Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia z pytaniem

Chrzest w maju. Jak ubrać 4 miesięczne niemowle?

Polecane posty

Gość mamusia z pytaniem

Kochane mamy doradźcie, jak ubrać dziecko na chrzest w maju? Jestem mamą 4 miesięcznego chłopca i mam z tym straszny problem. Zapowiadają wysokie temperatury a w sklepach same grubsze ubranka na Chrzest. Zupełnie nie wiem co kupić by mlody wygladal elgancko, ładnie i nowoczesnie a przy tym odpowiednio do temperatury panujacej na dworze. Proszę o sugestie...

Gość to ze ma być ciepło nic nie
znaczy... spędzicie przynajmniej pół godziny w kościele w kótym będzie chłodno, jak wyjdziesz mozesz dziecko rozebrac

Gość mamusia z pytaniem
Okej, zgadzam się. Tylko co kupić maluchowi do ubrania? Jakiegoś grubszego pajaca? Czy kurtkę? Mamy pomożcie bo jestemw temacie zupełnie zielona..

Nie wiem jak u Ciebie ale u nas chrzest jest w niedziele na mszy swietej. W piatek zorientujesz sie jaka pogode zapowiadaja na weekend, pojdziesz do skplepu i kupisz. Proste?

u nas też było ciepło jak chrzciliśmy synka, w połowie kwietnia w zeszłym roku, ale miał na sobie polarkowe ubranie, jak ktoś wspomniał wyzej, w kościele jest zimno więc i tak musisz coś cieplejszego mu założyć..

Gość mam królika w kapeluszu
jagoda jaka ty jestes ograniczona! dla ciebie istnieja tylko sklepy stacjonarne? a o internetowych słyszałaś? jak nie to ja ci napiszę ze kupuje się przez internet a towar przywozi albo kurier albo przychodzi pocztą. i potrzeba na to pare dni. PROSTE??????

Gość mamusia z pytaniem
Hahaha jagoda..tak proste proste :-) Tylko nie każdy mieszka w dużym mieście i ma mozliwość szybkiego wskoczenia do galerii w której jest dużo sklepow dla dzieci wiec na szybko coś kupi. My mamy Chrzest w sobotę. Praktycznie za 1,5 tygodnia. Chciałabym juz teraz skompletować ubranko bo później bedzie mi trudniej. może zapytam tak: W co dokaldnie ubrałyście niemowlę do Chrztu w maju?

Gość leja
ja chrzciłam synka w połowie września (miał trzy miesiące). Pogoda majowa :-). Mieliśmy taki garniturek, bardzo fajny, pod spodem body z długim rękawkiem i białe półśpiochy, Całą mszę spał w wózku. Tylko do samego chrztu go wyciągnęłam to się obudził i obserwował :-).

Gość chyża masza
mam królika w kapeluszu, trzeb amiec nie pokolei zeby wnecie kupowac.:P a najbardzije mnie rozwalaja ci co w necie wozki kupuja sa np z poludnia a sklep znjaduje sie na polnocy wozek sie zepsuje i co? i zonk. a z ciuchami jest jesczze gorzej, na zdjeciu super wygladaja a na zywo makabra. np tak jest w bon-prix ja tez niestety dalam sie nabrac :P

Gość leja
Ja kupowałam wózek w necie, ubranka i ten niemodny podobno już garniturek na chrzest (4 lata temu był modny). Wózek dokładnie zaprezentowany przez sprzedawcę w sklepie, prawie godzinę nam go prezentował, po czym kupiliśmy go w innym sklepie (ale przez internet) o połowę taniej. Nie żałuję, przetrwał. Garniturek po chrzcinach odsprzedałam (w necie) i parę ciuszków również.