożenie ?

Polecane posty

Gość Kamnfjnfsff

Od lat mam problemy z oddychaniem, nie mogę np. wziąć głębszego oddechu, ponoć jak jest cicho w pomieszczeniu to słychać, że głośno i cieżko oddycham. Wiele osb ywraca mi na to uwage. Nigdy się nie badałam w tym kierunku. Pracuję w zakurzonym archiwum ze słabą wentylacją i bez okien. Czy to może być astma i czy to może być problematyczne podczas ewentualnej ciąży i porodu? Odpowiedzcie proszę, co o tym myślicie...

Gość junn
no to wypadałoby zacząć od przebadania się. tego typu problemy mogą nasilić się podczas ciąży gdyż ciąża dodatkowo obciąża organizm a poza tym nie można stosować większości leków.

Gość mamama27
jeju co za durne pytanie - kurde jak takie coś czytam to aż boli... pewnie że będzie miało wpływ nie tylko na ciążę i poród ale na dziecko - tym bardziej jeżeli masz nie leczoną baa nie zdiagnozowaną chorobę czy alergię

Gość Kamnfjnfsff
Dziekuje za odpowiedz. PS nie ma glupich pytan

Gość MMMMMMMMHHHHttttTTTT
Pulmunolog , spirometria.

Gość Idź do lekarza
I popieram wypowiedź wyżej

Gość Idź do lekarza
Ja mam astmę i leki w ciąży są ograniczone ale trzeba brać żeby dziecko było dotlenione dobrze. Porod obył sie u mnie o dziwo bez żadnych leków

Gość zielona migotka
Ja też mam astmę i do tego doszła jeszcze tężyczka więc jak astma mi się nasila i mam duże problemy z oddychaniem to wtedy również mam ataki tężyczki. Obecnie jestem w drugiej ciąży. w pierwszej astma była nasilona przez całą ciążę ale poród odbył się naturalnie bezproblemowo. W tej ciąży również astma była nasilona ale tylko przez kilka tygodni. Najważniejsze to brać regularnie leki odpowiednio dopasowane. A ty skoro jeszcze w ciąży nie jesteś ale ją planujesz to radzę najpierw odwiedzić pulmonologa lub alergologa.