Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 13 miesieczniaka

Potrzebuje szybko pomocy

Polecane posty

Moj maly chodzi normlanie spac o 19.45 z zegarkiem w rece - mieszkamy w uk tu juz jest 20.27. Usypilam go dlugo dzisiaj i co mi zasnal to z takim katarem to zaczyna sie dusiac! Sieklo go dzisiaj popoludniu i zdaje sie ze to jakies przeziebienie :( Maz teraz poszedl sprobowac ale pewnie nic z tego nie bedzie. Dalam mu do noska teraz sol, niech mu tam splywa poki maz go trzyma ale jak mu pomoc :(

ja mam aspirator podłączany do odkurzacza,pięknie wyciąga wszystkie gile,a kropelki to otrivin ale dla maluszków

Gość pomoc:-)
Bedzie kaszlal bo mu katarek widocznie do gardła spływa. Jak zaśnie to położcie go wyżej na poduszce i najlepiej na boczku wtedy katar do gardła nie bedzie spływał. Ja stosuje masc majerankowa pod nosek żeby udroznic . i granek z zagotowana woda i do tego wsypuje 2 luzki soli morksiej i w pokoju stawiam zeby powietrze nawilzyc

Gość pomoc:-)
Aspirator do noska fajna sprawa:-) wystarczy chwila a juz nosek czysty:-)

Gość Woda morska w sprayu
Albo sól fizjologiczna i oczyścić nosek aspiratorem albo gruszką. Ja stosuje też nasivin ale nie wiem czy tam macie

Jezu - dzieki wam bardzo. Ok, spi chwilowo pewnie ale spi. Dalam mu swoja poduszke zeby bylo wyzej, spi tak na brzuszku na boczku - wiec mam nadzieje ze bedzie chwilowo pewnie ale ok. Aspirator - frida, czy gruszka nie wchodzi w gre wogole - on sobie poprostu nie da :( W ciagu 13 miesiecy byl chory raz - tak gdzies jak mial 10 miesiecy i bylo to samo - zapomniec moglam o jakichkolwiek aspiratorach czy gruszkach - nie dal sobie i koniec. Teraz poczekam kilka minut jak mocniej zasnie to moze sprobowac? Ah mascia majerankowa wlasnie posmarowalam. glupie przezeiebienie wiem - ale chyba mi serce peknie :(

a z ta frida to nie jest tak ze on nie da. niech maz trzyma raczek a ty wyciagaj. on jest w takim wieku ze jeszcze z gilami sobie poradzisz nie zartuj. a zobaczysz ze bedzie mu o wiele lepiej mimo ze troche powyje przy wyciaganiu. przytulisz potem i po wszystkim. no jak nasivin nalac na gile??? chyba trzeba na wyczyszczony nosek?

no nie wyciagaj przez sen!!! wystraszysz go!!! jak sie zbudzi to go normalnie rozbudz potem spray z woda morska i frida a na koniec nasivin. u nas jeden dzien i po katarze.

Za pozno ;) Troche jednak sie udalo :D Majerankowa pod noskiem i az oddetchnal ;) Ok, dzieki - szybciachem spac bo cos mam przeczucie ze ta nocka do tylu ;)

Mój też niby sobie nie da- pierwsze parę dni jeszcze można się z nim powygłupiać, ale potem histerii dostaje... przerabiam to samo. Daję wodę morską do nosa, a jak zaczyna spływać kładę go z butlą i wtedy ściągam- łakomczuch stawia na jedzenie i się nie wyrywa. A w ciągu dnia, jeśli jest mąż, to on go trzyma na kolanach, blokuje mu ręce a ja trzymam głowę i odciągam- aż ciężko uwierzyć ile takie dziecko ma siły... Mojemu pomaga też kropelka olejku eukaliptusowego na poduszkę.

Gość woda morska w sprayu
no oczywiście że nasivin to do oczyszczonego noska inaczej to bez sensu. Poprawiam się jeśli nie napisałam dokładnie

No - przezylismy jakos :) Budzil sie co 15-20 min i bylo jak pisalyscie - odciaganie na sile ale nic innego nie pomagalo chocby na te 15 min. Kropilam nosek co jakis czas, i lezal sobie jak krol wysoko na poduszkach. Wstal na dobre po 6 jak zawsze ale szybko stracil ochote i sily juz przed 8 spal. I sobie dalej spi - to juz cale 23 min ;) I dobrze - niech nadrabia. Ja chyba tez nadrobie to spanie :D Dzieki za pomoc - przydalo sie :) A wiec oficjalnie: mozna jeszcze tu ptrzymac pomoc bez glupich komentarzy i zgryzliwosci :)