Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewymarzona synowa

czy wy po spotkaniu (teściowa)

Polecane posty

Gość niewymarzona synowa

z teściową też nie macie humoru i kłócicie się potem z mężem.Co prawda dziś mi nic nie dogryzła ,ale sama obecność jej mnie drażni.Jak ona jest z nami to mój mąż rozmawia prkatycznie tylko z nią i ona tak samo ,mnie traktują jak powietrze ...

No jakoś u nas tak nie jest :) radzę brać udział w rozmowie a nie tylko siedzieć i czekać aż inni łaskawie odezwą sie do Ciebie. Teściowa pewn ie skarży się tu i tam że ma niekontaktową i małomówną synową, która strzela fochy w gosciach :p

No trzeba się odzywać... A jeżeli okaże się że teściowa Cię nie lubi to i tak rób swoje, nie nadskakuj i zajmij się dzieckiem i mężem. Nie zwracaj uwagi.

Gość slubsoon
Ja mam tak samo,szkoda,ze czasami odbija sie to na moim narzeczonym,ale strasznie nie lubie Jego rodziny,zeby tam wytrzymac trzeba chyba brac tabletki uspokajajace,prosic o melise zamiast herbatki i polknac kolek....strasznie mnie irytuja...czasami udaje mi sie wymigac a wtedy jeszcze gorzej bo sie mojego czepiaja,ze sie obrazam...a ja poprostu jestem tam powietrzem,nikt nawet nie slucha tego co mowie,w przeciwienstwie do wlazenia w dupe dwom synowym

czesto tak mam niestety ze po spotkaniu z tesciowa cos mi sie nie podoba. w ta niedziele przyjechala do nas do domu i w ogole rozmowa sie nie kleila. nie bylo o czym rozmawiac. a jak tylko poszlam do corki do pokoju to od razu zaczela sie gadka miedzy tesciami a moim mezem. coz oni juz tak maja, ja sie przyzwyczailam ze jak tylko wychodze to sie nagle rozmowa zaczyna. trudno nic na sile stwierdzilam i dalam sobie spokoj. czasami jest ok mozemy normalnie pogadac a czasmi maskara... :-/ mnie to jeszcze denerwuje jej stosunek do mojej corki i drugiego wnuka - jej corki syna. moja mala to w kolko porownuje z innymi dziecmi - a kiedy bedzie robic na nocnik bo tamta juz robi, a kiedy zacznie mowic zdaniami (ostatnio porownywala ja z 3 letnia dziewczynka - a moja corka ma niecae 2 latka), wczesniej bylo kiedy zacznie chodzic, siedziec itp i tak w kolko. natomiast na wnuka nie mowi absolutnie nic! z nikim nie porownuje, wszystko jest cacy. np. sytuacja z siadaniem - kiesy ona zacznie siedziec, chyba juz powinna? corka 5 miesiecy - usiadla jak miala 5,5. wnuczek 7 miesiecy nie siedzi tylko lezy ale jest ok i nie mowi ze moja mala to juz 1,5 miesiaca siedziala, ocy tylko nie urazic corki a synowej to tylko wyszukuje opoznienia w dziecku ehhh jakos tak nieskladnie pisze :)

Gość hehe u nas to jest tak, że to
mój mąż zawsze wściekły wychodzi od swoich rodziców, ale oni naprawdę są bardzo specyficzni i żyją w swoim świecie:P

Gość ja nie mam problemu
amelkowa mamo - mam tak samo jak Ty tesciowa tylko widzi dziecki córki, naszego syna traktuje jak powietrze, bylismy tam na swieta i ona sie kompletnie nim nie interesowala, zajmowala sie tylko dziecmi córki - co wiecej, ona ma je na co dzien, bo razem mieszkaja...