Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nicepeter

problem z samochodem.

Polecane posty

witam mile panie i panow. mam opla astre III z 2006 r w benzynie. podczas jazdy komputer wskazuje normalne spalanie 7-9l, ale juz drugi wskaznik, ilosci przejechanych kilometrow strasznie szybko spada. przejechalem kilometr, a mi policzylo jakbym 3 kilometry przejechal. co miesiac starcza mi na paliwo 300zl, a juz w tym miesiacu wydalem 400zl. co sie dzieje? spalanie wskazuje normalne, a ilosc pozostalych kilometrow na baku spada bardzo szybko. czyzby jakis mechaniczny byl wyciek paliwa gdzies, ze mi tak szybko uchodzi?! moze ktos mial cos podobnego.

Gość sdfdsfdsdfs
sonda, zrób gdzieś analize spalin 🖐️

Gość mnbvcxzsdfg
Na pewno sąsiad podpierdala ci benzynę z baku.

Gość wkurzona ilonaaa
może masz dziurę w baku albo przewodzie paliwowym bo jakiś gnojek chciał Ci spuścić paliwo? Nie czuć zapachu benzyny?

Gość dfghfhfdhfd
wątpię żeby ktoś się odważył wiercić dziure w baku :D przewody paliwowe są schowane, więc też odpada :D

Gość miszel fajfer
ja miałam dziurawy bak, polecam po - dajmy na to godzinnym postoju - zajrzeć pod samochód. Mi wyciekało ok. 2 litry dziennie

Gość gość
Przyczyn może być w takich przypadkach kilka. Faktycznie począwszy od dziury w baku, a skończywszy na nieszczelnych przewodach paliwowych. Ja miałam dziurę w baku, dopiero mechanik z http://www.rawski.pl/ dał radę naprawić auto.