Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość benq qq

od kiedy można prać ubranka niemowlęce w "dorosłych" proszkach?

Polecane posty

Gość benq qq

dziecko ma już pół roku, czy mogę mu już prać w normalnych proszkach?

Proponuję do swojego prania dołożyć 1-2 rzeczy dziecka, jeśli po założeniu nie będzie żadnych wysypek itp to znaczy, że już wszystko możesz prać w zwykłym proszku.

Gość potwierdzam ten espiro magic
starszej corki pralam do 6 miesiaca, mlodszego syna upralam raz - jeszcze przed urodzeniem. Pozniej juz caly czas w persilu sensitiv. Moja szwgierka dla 5latka pierze jeszcze w dzieciecym proszku ( a potem sie dziwi ze on jakiejs alergii ni z gruszki ni pietruszki dostaje)

Gość ncxn cxn
a ja od kąd sie urodził synek prałam w zwykłym proszku i nic mu nie było:)

Gość dez dobrze jest
jak nie uczula to można już

Gość Ja do 10 miesiąca życia
córki prałałam jej ubranka w żelu dla niemowląt a od tego czasu w żelu persil sensitive i nie ma problemu ale gdyby miało się zamiar prać w proszku a nie płynie albo też w silniejszym zapachowym płynie to warto nastawic na podójne płukanie .

Gość yrhtegrwfeq
JA PRAŁAM W DOROSłYM proszku od poczatku,nie rozdrabniałam sie na proszek dzieciecy.Alergii brak.

wypierz jakies ubranko dziecka w normalnym proszku i potem załóż je na dzieciaka. jezeli nie bedzie miał zadnej wysypki to znaczy ze juz możesz. moja kuzynka tak zrobiła po 3 miesiącu życia bobasa. ja tez próbowałam po 3 miesiacu ale dostał wysypki na vizir sensitive i nadal piorę w loveli

Mój ma 13 mcy i dalej piorę wszystko w jego płynie, nasze ubrania i pościel też, prasuję też w dalszym ciągu, kąpię w Emolium... a zaznaczę że próbowałam na początku- i potem co jakiś czas- zrezygnować że wszystkich środków specjalnych, stopniowo, ale nie mogę bo ma momentalnie podrażnioną skórę. Na szczęście skóra jak u małego księcia to jedyny problem jaki z nim mamy :) Możesz po prostu spróbować prać w zwykłym proszku- córeczka siostry ma półtorej miesiąca, a widzę że ma gładką buzię cały czas, po kontakcie z ubraniami czy pościelą u babci też, a mojego do tej pory to podrażnia, więc widać każde dziecko ma inne potrzeby.

Gość ja prałam w loveli do zużycia
2 opakowania. Później w persilu sensitive.

Gość mamaMAXI
Ja prałam chyba przez pierwsze 3-4 miesiące w proszku dla dzieci, osobne pranie. A potem w Persil Sensitiv (synek nie miał żadnych reakcji alergicznych) razem z naszymi ubraniami.

Gość jaki proszek
a jakiego proszu używałyście dla niemowląt tak zaraz po porodzie? który polecacie? czy może dlaej platki mydlane jak za starych czasow?

Gość Podobnie
Polecam Lovelle lub Jelpa chociaż ten drugi drogi. Dzidziuś okropny - ubranka jakieś sklejone. Płatki Ci odradzam bo podobno niszczą pralkę. Ja Synkowi zaczęłam prać w zwykłym płynie do prania jak skończył miesiąc - nic się nie dzieje, ale używam delikatnych płynów jak DREF.

ja piore w plynie dla dzieci.ale juz teraz nie kupuje jakiegos super bo corka ma juz 6,5 msc .w auchan wynalazlam niedrogi za 10 zl 1,5 litra.corka nie ma zadnych uczulen i naprawde odpiera np brudne sliniaczki

ja to robiłam od pcozątku,skóra dzieci różnie reaguje,moja znajoma przestawila się z dziecinnego na zwykly jak jej corka miala ponad rok i byl ogromny problem -wysypki itp. ja jedynie plukałam w płynie sensitive po praniu w zwyklym proszku ;)

Gość gość
Ja prałam normalnie ciuszki dzieci razem z naszymi w kapsułkach Persil i nie mieli nigdy żadnych uczuleń, to bzdura z tymi uczuleniami, nie wierzę w to. Chyba że dziecko jest alergikiem to wtedy pojawi się wysypka.

Gość gość
Pierwsze pół roku prałam w proszku dla dzieci,później już w zwykłym żelu tylko dawałam mniej .

Gość gość
Ja pralam do około 10miesiaca w plynie specjalnym dla dzieci. Później w normalnym proszku dla dorosłych i wszystko jest ok. Żadnych uczulen nie miała.

Gość gość
Od zawsze można.

Gość gość
ja pralam od zawsze, nic sie nie działo.