Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 530123

Marchewki koloryzują?

Polecane posty

Gość 530123

Już od ponad tygodnia wypijam litr soku marchewkowego i zjadam kilka marchewek dziennie i dalej jestem blada, żadnego pigmentu mi nie dodało... Dlaczego?

Gość dfsfdsfs
idź na chwile na słońce to zrobisz się pomarańczowa :classic_cool:

Gość 530123
No właśnie nie ma słońca u mnie i chcialam zafundować sobie naturalną zmianę koloru :P

"chcialam zafundować sobie naturalną zmianę koloru" Ale na pomarańczowy?! To nie jest naturalny kolor i będziesz wyglądać na chorą. A tydzień to za mało. Po prostu.

Gość 530123
Peeling regularny ;) Powiedziałabym raczej, że wody w organizmie mam za mało, ciągle chce mi się pić. No i zieloną herbatę pijam :) 1-2 razy dziennie. Ogólnie staram się zdrowo odżywiać i dbać o siebie, tylko ta skóra... Cokolwiek bym nie robiła, jestem blada i mam suche dłonie :(

Gość irewtrw
lepsze suche dłonie niż tłuste i pocące się :classic_cool: idź na kilka minut do solarium :classic_cool:

Gość 530123
Nogogłaszczka, nie na pomarańczowy przecież :D Chodziło mi ogólnie o przyciemnienie karnacji, trochę tylko.

Gość 530123
Byłam na solarium raz ze dwa lata temu. Na rozpoczecie roku, koleżanka doradziła, żeby skóra oswoiła się z promieniami. Nic nie dało :D

Gość Mikimikitikirikiiiii
moja koleżanka piła dużo sków marchewkowych i niestety ale po pewnym czasie stała się mega pomarańczowa ale w rozsądnych ilościach marchewkowy sok potrafi ładnie ożywić kolor skóry wiem po sobie :-) beta karoten też ma inne bardzo ważne funkcje

Gość 530123
A ile Ty wypijałaś? :)

kiedys pilam litr soku dziennie przez pare miesiecy, moje lokcie, kolana i okolice buzi zrobily sie pomaranczowe, resta ciala tez nabrala pomaranczowego odcieniu, ale ja mam naturalnie ciemna karnacje...

"Nogogłaszczka, nie na pomarańczowy przecież Chodziło mi ogólnie o przyciemnienie karnacji, trochę tylko." To idź na solarium, bo od marchewki - jak Ci już napisały dziewczyny powyżej - człowiek sięrobi pomarańczowy, a nie ciemniejszy ;p A z suchą skórą może warto do dermatologa?

Gość 530123
Solarium na mnie nie działa, pisałam już ;) Za to potem moja skóra była jeszcze bardziej skłonna do podrażnień i krostek niż zwykle. Ogólnie, delikatna jest... Byłam, nie pomógł...

To może pora się pogodzić z "bladością" i zrobić z niej swój atut? :) A jeśli dermatolog nie pomógł, to znaczy, że jest dupa, a nie dermatolog ;)