Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o radę

UBEZPIECZENIE SAMOCHODU-brak możliwości rozłożenia na raty?

Polecane posty

Gość proszę o radę

Witam. Proszę o radę kogoś kto sie zna na ubezpieczeniach. 15 kwietnia wygasło mi ubezpieczenie na auto (ergo hestia) Ubezpieczenie to było przepisane z poprzedniego właściciela, nie była podpisywana z hestią żadna umowa w moim imieniu. teraz auto stoi w garażu, nie ma ubezpieczenia, ale generalnie samochód idzie na sprzedaż, wiec chcę go jak najtaniej ubezpieczyc w oddziale hestii powiedziano mi, ze w takiej sytuacji nie mogę juz zmienic ubezpieczyciela (pytanie -dlaczego? przeciez nie mam z nimi wiążącej mnie umowy) i że muszę zapłacić za cały rok z góry (nie ma możliwości rozłożenia na dwie raty, ponieważ nie mam u nich wykupionych dodatkowych ubezpieczen np na dom) czy tak na prawde jest? czy gosciu chce mnie naciągnąć na kase? i jeszcze jedno pytanie jezeli sprzedam to auto za powiedzmy miesiąc, a nowy właściciel nie będzie chciał mojego ubezpieczenia , to czy ja odzyskam jakoś te pieniądze za cały rok ubezpieczenia auta?

Gość proszę o radę
nikt nie pomoże? do hestii nie mogę sie dodzwonić wrrrr:-O

Gość iksinska
kupilas samochod z polisa, ktora dziala jeszcze na starych zasadach czyli tak: 1) jest tzw automaryznie czyli jesli w ciagu 30 dni od zakupu nie wypowiedzialas OC zbywcy to sie automatycznie przedluza na ciebie do 15 kwietnia nastepnego roku i niestety nie ma mozliwosci odstapienia (i nie ma tutaj bezprawia,gdyz automatyzm jest zawarty w ustawie) 2) odzyskasz pieniadze za ubezpieczenie OC jesli nabywca w ciagu 30 dni od zakupu wypwie umowe OC przedluzona na ciebie , jesli tego nie zrobi to moze sobie jezdzic na twoim ub

Gość proszę o radę
a co z brakiem mozliwości rozłożenia płatności na dwie raty?

Gość proszę o radę
no tak, ale ja to auto kupiłam pół roku temu i wtedy przejęłam ubezpieczenie z byłego właściciela i wygasło ono 15kwietnia, czyli co? dalej jestem związana umową z hestią jeszcze kolejny rok?

Gość proszę o radę
podnosze w kwestii braku mozliwosci rozłożenia na raty i dziekuje za udzieloną wczesniej odpowiedz

Gość Powinnas wypowiedzieć pisemnie
umowę w terminie conajmniej 1 dnia przed zakończeniem starej umowy. Jeśli tego nie zrobiłaś ubezpieczenie zostaje automatycznie przedłuzone. Brak możliwosci rozłożenia na raty to pewnie wewnetrzne ustalenia hestii i maja prawo do takich decyzji. Płacz i płać, jak się przepisów czytac nie chciało

Gość iksinska
jesli chodzi o raty to jest dziwna sprawa. ale raczej ubezpieczyciel nie ma obowiazku orawnego rozlozenia na raty, ja bym napisala pismo do dzialu platnosci i poprosila o rozlozenie na raty ze wzglegu na ciezka sytuacje czy cos takiego jakos to sesnownie uargumentowac a noz sie uda. a jesli chodzi o samo ubezpieczeie to zaraz jeszcze napisze b sie dopiero co zmienila ustawa, zerkne tylko do niej i odpisze

Gość proszę o radę
podnoszę (w akcie desperacji, bo nie usmiecha mi sie jednorazowo wylozyc tysiaka na auto ktore idzie na sprzedaz)

Gość iksinska
a zawarlas jakies inne ub od 15 kwietnia?

Gość proszę o radę
dziekuje co do rat, to pytałam znajomych i wszyscy w roznych ubezpieczalniach płacili w dwoch ratach, a nie jednorazowo za caly rok z gory

Gość proszę o radę
iksinska....no wlasnie nie kupiłam ubezpieczenia, auto stoi w garazu bez ubezpieczenia, a zeby je sprzedac i nim na droge wyjechac musze je ubezpieczyc i chce to zrobic jak najtaniej, ale widze ze sie nie da

Gość iksinska
muesze leciec ale nowa ustawa dopuszcza mozliwosc odstapienia od przedluzonej umowy jesli im przedstawisz polise z innego towarzystwa

Gość a może zapłaać i
wlicz do do ceny samochodu, kupujący pewnie będzie zadowolony ze formalnoci związane z ubezp. przez rok go ominą

Gość proszę o radę
iksinska...dziekuje bardzo, czyli jest iskierka nadziei a jakie dokumenty trzeba przedłożyc w ubezpieczalni? mam wszystkie papiery dotyczące samochodu, ale auto nie jest na mnie tylko na męża, a mąż przebywa obecnie za granicą i nie mam jego dowodu osobistego, jedyny dokument tożsamosci męża w moim posiadaniu to stary paszport i tu pewnie zaczynają sie schody?

Gość frdaa
Od czasu kiedy firma Market Ubezpieczeń otworzyła swoja placówkę w Łodzi nigdy nie mam problemu z wyborem najkorzystniejszego i najtańszego wariantu ubezpieczenia AC. Doradca sam przegląda aktualne oferty niemalże wszystkich towarzystw ubezpieczeniowych i dopasowuje najodpowiedniejszą dla moich oczekiwań.

Gość gość
mozesz sobie rozlozyc na 11 rat poczytaj o smarcie

Gość kamilekk
Na pewno w wyborze najtańszego wariantu ubezpieczenia zarówno OC jak I AC pomoże ci fachowiec z firmy Market Ubezpieczeń. Łódzki adres siedziby firmy znajdziesz odwiedzając strony jej serwisu marketubezpieczen.eu.

Jeżeli zdecydujesz się na nowe ubezpieczenie, proponuję sprawdzić oferty na www.rankomat.pl :)

Gość cherychery
Miałam kiedyś podobny problem - sprawdź jak wygląda wypowiedzenie umowy w PZU, oni mi pomogli w tym 'procederze'

Gość veritask
Nie zawiodłem się jeszcze na Rankomacie – http://rankomat.pl. Można tutaj OC/AC załatwić, ale tak samo mają inne ubezpieczenia chociażby turystyczne. Jedna strona a można sobie prześwietlić ofertę całego rynku. Wypełnia się u nich formularz, oni to potem ślą do ubezpieczalni i dostają aktualne oferty także nie jest tak, że mają jakieś stare dane, stare ceny itp.

Gość cyrylkk
Jest dobry serwis na http://kalkulator-oc-ac.auto.pl, tutaj można sobie szybko podliczyć składki u różnych towarzystw bez konieczności odwiedzania stron tych firm, wszystko się robi za pomocą jednego formularza – duża ulga dla mnie.

Gość gość
Ja opłacam składki w Concordii bo zmalałam najlepszą ofertę, ale bez porównywarki. WEdług mnie to dobry i znany ubezpieczyciel znany od lat na naszym rynku

ZA wysokie OC/ AC? Nie przepłacaj! Znajdz ubezpieczenie tańsze nawet o 517 zł. Wybrane ubezpieczenie będziesz mógł od razu kupić online lub u agenta. ---> www.ofertanaauto.pl ---> www.ofertanaauto.pl ---> www.ofertanaauto.pl

ZA wysokie OC/ AC? Nie przepłacaj! Znajdz ubezpieczenie tańsze nawet o 517 zł. Wybrane ubezpieczenie będziesz mógł od razu kupić online lub u agenta. ---> www.ofertanaauto.pl ---> www.ofertanaauto.pl ---> www.ofertanaauto.pl

Gość gość
Nie wiem czy się da, ale pewnie na mojeauto.pl będzie coś o tym w jakimś artykule

Gość gość
Masz dużo narzędzi w necie dzięki którym można odrobinę łątwiej tańsze OC znaleźć. Mi się podoba jak chodzi stronka kalkulator-oc-ac.auto.pl. Wsyzskto tu jest jasne i czytelne nie trzeba się niczego domyślać. Wpisujesz raz informacje o sobie, aucie, stażu i tak dalej a potem tylko przebierasz w wyliczonych już skłądkach.

Gość gość
Powiem krótko, że można na OC mocno zaoszczędzić. Wszystkie TU masz skupione w porównywarce http://kalkulator-oc-ac.auto.pl, więc możesz porównywać ogólnie cały rynek lub wybrać konkretne TU i sobie z ich kalkulatora już skorzystać. Dla mnie ok narzędzie.