Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Delicja,

Pokój dziecięcy

Polecane posty

Gość Delicja,

Czego najbardziej potrzeba młodemu, raczkującemu umysłowi? Porządnej stymulacji. A jednym z lepszych źródeł dających pożywkę dla dziecięcej wyobraźni jest dobrze zaprojektowany pokój dla malucha koniecznie pełen kolorów. Dystyngowane pastele są dla dorosłych, dla dzieci wszystkie kolory tęczy. W pokoju malucha ma być wesoło jak na placu zabaw ...

Gość Delicja,
Jak mają w pokojach wasze dzieci?

Gość Dokładnie pokój
dziecka powinien być kolorowy i stymulować,ale droga delicjo czy ty nowa na tym kafe? Coś mi sie zdaje że tak!

Gość Delicja,
Dlaczego tak myślisz?

Gość Dokładnie pokój
He he Po pierwsze- nie ważny pokój ważne dziecko-brzmi dziwnie? -no jakbyś była tu stałą bywalczynią to wiedziałabyś co się za tym kryje. Najważniejsze to sie postarać o dziecko a reszta nie jest godna uwagi))))))

Gość Delicja,
Dziwaczne fakt.

Ale nadmiar bodźców, kolorów, jaskrawych barw, zabawek itd tez moze wpływać negatywnie, przytłaczać, zniechęcać, onieśmielać wręcz oślepia i przyprawiać o ból głowy. Moim zdaniem kolory jak najbardziej stonowane. Zabawki same w sobie są tak pstrokate że "ubawią" każdy pokój wyjątkowo i nadadza mu wszystkich kolorów tęczy. W pokoiku raczkujacego szkraba najważniejsze ejst bezpieczeństwo- zaokrąglone kanty, zabezpieczone gniazdka, brak małych elementów ktore można by polknąć i wszystkie przedmioty do zabawy ulożone w zasiegu malych rączek. To sa priorytety moim zdaniem, a kolory mniej wazne ;)

Gość Hej ja nie kafeteryjna
Ja tez jestem zwolenniczką tego co słuszne i wychowuję małe dziecko-żeby nie było. Jest spokojne i potrzebuje stymulacji,robię więc co mogę i namiętnie ubarwiam jego życie nie myśląc nic a nic o sobie. Także nie każdy droga autorko jest nieprofesjonalny w podejściu do sprawy!

Gość moltypolo
Pokój naszej Oleńki jest naprawdę oryginalnie urządzony, a wszystko za sprawą mebli z www.barste.com Córka jest zafascynowana Alicją z Krainy Czarów i postanowiliśmy stworzyć jej taki świat baśni we własnym pokoju.